Промиване на фурната със собствените си ръце

Днес много диктат мода и маниери, в тенденцията все повече се появява "фермерска къща", и много малко хора, смята otstraivaya на модерен дизайн болярин, какво означава, нашите предци, в този или който детайл от интериора, по-специално в варосване на фурна със собствените си ръце. Руската пещ, която от древни времена е била само бяла, днес е боядисана във всеки цвят на дъгата, до авангардни картини. Почти никой от бъдещия собственик на къщата с руски печка не мисли, че бял цвят символизира чистотата на мислите хостове и тишина и спокойствие в къщата. Само няколко вземе предвид историческия момент и внимателно изучаване на исторически хроники и документи, в опит да разбера какво да реабилитират печката, така че да е в пълно съответствие с традицията, а не на видно като рицар в пълно бойно снаряжение на модерна дискотека.

Резултатът от пещта


Декоративно обзавеждане на пещта


За да придадем на новопостроената пещ приятно излъчване, има много начини да се опише всеки от тях няма особен смисъл, затова станахме най-популярните и често срещани. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)



  • Обърнете се към печката с плочки. Може би най-универсалната пътя на декоративни довършителни печки, поради широкото разпространение на керамични плочки, този метод е набира популярност сред хората не се стремят да историческото значение на пещта и любящ простота. Но такова покритие, има няколко недостатъци, един от които е фактът, че под влияние на температурата плочки затопля неравномерно, защото от това, което се появяват и плочки малки деформации "подкопава" коня си. След няколко цикъла на пожара този декор може да започне да пада и той трябва да бъде преинсталиран на място.

  • Използването на плочки за декорация на печката няколко пъти увеличава красотата и надеждността на покритието. Тези специално изработени керамични плочки изискват специфични умения за тяхното монтиране и самата цена е съвсем различна от обичайната плочка в посока на нарастване.

  • Най-простият и най-достъпен начин да се даде дизайн на "стока" е да се изпие печката, което дава възможност за получаване на атрактивно и евтино покритие, без да се прибягват до значителни разходи. Недостатъкът на този интериор е нуждата от периодични актуализации.
  • (Виж също: Живописвайки печка със собствените си ръце)

Измиване на креда



  • Друг начин, по който не се притеснява собственикът на печката, е нейната живопис с обикновена боя. Изглежда, че методът е прост и надежден, но след 2-3 месеца всички блясък на покритието започва да избледнява и облак, а не всяка година той трябва да бъде напълно обновен.


Опции за измиване на фурната


Помислете за най-лесния начин да придадете на фурната чист поглед, който нашите дядовци и дядовци използват. Но дори и в този случай може да има няколко опции за омасляване.



  1. Измиването на пещта с вар е един от най-честите начини за обработка на декоративните пещи. Сместа от вар се гаси от мляко или разтвор на сол на маса във вода. Салатата се приготвя пропорционално на 100 части вар 4 части сол на литър вода. Полученият състав се излива с вар и се получава приготвянето на гъста вискозна маса.
  2. (Виж също: Как да украсите печката със собствените си ръце)

Предимството на използването на вар като материал за довършителни работи е неговата висока достъпност и надежден контакт с тухли или глина. Той има варовикова смес и бактерицидни свойства.

Недостатъкът на използването на вар е, че дори и в "охладеното" състояние той остава доста активен и каустик, което може да доведе до изгаряния, особено при хора с чувствителна кожа.



  1. Има опция, която имаме от предците си - замазване на печката с тебешир с тебешир, приготвяне на смес от обезмаслено мляко. Мляко след доене постави на топло в продължение на няколко часа, което води до повишаване крем и те се отстраняват с лъжица, останалата банка обратна се използва за смесване с креда. Можете да използвате обикновена вода за смесване с креда, но в този случай е необходимо да добавите малко лепило на водна основа - бустилат, паста и т.н., в получената смес.
  2. (Виж също: Ремонт на руската фурна със собствените си ръце)

Предимството на използването на варовикова смес като декоративно покритие на фурната е нейната висока достъпност и екологична чистота. Когато се работи с него, неудобството може да бъде причинено само от човек с респираторни заболявания, за други сместа е безопасна.



Промиване на фурната със собствените си ръце

Недостатъкът на използването на креда е, че той се измива добре и това може да доведе до необходимостта от периодично опресняване на оцветяването, а в важна среда е по-добре да се изхвърли тебешир.



  1. Рецептата, която се появи сравнително наскоро, а основният компонент в нея е зъбният прах. За да се подготви сместа се нуждаете от самия зъб на прах, 2-3 яйца и мляко с 1,5-3% мазнини.
  2. (Виж също: Зидария на руската пещ)

Предимствата на сместа не се различават много от тебешир, но тъй като прахът има по-фино смилане, сместа, приготвена на базата, на практика не се нуждае от допълнителни процедури за почистване и предварителна обработка преди избелването на печката.

Недостатъците са по същество същите като при варовиковата смес, но също така допринасят за сложността на получаването на зъбен прах в достатъчни количества.

От всички предложени методи за декоративно промиване, най-надеждният и достъпен е варовит хоросан. Ето защо в бъдеще ще го разгледаме.


Кухненски варовик


Първото нещо, което трябва да започне процедурата за обработка на пещта с разтвор на вар, е да се подготви повърхността на самата пещ. Няма да обмислим процедурата за замазване и подготвяне на нова пещ за това, има отделни теми и ние ще продължим незабавно да се подготвяме за промиване.

Варовиков разтвор за промиване на пещ



  • Пещта се изследва в опит да се намерят места, покрити със сажди. Ако те са, тогава първо трябва да ги почистите напълно или да ги измиете, в противен случай след зачервяване на тези места ще се появи черно. Измиването се използва в случай, че саждите още не са имали време да влязат в глината. Ако пещта работи няколко години, най-добрият начин да се почисти от сажди ще бъде използването на метална четка. Само е необходимо да се опита да не причини прекалено много щети на мазилката.

  • Необходимо е внимателно да се инспектира пещта за наличието на повърхността на пукнатини и стружки, които са се появили по време на работа. Ако се установят тези елементи, тогава е необходимо да се приготви разтвор глина и да ги покрие, и малки пукнатини, т.нар паяжина, могат да бъдат елиминирани просто накисване на глина, от която пълнителят се състои пещ.

  • След подготовката на повърхността на пещта е необходимо да се приготви варов разтвор, който да се използва за ръчно изпиране на руската пещ. За да направите това, вземете негасена вар и оставете достатъчно сън в метални съдове, защото този стар емайлиран басейн или галванизирана кофа е напълно подходящ. Преди да започнете процедурата по гасене, е необходимо да излезете на чист въздух или да се намирате в добре проветриви помещения. Ако се нуждаете от универсална пластмасова маса за варене, тогава съществуващата вар се разрежда със солена вода в съотношение от приблизително 1 към 4 и се размесва добре. Ако е необходимо само леко замазване пещ над съществуващите кал, е възможно да се разтвори вар солена вода 1 към 1. В съда се превърна хомогенна маса е необходимо да се оставя за един час, за да се изключи напълно активен реакционната смес при по-нататъшното му използване. След химическата реакция е прекратил водата се оставя да се изпари, и вар, след отстраняване на водата е желателно паунд на фината фракция, за по-нататъшно лекота на използване.



Получената в резултат на пожар смес се разрежда с вода или мляко, когато се разрежда с вода, е желателно да се добавят 1-2 протеини от яйцата, така че сместа да се държи по-добре върху тухлите. Разреждане продукция, докато последователността на гъст крем, а именно, такава смес е по-подходящ за избелване на пещта, но за по-равномерно покритие е желателно да се пропусне смес през сито голям за да се избегне образуването на бучки.




  • Когато разтворът е готов, можете да пристъпите към самата процедура на избелване. За да направите това, получавате флейта четка със средна твърдост и леко отгоре-надолу, за да нанесете гъст разтвор за изпичане. За да проверите как ще лежи във фурната, първо трябва да покриете зоната и да я оставяте да изсъхне напълно, ако всичко е наред - тогава можете да продължите да промивате.


След като приключи процедурата за нанасяне на състава от вар върху повърхността на пещта, препоръчително е да я оставите да изсъхне за 1-2 дни. Ако в резултат на сушенето не се е появила идеално бяла фурна, по-добре е да се повтори процедурата за избелване, за да се създаде по-здрав и дебел лек слой върху повърхността на фурната.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставишКак е руската печка с камина, как да я построиш и къде да я поставиш
Как да поставим печкатаКак да поставим печката
Руска печка със собствени ръцеРуска печка със собствени ръце
Живописвайки печка със собствените си ръцеЖивописвайки печка със собствените си ръце
Зидария на руската пещЗидария на руската пещ
Печка с печка със собствени ръцеПечка с печка със собствени ръце
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Самостоятелна глинена фурнаСамостоятелна глинена фурна
» » Промиване на фурната със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com