Правила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухли

Къща в страната трябва да се отпусне и да не бърза консумация на всякакви ежедневни удоволствия. Това, между другото, до голяма степен се насърчава от градината зад къщата, гора, пълна с дивеч и гъби, и река недалеч, в която се крият мазни крици.

Схема за инсталиране на каменовъдна камера от тухли по редиците

Схема за монтиране на мангал-тухла опушвална по редове.

Добра помощ за всеки любител на прясно месо и риба, приготвени по оригиналните рецепти "с дим", ще бъдат разположени в умивалника на двора със собствени ръце, изработени от тухли. Разбира се, можете да си направите кулинарен инструмент за всякакви импровизирани средства, но опушвална стоманени бъчви, стара сграда прекарал живота си в хладилник или нещо друго от сорта е ясно-ниско качество и възможности за подготовка на уникални ястия от традиционната, изпитан от печена глина ,

Материали и инструменти за производство на пушене

За изграждането на стационарна опушалка от тухли се изисква следното:

Схемата на устройството на тухлена каменовъдна камера

Схемата на устройството на тухлена каменовъдна камера.

  • специална тухла;
  • глинен запас;
  • комплект от метални пръчки;
  • метална решетка;
  • стоманен капак;
  • врата от дърво;
  • лопата;
  • мистрия за мазилка;
  • чук;
  • шпатула;
  • Измервателни прибори (ниво на сградата, овес, манометър);
  • кофа за циментова замазка.

Подготвителни операции преди инсталирането на пушенето

Преди да започнете да полагате тухлена стая за пушене, трябва да изберете място за разполагането й и да я подготвите. Разбира се, трябва да се вземат предвид всички възможни дреболии. В края на краищата, след края на работата, когато стационарно устройство за пушене се появява в двора или в градината, вече няма да може да се движи.

Схема на процеса на пушене

Схема за пушене.

Тъй като подготовката на пушено месо или риба е свързана с доста огън, дим и сажди, той трябва да бъде поставен върху малка платформа, на еднакво разстояние от жилищен дом и други стопански постройки обекти са противопоказани непосредствена близост до източника на огън. Същото важи и за дървета в градината, така че ако е възможно, трябва да имате предвид, че те не се получи дим от пушача. Когато мястото е взето предвид с гореизложеното, те продължават да го подготвят. От бъдещия обект премахнете всички ненужни предмети, почистени от отломки и тревна покривка. След това на почистената част се прави основа на цимент. За сравнително малък обект е достатъчна дебелина на основа слой 40 см за голям размер подложка прави дълбоко бетонна основа с метална армировка.

Уют със собствените си ръце: редът на производство

Най-често в частните стопанства за пушене на хранителни продукти се построяват сравнително малки обекти от тухли. Въпреки факта, че се работи с малки форми се, разбира се, по-малко време и усилия, отколкото изграждането на голям и "умни" пещи, принцип производството и в двата случая е един и същ. Ето защо, като се има предвид на проекта е създаването на една малка опушвална, си струва да припомним, че тя може да се прилага безопасно в изграждането на голям обект. На първо място, предвидена в земята под Smokehouse, което в бъдеще ще бъде комин ширина 35 см, височина и дължина от 250 см до 300 см 25 cm. За това е необходимо да се копае с дължина изкоп не по-малко от 300 см, ширина 55 см и дълбочина 35 см. Дъното на жлеба се набива добре, след това се полага с каменни слоеве по такъв начин, че по дължината се разполагат две тухли. За да се запази целостта и здравината на тухлената основа, тя се прави с помощта на разтвор на глина.

Схема на домашно пушене пушена

Схема за домашно пушене за пушене.

След това поставете тухлена комина от червена тухла (забележете, че силикатният камък за тези цели не е подходящ). Според правилата камерата за пушене трябва да бъде в края на комина. В този случай отделението за пушене винаги трябва да се намира горе (поне минимално) печката, която трябва да се постави в началото на канала. Следователно, по време на монтажа на споменатия обект да бъде предоставена на димния канал от пещта към камерата за пушене възлезе под ъгъл 8-9 °. Когато зидария комин стени на канала тухла е поставен върху реброто на същите лигиране ставите на всички редове. В резултат на това трябва да се получат два вертикални тухлени редици с височина 25 см. След това полученият канал се припокрива отгоре. По-добре е да не направите това от никакви помощни и не много подходящи за тази роля метален лист и същата тухла. За да се опрости задачата, се препоръчва да се направи горното припокриване под формата на къща. Трябва да се помни, че вертикалната комина не трябва да бъдат включени в камерата за пушене, създаден в края на веригата "печка-канален Камера" повече от 25-30 см. След извършване на всички операции в съответствие с приетите правила тухлен комин покрита с пръст. Прахът трябва да достигне нивото на камерата за пушене, докато дебелината му трябва да бъде около 14-16 см.

Що се отнася до производството на голяма умивалника, експертите препоръчват да бъде направена под формата на декоративна къща.



Също така се състои от фурна, камера за пушене с рамка за полагане на месо и риба и комин. Студеното пушене ще осигури допълнителен димов генератор.

Изчертаване на камера за опушване с водна брава

Изчертаване на камера за опушване с водна брава.

В горната част на външната страна на устройството може да се подреди грунд за готвене на шистови кебапчета. Този елемент може да бъде или независим от източника на отопление на помещението за опушване, или може да получи топлината директно от камерата за пушене. За тази цел печката трябва да се намира точно над камерата и да осигурява директно нагряване на дъното на барбекю от камерата за пушене.

Би било излишно да се осигури в проекта и наличието в зоната на комина на специално отделение за сушене на дърва с горещ дим. В самия комин трябва да поставите клапана. Чрез затваряне или отваряне на канала за дим в канала ще бъде възможно да се регулира температурата на пушека и скоростта на преминаването му в тръбата. Благодарение на това е възможно да се постигне равномерен цвят на нюансите на пушени продукти.

Тъй като относително голяма камера за пушене, като правило, е предназначена за големи обеми месни или рибни деликатеси, когато се приготвят, ще се образува впечатляващо количество разтопена мазнина. Тя ще се отцеди под рамката за пушене, така че на този етап е силно препоръчително да поставите специална тава за натрупване и изхвърляне на отпадъчни мазнини.

Няколко съвета, които ще ви помогнат да направите качествена пушка

Уличната стая за пушене не трябва да се поставя по-близо от 15-16 м до жилищни сгради. При липса на глина като неразделна част от хоросана за монтиране на устройство за пушене можете да използвате обикновена земя (циментът за тези цели няма да работи). За да се постигне желаният резултат, достатъчно е просто да поръсите тухла с почвата между редовете.

Програма за пушене на пушене със студено пушене

Схема на пушенето.

Металната решетка за поставяне на месо или рибен запас, поставена в пушач, трябва да има най-малко 8 пръчки. Половината от пръчките се намират на височина 65-70 см (за горещо пушене), а другата половина на ниво 25 см от горния ръб на камерата за пушене (тук се прави пушене на студено).

Главната камера за опушване може да бъде допълнена с филтър. За да се постигне това, обикновеното пликче се изтегля върху кръг от жици и се поставя под долната част на решетката. Но за монтирането на филтърния елемент е необходимо предварително да се осигурят в камерата 4 допълнителни пръти. За да може камерата за пушене да бъде поставена с месни или рибни полуфабрикати, трябва да се осигури свободен достъп до камерата. Тази възможност ще осигури специална странична врата, която трябва да се вземе предвид в чертежите на обекта предварително. При това трябва да бъде изработена от дърво. Тя ще бъде защитена от огън със специално глинено покритие.

Така че, постепенно овладяване на отделните операции, слушане на съветите на опитни майстори, зидари и печка вземащите не бързайте да се направи драстични мерки, като анализира всеки един от тях, любовник уханни лакомства "опушени" може самостоятелно да се изградят в притегателен център за приятели и източник на кулинарни изкушения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уют със собствените си ръце, изработени от тухлени практически препоръкиУют със собствените си ръце, изработени от тухлени практически препоръки
Уютна къща в провинцията от тухлиУютна къща в провинцията от тухли
Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камераЗащо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера
Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
Как да се изгради един тухла бризьорКак да се изгради един тухла бризьор
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
» » Правила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухли
© 2021 BggeHat.com