Изграждаме оригинална пушилка за студено пушене

За пушено месо от животни, домашни птици или риба с горещ метод можете да си купите фабрика за конфиденциалност. Но домашно студио за пушене в продажба е много рядко, така че най-добрият изход е домашно опушената камина студено пушене собствените си ръце. Най-простият дизайн, описан по-долу, се състои от три основни части: дървена камера за пушене, метална пещ и комин от тръби. Устройството се различава, тъй като може да се премества, разглобява и съхранява в стаята, а също така да се транспортира в багажника на колата или на каравана.

Дървена опушителна камера за пушене

Домашна камера за пушене, построена у дома, в крайния резултат има формата на дървена къща на високи крака. На лицевата страна има плътно затваряне на вратата, през която храната е попълнено опушвална за пушени и под вратата е една дупка за палета, на която се влива мазнината и сока от преработените храни дим. Покривът на помещението за опушване е направен с наклон, образуван от разликата във височината на предната и задната стени на къщата. По - долу е да изгради пушене за пушене с поетапно описание на всички фази. Производството му не трябва да отнеме много време и усилия.

Прочетете и за другите пушенето пушене

Изграждане на дървена камера за пушене

За правилното изграждане на камера за пушене се нуждаете от тези материали:

  1. Барачка с разрез 5 × 5 см, дължина 2 м - 7 броя;
  2. Растерно напречно сечение 4 × 2 cm-8 m;
  3. Секция на борда 10 × 1.8 см дължина 3 м-15 броя;
  4. Метален лист 1 мм със страна 80 см.

Снемат от светлина конструкция камера размер пушене: странична дължина, на височината на предната стена 150 см, височина 140 cm от задната стена 70 см, височината на краката, на която ще почива изграждането на най-малко 50 см.

Ние шием гърба и страничните стени, пода и покрива на рамката с панел (подплата), правилно монтиране на борда на борда възможно най-здраво. Стените допълнително се подсилват отвътре чрез коси разделители - те ще осигурят стабилност и издръжливост на конструкцията.

Рамката е подсилена с диагонални ленти

На пода видяхме дупка за подаване на дим по диаметъра на коминното коляно и в покрива - отвор за премахване на дим.

Дупка за комин

В горната част на шкафа ние запълваме ламелите, които ще бъдат окачени с куки за продукти за пушене.

Закачалки за продукти

Производство на врати

От дъските и дървесината се прави врата с ширина 60 см, височина 110 см и я окачваме на метални панти. Правилно подредете вратата - под покрива на конструкцията.

След това, между долния ръб на него и на пода ще бъде височина на отваряне от 45 см, което е необходимо да се зашие на борда, оставяйки в средата на тесен (5-7 см) дупка на външен вид прилича на кошер тава.

Отвор за табла

Чрез този отвор в камерата ще бъде вкарана метална тава за събиране на мазнини и сокове от продуктите. Вътре в камерата на нивото на дупката винт металните ъгли или ленти, които ще служат като водачи за движението на тавата.

Сглобяване на поставката за мазнини

От листовия метал образуваме табла, огъвайки се на 5 см от всяка страна и заваряваме ръбовете на завоите. Към предната стена на таблата свързваме фасадата с дръжка, която покрива отвора за таблата по размер. Като фасада можете да настроите стената от старата кутия с инструменти. Изпробваме тавата в камерата за пушене, за да сме сигурни, че размерът на отвора е правилен и, ако е необходимо, коригирайте.

На Съвета. Така че дървото на камерата за пушене не се пръска с грес, то ще бъде правилно да се правят метални надвеси с дължина около 5-8 см над тавата.

Фиксираме фланците за таблата

Как да направите пещ за пушене



Най-идеалната и проста версия на пещта е да се адаптира вече приготвената малка фурна от типа "burzhuyki". Но ако няма такава пещ, можете да направите домашна кутия от всеки метален предмет, който е подходящ по размер и конфигурация. Това може да бъде стоманена тръба с диаметър 30 ​​см и дължина около 50 см или стар газов цилиндър, откъснат от двете страни. Също така е възможно да се заварява корпус от метален лист с дебелина 2-4 mm. Когато се намери тръба с подходящ размер, продължете да изграждате печката за пушенето.

Препоръчваме: Риба пушене на риболов

В самото начало се препоръчва правилно да заварявате краката от тръбата с малък диаметър (4-6 см) към тялото. Дължината на опорите не трябва да е по-голяма от 20 см, така че печката е под нивото на камерата за пушене. Когато бъдещата пещ вече стои върху подпорите, е по-лесно да се ориентира в подреждането на останалите части.

От металния лист се изрязва кръг, който съответства на диаметъра на тялото, а от своя страна дупката се нарязва чрез заваряване на комина. Трябва да се има предвид, че правилното местоположение на комина не е в центъра, но по-близо до ръба, така че в крайния продукт да е в горната му част. Получената част е заварена към задната страна на бъдещата печка и в отвора за комина е заварен адаптер.

Заваряваме краката и закачваме адаптера за комина

Вътре в тялото на пещта под решетката се заваряват направляващи релси. Те са разположени малко под средната част на пещта. Решетката е заварена от същите фитинги като водачите, към мерките, взети от вътрешната страна на тръбата.

Лентата от арматурата

На Съвета. За да направи устройството по-удобно за носене и монтаж, ръкохватката от арматурата е заварена отгоре. Може да бъде изрязан слой от мека цилиндрична изолация, която се отстранява по време на работа в помещението за пушене.

Изрежете вратата за камина

Чрез диаметъра на входа на пещта от металния лист се изрязва кръг. В долната част на отвора за осигуряване на сцепление по време на трески, а в центъра са още две дупки - по един за монтиране на ключалката затваряне на пещта, както и един за окачване на врата, която регулира теглителна сила.

Към вратата, използвайки болт и гайка, завийте болтовата плоча и капачето. Фиксираме завършената врата към рамката на печката с метална подвижна панта, така че вратата да приляга плътно към ръба на входа на пещта. Сега определете правилното място на държача за фиксатора и заварете към тялото на пещта контур от фина армировка или стоманен прът.

На вратата, вместо дупки, за да осигурите сцепление, можете да изградите малък затварящ отвор, вид врата на входа на пещта. С устройството си ще трябва да се върти, но е по-удобно да се използва и когато трябва да извадите изгорената пепел, не можете да отворите вратата на пещта.

Закрепваме вратата към камината

Тъй като повечето от Smokehouse времето е открито, пещи и други метални части на устройството на са боядисани с боя пожарозащитните антикорозионен ефект за предотвратяване на ръжда.

Свързване на комина

Към дупката в дъното на камерата за пушене, завинтваме ъгловия адаптер. Долното му отваряне може да бъде насочено от двете страни, с изключение на вратата, така че да остане свободен подход за контролиране на процеса на пушене.

Сега свързваме камерата за пушене и пещта с метални тръби. Общата им дължина варира от 2 до 7 метра. Ако пушенето се извършва в хладно, влажно време, дължината на комина може да бъде по-малка, тъй като димът бързо се охлажда по пътя към камерата за пушене. В горещото време дължината на маршрута може да се увеличи, така че димът, подаван в помещението за опушване, да може да се охлади до 20-350 ° C, оптималната температура за продуктите за пушене на студено.

Комбиниран комин от метални тръби

Важна точка! Коминът трябва да има наклон от отделението за пушене към пещта, а не обратно. Малка наклонена повърхност ще осигури по-добър поток от дим към шкафа за пушене.

Когато пушенето на студено пушене се събира от нашите собствени ръце, ние го проверяваме в действие. Поставихме няколко дървени трупи в камината и ги запалихме. Подходящо дърво от плодни дървета (круша, ябълка, праскова) или елша, пепел, пепел. Когато огънят изгори добре, дупките в долната част на вратата на пещта са покрити с амортисьор, който образува дим. В бъдеще е необходимо да държите дърва от сурово дърво, тъй като той дава повече дим. В навечерието на тютюнопушенето, дърва за огрев може да се накисва във вода или да се използва влажна чипс.

Уют на работа

Ако всичко е направено правилно, устройството за пушене ще бъде запълнено с дим и в него можете да закачите предварително приготвени продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележкаSmokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
Ръководство за използване на червен пушачРъководство за използване на червен пушач
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
» » Изграждаме оригинална пушилка за студено пушене
© 2021 BggeHat.com