Уютна къща в провинцията от тухли

Много от крайградските зони изграждат големи и малки барбекюта за готвене на деликатеси. Не по-малко полезно може да бъде малка стая за пушене, която не е толкова трудна за направата на тухли със собствените си ръце. Външно, структурата прилича на затворена тухлена фурна с балдахин и врати, които готвят месо или риба вътре.

Уютна къща в провинцията от тухли

Външно пушенето изглежда като затворена тухлена фурна с козирка и врати, вътре в която се приготвя месо или риба.

А пушенето, изработено от тухли, действа като надеждно и привлекателно средство за приготвяне на вкусна и здравословна храна. С ръцете си можете да сгънете помещението за пушене, ако спазвате всички етапи на работа, технологията на полагане и използването на специални огнеупорни тухлени тухли. Това е най-добрият вариант в този случай, пушенето от метални бъчви или калай не може да осигури необходимото качество, освен това тяхната издръжливост е изключително ниска.

Материали за опушване на зидария

За да решите как да направите пушенето, първо трябва да подготвите всичко за работа. Списъкът ще бъде както следва:

Необходими инструменти за полагане на уютна къща, изработена от тухли

Необходимите инструменти за полагане на опушена къща, изработена от тухли.

  • червена керамична тухла (можете да използвате специална, но в никакъв случай не силикатна);
  • глина за приготвяне на разтвора;
  • обикновена лопата;
  • като решение за зидария е възможно да се използват готови сухи смеси на основата на глина, които преди разтваряне са достатъчно разредени с обикновена вода;
  • контейнер за зидария;
  • дървени врати за пушене;
  • Решетки и метални пръти, необходими за приготвянето на продукти;
  • метален покрив (за малка стая за пушене);
  • чук;
  • мистрия за зидария, шпатула;
  • ниво сграда;
  • бетонна плоча за основи или бетон, пясък, чакъл и метална мрежа за изливане на основи.

Когато пушенето е студено пушено или горещо, трябва да се използва глина. Но какво, ако няма и няма просто къде да го вземе в близко бъдеще? Няма нищо ужасно, вместо глина, използването на земя е позволено, което просто се излива между редиците от тухли. Не можете да използвате циментова замазка вместо глина, тъй като тя се разпада при нагряване до висока температура.

Подготовка на субстрата

Базата е важна за всяка печка в къщата или на обекта. Това правило важи и за помещенията за опушване, в които ще се извършва пушене в студено или горещо състояние. Като основа обикновено се използва бетонна възглавница. Тя се изпълнява, както следва:

  1. Необходимо е да се изкопае една яма на размера на бъдещото мазе (къщата трябва да стои малко по-далеч).
  2. Пясък и чакъл се изсипват на дъното на ямата, подтискат ги и ги изравняват.
  3. След това се полага металната мрежа и се извършва изливане на бетон.

Ако е възможно, вместо да се налива, се полага обичайната стоманобетонна плоча. Тази опция е по-лесна, защото много от работата вече няма да е необходимо.

Зидария на малка пушеща камина

Схема на малка стая за пушене

Схема на малка опушена къща, изработена от тухли.

Как да си направим пушенето в крайградската зона? Важно е да следвате точно всички стъпки на работата. За да се изгради малка структура, няма да отнеме много време, но е необходимо внимателно да се подготвят материалите, като се обърне специално внимание на какъв вид тухла ще се използва за работа. След като проектът и обектът за изграждане са готови, е необходимо да се инсталира коминът в земята. Ширината на канала трябва да бъде 35 см, секцията на вътрешната част - 250-300 см, височината на канала е 25 см. За работа се използва само червена керамична пещ. Полагането на камерата за пушене трябва да се постави в края на канала. Височината на камерата е до 150 см, докато тухлите се подреждат само на ръба.

Пещта за пещта се намира не по-висока от горивната камера. Ако по време на работа пушачът ще се покачи, няма да се налага да предприемате повече действия. Ако такова покачване не се случи, тогава трябва да се направи комин с наклон от 8 °. След изкопаването, дъното е уплътнено, тухлената конструкция е поставена назад и напред. За зидария, решение се използва само на основата на глина, е невъзможно да се вземат цимент-пясък смеси, дори ако структурата не е инсталирана в къщата, но на улицата.

Коминният тръбопровод се полага. Изгражда се на предварително подготвена база. Тухличките трябва да бъдат поставени на ръба, а превръзката трябва да бъде направена така, че да е еднаква за всички стени. Височината на стената е 25 см. В горната част на канала се прави тухлено припокриване. Но тук има една особеност, тъй като стандартната дължина на тухла е 25 см, а широчината на канала е 35 см, след което е необходимо да се поставят тухлите за припокриване под формата на къща, а не на плоска повърхност. За фиксиране се използва същият глинен разтвор, както и останалата част от зидарията, тъй като циментът не издържа на рязко нагряване до високи температури. В противен случай зидарията в крайна сметка ще се разпадне.

Камерата за пушене е монтирана в края на комина. В този случай каналът трябва да отиде в камерата приблизително за дължина от 20 см, да направи по-малко. Когато димния разтвор е напълно суха, е необходимо да се запълни почвен слой с височина от 15 см. Тази структура може да бъде поставен в къщата, на верандата в дорника или на сайта.

Метални закрепващи пръти

Ред на тухлена стая

Ред на тухлена стая.

По време на монтажа е необходимо да се осигури наличието на метални подсилени пръчки, предназначени за пушене. За малък дизайн те могат да бъдат 8, докато първите 4 трябва да бъдат фиксирани на височина от 70 м (за горещо пушене). Останалите 4 пръчки са прикрепени по такъв начин, че да се използват за студено пушене, те няма да достигнат около 25 см до горния ръб.



Един от допълнителните елементи е филтър, но за един голям пушач е много желателно. Можете да го направите сами, защото за това е необходимо да опънете парче вретище по жичен кръг. Този дизайн е поставен директно под долните метални пръти. Монтажът на филтъра трябва да бъде предвиден на етапа на планиране, тъй като ще изисква отделна рамка, която се полага по време на зидарията. Пръчките за рамката ще се нуждаят от 4. По време на работа филтърът трябва да бъде непрекъснато овлажнен с вода, не можете да забравите за него.

Навън, корпусът е снабден с капак, дървени врати се използват за голяма умивалня, те трябва да бъдат защитени. Тук, без глина, е трудно да се управлява, тъй като тя защитава дървото от огън при високи температури.

Препоръки за направата на голяма умивалница

Големият пушач на горещо пушена или студена изглежда като малка къща. За неговото производство е необходимо да се избере предварително място, за да се осигури свободното пространство около него. Това ще бъде една пълноценна сграда, която има собствена фурна, обикновено се намира отделно от къщата, на разстояние, където димът по време на готвене не се намесва.

Правила за инсталиране:

Разположение на двукамерен опушвач

Схема за полагане на двукамерен умивалня.

  1. Ако се изисква горещо пушене, е необходимо димът от печката да отиде директно в стаята, докато вратите са здраво затворени.
  2. Когато е изградена камера за пушене, е необходимо да се инсталира отделен димов генератор, който да осигури необходимите условия.

Голяма станция за опушване на къщата дава възможност за готвене на печени и други деликатеси. С голям дизайн, трябва незабавно да осигурите наличието на крепежни елементи за окачване на продуктите. В горната част трябва да поставите специален комин с капаче. Това ще помогне да се контролира отстраняването на дима, скоростта на потока му, температурата в помещението при студено или горещо пушене.

Ако не сложите такова капаче, тогава няма да можете да постигнете равномерно красиво оцветяване след готвене, а самият процес няма да е правилен.

Необходимо е да се монтират малки прозорци, те ще бъдат проектирани за вентилация, тъй като голяма пушачка предполага, че значителни количества от продукта ще бъдат приготвени у дома.

Схема за инсталиране на опушена камера, изработена от тухли в редове

Схема за монтаж на опушалка, изработена от тухли в редове.

Необходимо е да се осигури специално място, в което да се съхраняват дърва за опушване.

В самия дизайн, трябва да поставите тава, тя ще натрупва мазнини. Ако конструкцията е огромна, тогава можете да осигурите наличието на голяма площ и прикрепен фризер. В този случай, пушенето може да се използва за готвене барбекю, шиш кебап на открито близо до къщата. Това е удобно и практично.

В този случай фрезата може да се използва заедно с стая за пушачи, след което се монтират 1 или 2 камери за горене. Първият вариант е по-удобен за използване, но вторият е много по-добър, тъй като целостта не е нарушена, димът при студено или горещо пушене отива където трябва. Това ви позволява да не нарушавате процеса на готвене, да го направите правилно.

Как да направите врата за дизайн?

За една уютна къща в къщата се нуждаете от дървена врата. Но тъй като температурата е достигната висока, е необходимо да се защитят дървените елементи с глина. Размаза не само вратите на пушенето, но и останалите дървени части, ако има такива. Тази работа се извършва в последния завой, когато основната тухлена конструкция на пушенето е готова. Преди употреба е необходимо глина да изсъхне.

Уют за студени или горещи пушени тухли може да се построи на ръка. Първо определете мястото, където ще бъде, и изгответе проект. За работа червена тухла тухла се използва, строителството след строителство ще бъде подобно на малка къща с дървени врати. Ако пушенето е необходимо за лични нужди, то не трябва да се прави голяма, възможно е да се направи с миниатюрна фурна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухлиПравила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухли
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
» » Уютна къща в провинцията от тухли
© 2021 BggeHat.com