Помпейска печка

Пещите от дърво за пица са класическа версия на фурната, чиято история започва през 1522 година. Помпейската печка е изработена от шамотна основа и специални огнеупорни материали, които издържат на значителни температурни натоварвания (до 1250 градуса по Целзий). Обвивката на фурната е направена като полукълбо, при което течният въздушен поток циркулира вътре в устройството отдолу нагоре, осигурявайки готвене. Като гориво тези агрегати използват дърва от твърда дървесина, горивни брикети, дървени въглища.



ИНТЕРЕСТИРАНЕ: класическата италианска пица се приготвя при температура 350-400ºС в продължение на 5-7 минути. Като правило в пицарии се инсталират директно в търговската зала на обекта с цел да се направи впечатление на посетителите, като се подготви пица пред тях. (Виж също: Дълго гореща печка за изгаряне на дърва)



Какво е използването на помпейска фурна?


Тъй като помпейската горивна печка прави чудесна работа да прави пица, тя се нарича фурна за пица. Трябва да се отбележи, че за приготвянето на пица е препоръчително да не се използва камината поради неподходящия дизайн.

Помпейска печка на дърва - отметка

Дизайнът на този продукт се различава от дизайна на камината: неговият комин е разположен на входната страна и е отделен от горивната камера. Влизането в пещта е с височина около 60% от височината на купола. Falling под въздушния поток студен влиза в огъня - по време на пица печене, обикновено от страна на гърба - след вече горещо и влажно навън, закръглена на "таван", падане на изхода, и едва след това отива в комина. Входът на фурната с ширина приблизително достига височината на купола или малко по-малко. Например, когато диаметърът на входен блок има ширина 110 cm и височина около 50 см в съответствие с това съотношение определя правилното функциониране на устройството :. малка загуба на топлина, дим изтичане отлично сцепление.



Важно е да знаете: Помпейската фурна със собствените си ръце е доста трудна материя и точността на нейната структура определя в по-голямата си част правилната подготовка на ястието. Поради тази причина е желателно да се повери изграждането на това звено на специалисти, които ще направят всичко качествено и бързо. (Виж също: Самостоятелна глинена фурна)



Тя може да бъде поставена:



  • Вкъщи.

  • В дача (както в затворена стая или беседка, така и на открито).

  • В пицарията.

  • В хлебарството и ресторанта.


Функции на помпейската пещ


Помпей (по друг начин се нарича Неаполитан или Тоскана), фурната се нарича камбановидни пещи. Традицията на използването на този продукт при подготовката на семейни вечери, както и в ресторанти, има дълга история. Това устройство е широко използвано от много народи в Средиземно море. Най-близкият й роднина е руснак.



Моля, обърнете внимание: в италианските пицарии в такава машина огънят не изгасва напълно в продължение на много месеци. Дори когато в пещта няма пица, тя поддържа висока температура. За готвене пица, температурата достига 350 - 400 ° C. Пицата се приготвя директно върху печката, която на палети не може да се направи в никакъв случай. В допълнение, пещта се извършва от сортове дърво, а не пуши и не изпускат катран по време на изгаряне - елша, череша, маслиново дърво. Това е тайната на великолепната миризма, излъчвана от горящата печка.



Помпейска печка със собствени ръце

Каква е температурата в пещта в пещта се поддържа по време на готвене? Във фурната можете да готвите огромен брой различни ястия с много богат спектър от температури от 400 градуса до 70 - с нискотемпературно готвене. В подобна фурна, тосканската скара също е отлична, когато въглищата се изравняват до устието на фурната и решетка се монтира на краката. (Виж също: Карта на сайта)


Видове пещи за пица


Размерът на пещта в пещ класическа помпейски в различни региони на Италия все още различни, но средната стойност е 100 - 110 cm пещи разлика е разликата на височините на купола и размерите входа на блок .. Някои вярват, че височината на купола и на входа трябва да бъде такова, че да бъде в състояние да се готви различни ястия, например, в голям размер Казан, други вярват, че купола на пещта не трябва да бъде висока, а на входа се изчислява с точност до проведена пица.

Fire разрежда в центъра на една от стените на пещта, е повдигнат нагоре, и топлината от него е в областта фокус, след отражение от центъра на машината до средата на огнището, като по този начин равномерно загряване.


Каква е разликата между помпейската фурна и руската?




Функционалността и удобството на това звено се определят от няколко фактора, които го отличават от познатата руска пещ:



  • Масата на камък, загрята от огън на високи температури, и след като се откаже от натрупаната топлина, помпейската пещ е много по-малка. Тази особеност може да се обясни с факта, че теренът, в който помпейският апарат се е появил за пръв път, се характеризира с по-топъл климат от нашия и затова топлината се запазва за по-дълъг период от време. В топлите страни печките не се използват за отопление на къщата.

  • С огромната маса на руския вариант в началото на пещта, топлината отива по-дълбоко, към по-студените части. По тази причина е необходимо повече време и много повече дърва за отопление, за да "ускори" устройството до функционална температура. Но в същото време предимството на пещта със значителна топлинна маса, като тази на руската печка, е дълъг период, през който температурата достига стабилна. Има логичен въпрос за това как да се поддържа температурата в пещта за пица? Сравнително малката топлинна маса на класическата фурна за пица е компенсирана от качествено направена топлоизолация на огнището и купола.

  • Друга съществена разлика от помпейски апарати пещи са оборудвани с пещ почти цилиндрична форма (на руски), е липсата неравномерно затопля ъгли. Тъй като ъглите представляват пречка за равномерното движение на нажежаемия въздух и рационалното използване на потапянето на апарата. Поставете печката на улицата.


Пещта на помпейската пещ


Оригиналното решение за фурната на Помпей


Помпейската печка, чиято структура е описана по-късно в тази статия, съчетава предимствата на руските и помпейските пещи. Решено е да се използва камина от помпейското и да се украси като руски.

Това устройство включва следните основни части:



  1. Основата.

  2. Основа на продукта.

  3. Под, издигнат на тази основа.

  4. Куполът, който е от два вида: неаполитански и тоскански.


След това разгледайте тези елементи по-подробно. За да запазите на основата не следват, продуктът може да има маса от 3 до 5 тона. В дълбочината на основите под пещта трябва да достигне, най-малко 80 см. Както и други основи, тя се излива с армиран бетон. Важно е да се осигури добра хидроизолация над основата.

Масата, основата и плота обикновено са покрити с тухли на циментово-пясъчен разтвор. Въпреки че може да бъде направена от пяна или газ блокове, а понякога и като метална конструкция.

На земята, огън е осветен, пица се приготвя директно върху него, докато някои ястия се приготвят в съдовете. Под е поставен от различни огнеупорни материали, които задължително трябва да имат значителна топлинна маса.

Furnace свод съществуват два вида - Неапол, когато височината е равна на 80% от диаметъра, и на Тоскана, когато височината е равна на радиуса на уреда. Неаполитански счита най-подходящ за пица, защото заради по-ниския таван се натрупва повече топлина се излъчва от късо разстояние върху пицата, но Тоскана висок свод е по-практично, защото на фона на по-голям вътрешен обем, можете да използвате различен, включително и по-високи ястия, като например , глинени саксии. Изграждането на трезора е по-добре от шаблоните, след като са сгънати.

Входът за устройството може да се зададе в два варианта - тухлена арка, която е приведено в съответствие с арка зидария, която е най-често срещаният вариант, или да изберете опция за стоманени части, които правят много по-лесно, обаче - това не е най-добрият вариант. Обикновено входът има височина от 60% от височината на арката отвътре и ширината му е приблизително равна на вътрешния радиус. В случай на по-ниска вход неудобно да работят с ограничени размери, използвани ястия, по-висока осигурява добро сцепление, но значително да увеличи загубата на топлина. В този случай изграждаме помпейска фурна с възможно най-малък вход.

Изграждане на помпейска печка



ВАЖНО: Трябва да се обърне специално внимание на изолацията на пещта. Той е този, който в по-голямата си част ще определи характеристиките на продукта, както и режима на готвене. За топлоизолация, глина, еврозол, перлит, базалтова вълна и много други материали, които могат да издържат на въздействието на високи температури. В този случай бяха използвани еврозонирани дъски. Те са поставени върху основата, която се напълва от експандирана глина върху разтвор от цимент-перлит.



Долната част на комина е обща конструкция с входа на продукта. Всъщност коминът е изработен от висококачествена тухла с пълна маса. Ако има печки на улицата под навес или в лятната кухня, по правило ще е достатъчна тръба с дължина от 1,5 до 2 метра. Всички части на агрегата, които са в пряк контакт с огъня, са изработени от огнеупорни тухли, а също така е използван топлоустойчив зидарски хоросан.

Помпейската фурна за пици има външен корпус, който е предимно елемент от декора. В тази ситуация е и външната стена на топлоизолатора. Дизайнът на продукта е избран като този на руския, а в него са създадени ниши за антични амфори.

Продуктът е декориран с шпакловки, изработени на ръка, мазилката е термоустойчива печка. В същото време, подреждането на декоративни елементи е фрагментарно. Вратата за пещи се използва много различно. Тук бяха избрани чугун с огнеупорно стъкло. Обикновено композицията на печката оставя ярко и празнично впечатление.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видовеКакъв вид дърва е по-добре за пещ, съвети за избор на дървесни видове
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Как да си направите собствен фурна за пица на дървоКак да си направите собствен фурна за пица на дърво
Електрическа фурна за пица у домаЕлектрическа фурна за пица у дома
Електрическа фурна за печене у домаЕлектрическа фурна за печене у дома
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещ с въглища със собствени ръцеПещ с въглища със собствени ръце
Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!Помпейската фурна за пици ще се зарадва с тази италианска сладкарски изделия!
» » Помпейска печка
© 2021 BggeHat.com