Бебешка фурна със собствени ръце

В старите времена не беше възможно да си представим жилище без класическа печка. Сега имаме централно отопление, газови колонки и топлоносители. Но тук преди хората трябваше да използват по-проста техника. За да се срещнем сега, печката, работеща с дърва или въглища, е почти невъзможна. Но въпреки това много хора искат да получат класическата топлина и комфорт, които може да даде само огънят, който играе в камината. В тази ситуация отлично решение може да бъде бебешка фурна със собствените си ръце, за щастие е възможно да се направи.

Бебешка печка със собствените си ръце


функции


В допълнение към декоративната си цел този продукт може да изпълнява повече класически функции. Директно доказателство за това е фактът, че през последните години все повече и повече градини или вили са оборудвани с такива пещи. Защо се инсталира там само бебе? Има няколко обяснения за това: (Виж също: Карта на сайта)



  1. Вилите са малки, съответно, а фурната за тях трябва да е малка. Въпреки лекотата на дизайна, бебето може да затопля подобни стаи на доста добро ниво.

  2. Друга причина, поради която пещта стана популярна сред летните жители, е нейната икономика. Както знаете, в градината за придобиване на голямо количество дърва е доста проблематично. Всичко, което е на разположение, са дървените гарнитури и запалимите строителни материали (по-точно отпадъците от тях). В такава ситуация няма да изясните особено - имате нужда от максимална икономия на гориво. Компактното бебе не е особено взискателно към количеството дърва за огрев.

  3. Е, най-накрая летните жители често живеят дълго време на сайта си. Естествено, те се нуждаят от нещо за ядене. В суровата форма храната била консумирана само от древни хора, които не са имали огън. Ние сме по-развити в сравнение с тях, нали? Затова се нуждаем от котлони и печка за готвене. Тези два елемента успешно се комбинират в бебето.
  4. (Виж също: Инсталиране на термоформова фурна от собствените си ръце)

С такива предимства не е изненадващо, че пещта се използва широко в масите. Много хора се обръщат за помощ към специализирани фирми, които инсталират този модел във всякакви помещения. Поръчването на подобна работа за професионалисти има редица предимства. Несъмнено най-важната от тях е гаранцията за висококачествено изпълнение. Не трябва да забравяме факта, че специалистите изпълняват задачите си във възможно най-кратък срок. Нуждаете се само от едно нещо - да изразявате вашите изисквания и желания. Останалото е работата на работниците. Но ако усетите в себе си увереността и способността да създадете сами тази пещ, никой не ви забранява да преобразувате желанието си в живот.

Тази статия ще ви каже как да направите тухлена фурна-бебе, която има всички изброени по-горе качества. Дизайнът на това устройство е съвсем прост и ясен. Изграждането на тази пещ е напълно възможно без външна помощ. Основното нещо е желанието и необходимите материали. Но преди да започнете да събирате всичко, от което се нуждаете, трябва да се запознаете с устройството на бъдещия продукт.


Характеристики на устройството на бебето


След като прочетете тази статия, вие ще бъдете в състояние да изгради височината на пещ от 1.9 m, ширина - 0.75 m и дълбочина - 0.63 m разсейване на топлината от това "бебе" е на доста високо ниво със своите размери :. 1700 ккал / час. Крайният продукт има готварска печка с една чиния и фурна. За да се отървете от парата при готвене на ястия за бебе, трябва да инсталирате капака. Ако фурната е била неактивна от дълго време, няма значение! С помощта на нечестен курс може да бъде приведен в "бойна готовност" възможно най-скоро. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)

Тухла фурна-бебе



ЗАБЕЛЕЖКА: Поради процеса на запалване е възможно да се приготви храна през лятото, когато затоплянето на помещението е силно нежелателно. Този елемент на конструкцията загрява директно тръбата. Фурната не се нагрява изобщо.



Фурната може да работи в два режима на отопление. В първия, горещият газ преминава през оборотите на тялото на пещта, преди да влезе в пещта. Във втория режим, преди да влезе във фурната, топлината преминава през такта на запалване, в резултат на многократно повишаване на температурата. Ако има желание, на фурната може да се монтира врата за саварска тръба.

За изграждането му, бебето фурната ще изисква фондация заровена на 50-70 см. Горната част от нея трябва да бъде на нивото на пода. За производството на най-простата основа трябва да направите следното: подгответе фундаментна яма 800х650 мм, в която се вкарва кофраж под формата на плоскости от плоскости. След това трябва да се внимава, че бетонното решение не изтича през пукнатините. За целта е необходимо да се затвори кофражът с шперплат или покривен материал.



След като инсталирате "защитния" слой, е необходимо да поставите работно място с няколко слоя тухли и каменни камъни. Всичко това се излива върху циментовия разтвор в съотношение 1: 3, 1: 4. Основата и бъдещата пещ трябва предварително да бъдат обозначени с хидроизолация, представена под формата на няколко слоя покривен материал. В сърцето на полагането на пещта трябва да бъде глинесто-пясъчен разтвор. Пропорциите са както следва: на всяка част от глина има две части пясък. Преди да започнете тази процедура, глината трябва да бъде напоена и пясъкът пресяван.



Важно е да знаете: ако искате вашата тухлена фурна-бебе да има висока надеждност и правилно да провежда топлината, когато се полага, трябва да се придържате към определени условия. Неспазването на тези прости правила е изпълнено със значително намаляване на ефективността на цялата структура. Дебелината на хоросанния слой между тухлите трябва да бъде около 5-6 мм. Полагане трябва да се извършва с лигиране в 1/2 тухли. В изключителни случаи е разрешено 1/4. Също така, не трябва да забравяме необходимостта от избърсване на вътрешното покритие на фурната на пет до шест реда зидария с мокра кърпа.



Тухлена стена на бебешката пещ


Безопасно местоположение на пещта и набор от необходими материали


За да проверите ъглите на фурната, използвайте винтовите линии от ноктите, изковани в тавана. Това ще помогне да се определи положението на тръбата възможно най-точно. След това можете да направите отвор в тавана. Важно е да се вземе предвид индексът на противопожарната защита. Съгласно изискванията за пожарна безопасност, разстоянието между "дима" и дървото трябва да бъде най-малко 25 см. Ако не е възможно прилагането на това правило, е необходимо да се създаде деление на няколко слоя от удар (1-2 см). Този материал трябва предварително да се импрегнира с глинен разтвор. По-горе, чашата трябва да бъде покрита с лист от желязо.



НЕВЪЗМОЖНО: да се пренебрегват правилата за пожарна безопасност не могат в никакъв случай. Преди да използвате фурната, уверете се, че тя не предизвиква неконтролиран пожар. Ако се съмнявате в способността ви да осигурявате пожарна безопасност, по-добре е да потърсите помощ при създаването на пещта за специалисти. Техният професионализъм не понася грешките.



За допълнителна сигурност трябва да има втвърден лист желязо пред пещта. Както показа опитът, отоплителната пещ-бебе е в състояние да загрее до + 20 ° C помещение с обем 30 кубични метра. при външни температури от -20 ° C, като се използва само 10-12 kg суха дърва за огрев за тази процедура. Разбира се, не трябва да забравяме, че тази къща има двоен таван и под, изолирани стени и двойни рамки. Но тези цифри са наистина впечатляващи. И това е само при първата пещ. Последващите загрявания изискват около 4-5 кг дърва за огрев за постигане на същите резултати.


Необходими материали


Бяха обсъдени изискванията за безопасност и качество на пещта. Сега е време да се изброят материалите, които ще са необходими за направата на печката. Списъкът е доста тежък, но за щастие необходимите елементи на бъдещия продукт не са толкова трудни за намиране. Практически във всеки строителен магазин можете да намерите тези материали и дизайн. За да създадете бебе, ще ви трябва:



  • 300 броя червена тухла.

  • 100 кг цимент.

  • 5 кофи от глина със средно съдържание на мазнини.

  • 7 до 8 кофи пясък.

  • 1 противопожарна решетка 180x250.

  • 1 отоплителна врата 250x205.

  • 1 врата за пепел 130х140.

  • 2 чугунени двойни плочки.

  • 1 Фурната е 240x300x350.

  • 3 пушки за дим 130x240.

  • 3,5 метра ъгъл 50х50х5.

  • Полуметрова стоманена тръба 30х3.

  • Стоманеният лист е 120x400x5.

  • Лист стомана 150h300h2.

  • 3,5 метра дълбоки ъгли 20х20х1.


Изграждане на бебешка печка

Комбинирането на тези подробности не е толкова трудно, колкото изглежда. Както бе споменато по-горе, основното нещо е желанието. Особено внимание трябва да се обърне на съединителя и безопасността на устройството. Освен това не е излишно да се кажат няколко думи за рамката на нишата. Всички негови части трябва да бъдат заварени заедно, както и нитове и винтове. Закрепването на рамката в стените на пещта се извършва с помощта на тел, която се полага между редиците тухли.

За производството на плочи е необходимо да изрежете печката с две горелки на половина. Дупката на горелката, която се използва като качулка, трябва да бъде затворена с капаче. Закрепването му се извършва върху гладката страна на плочата. Може би това е всичко, което може да се каже с думи. Ако имате способността и желанието, тогава създаването на такава пещ няма да бъде трудно за вас.



ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО: ако по някаква причина устройството на бебето ви остане загадка и вие не разбирате как да го направите сами, по-добре е да потърсите помощ от специалисти. Те ще могат да построят отлична фурна за вашия ваканционен дом, ръководени от тази статия или ваше собствено знание, без никакви специални проблеми. Всичко, което се изисква от вас - материали и труд. Тези разходи, без съмнение, ще се изплатят за нула време. Сауната за банята Baby е сравнително разнообразен продукт с много приложения и по-доброто му изграждане е поверено на професионалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Помпейска печкаПомпейска печка
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Печка с диванПечка с диван
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Камини с параКамини с пара
Видове пещиВидове пещи
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
» » Бебешка фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com