Шведска фурна със собствени ръце

Печката е най-полезният елемент във фермата. През старите времена тя е била неразделна част от всяка къща, след като тя беше заменена от по-модерни методи за отопление. Днес много хора се връщат в забравените стари, защото измереното пукане на дърва във фурната прави къщата много по-удобна. Шведската фурна със собствените си ръце ще спести парични средства и до известна степен време. За изграждането на тази структура не се изисква техническо образование, най-важното - желанието, необходимите материали и план.


Какво е шведска фурна?


Предимството на такава пещ е, че тя може да изпълнява две функции: печка и отопление на помещенията. Първото нещо, което трябва да направите преди началото на строителството е да изберете правилното място. Суединът се поставя в кухнята до съседната плоча. По този начин топлината ще се разпространи равномерно и готвенето в кухнята ще бъде много по-удобно. Шведската пещ за къщата до известна степен прилича на малък шкаф с горелки, така че не заема цялото свободно пространство в стаята, което е несъмнено плюс. (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)

За камина можете лесно да използвате дърва за огрев и въглища. Кой начин се счита за най-подходящ да се каже, не е възможно, всеки собственик избира за себе си варианта, който според него е най-добрият. По принцип пещта е известна с икономиката си, така че и двата начина са печеливши, а разходът на гориво ще зависи изцяло от качеството на материала, климата и отопляемата площ.


Дизайн на шведска пещ


Макар че на пръв поглед може да изглежда, че е много трудно да се разбере в подреждането на тази пещ, в действителност всичко е съвсем различно. Дизайнът е съвсем прост: над пещта за удобство има плоча, състояща се от две горелки, а отстрани е монтирана фурна. Много често, на повърхността на самата пещ, се правят ниши, където можете да съхранявате храна или сухи неща. Височината на рафтовете на камината не е строго маркирана, така че размерът е избран по Ваша преценка, а коминът е инсталиран вертикално, така че фурната ще поеме по-малко пространство.

Изграждането на шведска пещ

Както можете да видите, шведската фурна е доста проста, единственото нещо, което винаги трябва да се запомнят, е, че печката и камината имат един комин, така че трябва да инсталирате клапани по време на строителството. Този елемент е необходим, така че например, по време на готвене, е възможно ефективно да се разпредели топлинното захранване, припокриващо капака на пещта. (Виж също: Пещ, чугун, за вана)

По време на инсталацията, не забравяйте, че отоплителната система от този тип е изключително пожарна опасност, така че по време на проектирането и, освен това, зидарията е необходимо да се помисли за всички изисквания, предвидени от установените норми и директиви. Освен това, когато започнете да използвате фурната, полагайте максимална грижа и редовно провеждайте превантивни проверки.

Основните характеристики на шведските пещи са както следва:



  • За да може този проект приятен топлина около периметъра на структурата, но не и в някои от стаите, тя трябва да бъде инсталиран в домове, където областта не превишава скоростта от 30 квадратни метра, в обратния случай, отоплението ще бъде частично.

  • Предната страна (пещ, печка) на устройството трябва да отиде в кухнята, а задната част - в стаята.
  • (Виж също: Пещи-камини с водна схема)
  • Ако желаете, можете да инсталирате не един комин, а два. В този случай печката ще бъде подходяща за използване по всяко време на годината.

  • След като направите някои корекции в проекта, можете да направите вана, въздухът, в който ще се отоплява, минава през фурната.

  • Инсталирането на шведска фурна със собствените си ръце има едно голямо предимство - дизайнът на дизайна може да бъде направен във всеки стил. Ако използвате фигурални тухли, сводове или други архитектурни елементи, печката ще се превърне в истинско произведение на изкуството.
  • (Виж също: Чугунени пещи за баня)

Операция на пещта



  • В допълнение към фурната и печката, тя може да включва всичко, което има въображение: шкаф за сушене, диван, различни рафтове, бойлер и т.н.


През лятото е възможно да се оценят всички предимства на тази фурна не само у дома. Шведската фурна за дача ще направи живота много по-лесен в имението на страната. Няма да е възможно да се изгради такава конструкция на труда, но ще бъде възможно да се използва дълго време. Осъществяване два комина, не е нужно да се притеснявате за това как да си приготвите храна или за отопление на вилата през зимата, достатъчно, за да вземат на въглища или дърва, за да си почине, нищо мислене.


Как да направите шведска фурна?


Независимо от мястото, където ще бъде инсталирана пещта, за успешното изграждане са необходими следните материали (техният брой се изчислява индивидуално, в зависимост от размера):



  • тухла;

  • разтвор на глина (правилата за подготовка ще бъдат разгледани по-долу);

  • врати: пещ, почистване и издухване;

  • фурна;

  • клапан с отвор;

  • готварска печка;

  • решетка.




Как функционира шведската фурна?

При избора на материали, преди всичко, да се ръководят от това какво точно трябва да доведе в резултат на това. От тях появата на печката и нейното качество ще зависи от нея. В допълнение към стандартния набор от необходими неща, обърнете внимание на дизайна, за да може полученият дизайн да бъде не само практичен и удобен, но и красив.

Нека се върнем към глиненото решение. Това е от особено значение, тъй като надеждността му зависи от стабилността на печката. Сместа за зидария трябва да бъде умерено пластична. Ако го направите твърде мазна, изсушаването ще намалее в обем и ще се счупи. Ако, напротив, решението е "кльощава", печката може евентуално да се разпадне, защото няма да има надеждна база. Правилно направената смес трябва да съдържа ¼ вода, в зависимост от общото количество глина и пясък. За да се уверите, че разтворът е разреден правилно, е необходимо да заслепете малка топка и да я хвърлите на пода. Ако след това топката се е разпаднала, значи много пясък, трябва да добавите още глина, ако оцелее, тогава можете да започнете да работите.


Характеристики на инсталацията


Въпреки че шведските печки са камини и лесни за инсталиране, все още има някои изисквания:

Първо: димни, без да се провалят, трябва да е от горими конструкции на разстояние от 37 см, така че за да се избегнат неприятни инциденти печка трябва да бъде поставен с тире, или между него и стената, за да се постави специален зидар.

На второ място: металните печки трябва да са тухлени, огнеупорни или обикновени тухли са подходящи.

Трето: за да се осигури правилно сцепление в пещта, е необходимо тръбата да е не само на известно разстояние от покрива на хребета, но и над нея с около 1.5 метра.

Преди да направите шведска фурна, силно се препоръчва да проверите правилността на чертежите и диаграмите и по време на зидарията да маркирате всеки етап, за да го демонтирате в него без никакви проблеми, ако е необходимо.

Използване на шведска фурна


Как да инсталирате шведска фурна


Монтиране на шведска фурна със собствените си ръце:



  1. Преди да поставите първата тухла трябва да направите хидроизолация. Това може да бъде направено с лист рубероид, след което да доведе до зидария до нивото на пода.

  2. За да се окаже, че за пръв път всичко се е случило, е необходимо да се направи първата изпитателна зидария без решение. Следвайте го с кикотене и буря. Това ще спести време и ще ви спести от неприятни грешки.

  3. Тухла поставена на стандарт: натиснете и премахнете излишъка. Основното преди това е да се натопи във водата, така че излишната влага от глината да не се абсорбира и не забравяйте, че шевът трябва да бъде около 5 мм.

  4. Сега поставяме реда, в който е монтирана решетката, не забравяйте за температурните дупки. Приблизителното разстояние е 0,5 сантиметра от общата зидария.

  5. След това продължаваме да вграждаме фурната, най-често започваме с тази серия 6-9.

  6. След като инсталирате фурната, отидете в пещта. Тук трябва да запомните, че това е един от най-ненадеждните елементи, тъй като при редовно отваряне може да се разхлаби.

  7. Приблизително на дванадесетия ред ще трябва да монтирате панела с горелките.

  8. След това трябва да следвате схемата на печката, която сте избрали, ако всичко се извършва съгласно инструкциите, не би трябвало да има никакви проблеми.

  9. Преди да започнете да използвате устройството, трябва да го изсушите добре. Ако времето е сухо, просто отворете ключалките, ако не ги изсушите с електрически вентилатор.


Фурната е готова за използване, ако няма влага върху ключалките, нагрейте структурата на малки порции. За начало малките дърва за огрев, около 3-5 килограма наведнъж, ще бъдат подходящи, тази цифра зависи изцяло от размера на фурната. Първата пещ трябва винаги да е малка, в този случай шведската пещ ще работи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печки за отопление и готвене и тяхното използване в домоветеПечки за отопление и готвене и тяхното използване в домовете
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Бебешка фурна със собствени ръцеБебешка фурна със собствени ръце
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Планиране на къщи с печкаПланиране на къщи с печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
» » Шведска фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com