Димова фурна за собствени ръце

Ако живеете в частна къща или имате лятна вила, тогава през пролетта и лятото да се насладите на различни пушени продукти, произведени със собствените си ръце - това е нещо, за което да мислите. Фурната за пушене не е трудна за производство.

За да изградите фурна за пушачи със собствените си ръце, се нуждаете от следните материали:



  • Тухли (450 бр.)

  • 4 железни врати

  • Плочки за готвене

  • Метален клапан

  • Фитинги: щифтове, тел, ъгъл


Стандартният бургер е направен от обикновени тухли. Те трябва да бъдат 450 броя. 270 парчета ще отидат за изграждането на пещта и приблизително 170 на тръба. Трябва да изглежда така: (Виж също: Карта на сайта 2)



  1. Тръб - пушене

  2. печка

  3. Табела, която свързва пещта и тръбата, така че димът да преминава от една стая в друга


На помещението за пушене можете да подготвите няколко варианта за ястия:



  • Дим (шунка, риба, зеленчуци, шиш кебап и други подобни в тръба за пушене)

  • Готвене и пържене на печката (върху метална плочка непосредствено над огъня)


Smokehouse е много удобно не само за пушене, но и за ежедневно готвене в природата. Тук можете да готвите супи, да запържете картофи, месо и да приготвяте други ястия, които изискват редовна пушичка или фурна за готвене.

Фурната на трохите е направена от две ръце:



  • Основа на дълбочина 50 см до нивото на пода

  • Горната част на пещта е с височина 1,40 cm


Височината на трохата трябва да бъде около 2 метра. За да направите печка, първо трябва да направите основа.

Материали, които ще са необходими за трохи:



  • тухли

  • цимент

  • глина

  • пясък

  • грил


Пещ за пушене



  • Врати, желязо

  • Железна плоча за леене

  • Вентил за врата

  • ъгли

  • Стоманена тръба


Трясъкът прилича на малка руска печка. На него можете да приготвяте всеки ден ястия. Уютната къща се затопля с дърва, въглища или комбинация от горими материали. Тръбата трябва да излезе директно отвън, така че тези пещи са подходящи както за частни къщи, така и са построени на открито под козирка. В един апартамент не можете да сложите такава троха.

При работа с устройството е необходимо да се спазват мерките за безопасност:



  • Не оставяйте количката без надзор

  • Не позволявайте на децата да стоят на печката

  • Не оставяйте запалими предмети близо до фурната


Каква е камината в Марсилия?


Пещ камина Марсилия е устройство, направено от чугунена рамка и покрито с топлоустойчива боя. Камината има тръба и врата от топлоустойчиво стъкло, която ви позволява да гледате огъня в печката при готвене или използване на печката като отопление за дома. (Виж също: Пещи на буржоа с ръце)

Съвсем наскоро печката на камината Марсилия се появи на пазара. Тя включва закрепване към стената и се закрепва плътно към нея със специални фитинги, които са включени в комплекта. Качеството на такъв монтаж е много високо, пещта е мощна и има няколко режима на готвене.

Освен това, пушенето може да бъде поръчано, може да се направи ръчно. За това имате нужда от:



  • Имате всички необходими материали

  • За да имате място (къща, вила)

  • Инструкция за производство

  • Инструкции за безопасност


За да започнете да правите, трябва да знаете принципите на работа. Основното правило е да направите основата и стените здрави. Останалото е въпрос на техника.

За рамката, чугунът или желязото са подходящи. Металът трябва да бъде тръба и врата. Ако всички материали са там, тогава ще направим пещта. (Виж също: Производство на камини от собствени ръце)

Пещ за домашно готвене за пушене

Ингрид камина е чугунена фурна, достатъчно малка, с тегло 70 кг, полско производство. Изглежда доста красива. Височината на малко по-малко от един метър, можете да го поставите на пода в къщата и да готвите храна на него. Има обаче недостатъци.

недостатъци:



  • Голям разход на гориво

  • Незначително разсейване на топлината

  • Невъзможност за използване при условия на апартамент

  • Димът пушеше стаята, дървото и въглищата се запушиха на пода.




удобство:



  • Лесен за използване

  • Идеален за вили

  • Малки и красиви


Независимо как може да се направи такава burzhuyku, както следва:



  1. Поставете обикновена бетонна плоча на земята.

  2. На нея поставете стоманен контейнер с две дупки отстрани и един отгоре.

  3. В дъното на малката дупка, за да се скрие нещо под формата на врата - ще има болт.

  4. Голяма входна врата ще се използва за зареждане на горивото (дърво, клони, въглища).

  5. Над дупката се поставя втора табелка, така че да може да се постави върху чайника, тигана, тиган и други неща. Въпреки това, за скоростта на загряване на дъното на съдовете, можете да поставите на открит огън.

  6. Отзад трябва да заваряте чугунена тръба - комин, който трябва да излезе на улицата, ако печете в къщата, или просто да се качите в двора.
  7. (Виж също: Лятна фурна със собствени ръце)

Това е целият дизайн.


Мерки за безопасност



  • Не гледайте в печката, когато изгаря дърва или въглища. Оттам могат да излитат горящи фрагменти в лицето.

  • Не оставяйте децата на печката.

  • Не оставяйте фурната без надзор.

  • Не поставяйте запалими материали близо до пещта.


опушвална

Пещ камина Танго е много компактна и удобна фурна за дах, която работи на дърва и има висока топлинна мощност. Благодарение на тази фурна, къщата бързо ще се нагрее и ще поддържа топлина за дълго време. В допълнение, пещта има огромен плюс - можете да наблюдавате огъня през топлоустойчивата чаша. Калъфът е направен от модерен неръждаем метал, който за дълго време ще угоди на собствениците.

На повърхността на печката може да се приготви, може да затопли къщата, а също така да инсталира фурна за декорация, ще бъде идеално допълнение към всеки интериор. Устройството е произведено в Украйна, поради което има евтина цена, малки размери и комплектът включва инструкции за употреба. Безопасността е основно същата като всяка друга пещ. (Виж също: Чугунена фурна за вили)

За да започнете да изграждате камина, трябва да помислите къде да инсталирате в камината. В крайна сметка е много важно теглителната сила да е правилна. Ако тягата е ниска, тогава цялата къща ще бъде в дим, а при висок тласък горивото гори твърде бързо и това е ненужна цена.

В допълнение към сцеплението, изолацията играе много важна роля при изграждането на камината. Изолацията за умивалници и камини не поема изпускането на топлина покрай пещта, но също така осигурява безопасната работа на устройството.


Какво е изолацията и как да го направите сами?


За топлоизолация, тоест, за да запазите топлината вътре, имате нужда от минерална вата. Такъв материал може лесно да бъде получен на пазара. Задната стена трябва да бъде изолирана с плоча с алуминиево фолио. Задната стена е закрепена към специално лепило, устойчиво на температури или на дюбели.

За да сте сигурни, че стените на плочите са плътни един срещу друг и не създават пукнатини, трябва да използвате алуминиева самозалепваща се лента, която ще премахне всякакви слотове в ставите.

Табелата трябва да има две решетки: отгоре и отдолу на камината. Те са предназначени за вентилация и охлаждане на материалите. Материалите трябва да използват само топлинна устойчивост до температура до 600 градуса.

Torma е известен производител на камини в Германия и Словакия. Тези две държави съвместно произвеждат качествени и достъпни пещи. Изборът на фирмата е страхотен. Всички те отговарят на стандартите и стандартите за качество, фирмата притежава сертификати за производство на пещи. Те са изработени от чугун с добавяне на топлоизолационни материали. Дизайнът на пещите ги прави идеални за всяка дача или селска къща. На печката можете да готвите, да го използвате за отопление или да създадете уютна обстановка. Подобно на много други пещи, пещите Torma работят върху дърва за огрев, имат висока топлинна мощност и за дълго време сервират без разрушения и повреди.

Чешката фирма Romotop за производство на камини от 20 години прави своите клиенти щастливи с качествени печки с камини.

Малка къща за пушачи

Сега компанията е увеличила своята производителност от малки до малки обеми, до по-големи. Сега пещта Romotop са в голямо търсене на световните пазари. Пещи камини Romotop - това е удобно, топло и уютно.

Пещ камина Dnepr е удобен украински бургер, който по никакъв начин не е по-нисък в сравнение с чуждестранните производители. Височина - един и половина метра, има голям прозорец от топлоустойчиво стъкло, което прави възможно наблюдението на огъня. Пещта е безопасна при работа, искри не излитат от нея и саждите не летят. На дъното има отделение за дърва за огрев, което може да се изсуши там и по-лесно пред камината, след което да изгори. Печката не е предназначена за въглища, а само дърва за огрев. При зареждане на дърва - 4 кг, фурната може да задържа топлина за около 8 часа. Тази пещ в камината е просто незаменима през зимата в страната. На него можете да готвите и бързо да създадете уют и топлина.

Фурната може да бъде изработена от голямо разнообразие от материали. Но най-вече за такива цели използват чугунена рамка и горими материали - дърва за огрев. В двора е необходима буржожка, която е необходима за приготвяне на голямо количество храна, както и за печене на шистови кебави на открито. Освен това често такива пещи се използват в селските райони за готвене на говеда. На такъв параход през лятото се вари вода или готвят царевица. Тъй като през лятото топлината и готвенето не са удобни, защото става още по-горещо, тогава външната фурна ще бъде незаменима опция. През зимата може да се използва такава фурна. Въпреки това, предварително е необходимо да се погрижи изолацията, така че топлината да не излиза навън.

Смолата със собствените си ръце е с други думи топлообменник, който трябва да бъде направен самостоятелно с печката. Топлообменникът е необходим за поддържане на топлината и следователно не може да бъде избегнат без него. За да направите това, трябва:



  • Стоманена тръба

  • Танк с вода

  • Тръб за огъване на пръстени.

  • Потопете се в резервоар с вода.

  • Това ще бъде отличен топлообменник. Той ще охлажда и затопля водата и ще прехвърля топлината на пещта.


Принцип на действие


Защо топлообменникът се нарича намотка? Тъй като тръбата трябва да бъде във формата на змия. За топлообмен е най-доброто, трябва да вземете стоманата, но ако не е така, други материали6, мед, алуминий, ще го направят. В допълнение към намотката, можете да направите риза, която също ще бъде топлообменник. За да направите това, трябва да поставите друг в резервоара за вода, който е по-малко обемен. За да ги свържете, имате нужда от заваряване, така че тези, които знаят как да използват заваръчна машина, няма да има проблем при изобретяването на топлообменника.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите камера за пушене със собствените си ръцеКак да направите камера за пушене със собствените си ръце
Изграждаме оригинална пушилка за студено пушенеИзграждаме оригинална пушилка за студено пушене
Уют със собствените си ръце от газовата бутилкаУют със собствените си ръце от газовата бутилка
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
Горещо пушене в бъчви самостоятелно направени структуриГорещо пушене в бъчви самостоятелно направени структури
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
» » Димова фурна за собствени ръце
© 2021 BggeHat.com