Как да направите камера за пушене със собствените си ръце

Всеки собственик знае, че производството на собственото си пушене е не само чудесен вкус, но и пълна увереност във високото качество на продукта, защото се прави от собствени ръце. Неговата smokehouse ви позволява да подготвите огромен брой продукти или да направите необичайно ястие за приятели и семейство. Следователно, по-нататък ще анализираме как е предназначена голяма фурна за пушене от собствените си ръце.

Пещ за пушене

Съществуват няколко технологии за оборудване на този дизайн - от най-прости продукти и импровизирани материали до по-сложни инсталации. Тук всичко ще зависи от предпочитанията в храната, начина на готвене и честотата на използване.

Голям брой гастрономи много харесват да се поглезят с различни пушени продукти, било то риба, месо или свинска мас. Въпреки това, често някои от тях могат да си позволят да купуват пушени продукти на сравнително висока цена, освен това няма доверие в качеството им. Друга алтернатива в този случай е производството на такива продукти със собствените им ръце, което означава, че ще ви е необходима собствена фурна със студена пушене.

Характеристики и технология на процеса

В такова помещение за опушване димът се охлажда от пролуката между пещта и самата камера. Тя също има име на отдел за продукти. Тези отдели се намират на разстояние 2-3 метра една от друга. Освен това димът от пещта през комина преминава в самата пушка. Като цяло, разликата между отделите може да се направи повече, това ще позволи на дима да се охлади малко по-дълго.

Процес на пушене при студено

Процесът на готвене може да трае от няколко часа до 15-20 дни. За да може пушенето да подготвя храната равномерно и едновременно, ипотеката трябва да се извършва в една стъпка и е желателно да се избере еднакъв размер за всеки тип продукт. В противен случай можете да получите такива неприятни процеси като прекомерно или под пушене.

Самото помещение за пушене е оборудвано със следните елементи:

  • фондации;
  • комин;
  • камера за пушене с палета, в която се събира падащата мазнина;
  • горивна камера.

За да може пушенето да работи колкото е възможно по-ефективно, е необходимо да се осигури необходимата температура на пушене, да е от +20 до + 40 ° С. За да се гарантира правилната температура, огнището трябва да бъде инсталирано на разстояние два метра от камерата за пушене. Продължителността на този процес зависи главно от размера на парчетата: колкото по-големи са, толкова по-продължителна е процедурата.

Ако технологията на готвенето е изцяло съобразено с всички елементи на малко пушечен кондензат и вода ще си дойде на утайката през комина, и произведени продукти ще имат отличен вкус и сочни, и абсолютно никаква вреда за здравето. Когато се съхранява в хладна изба, продуктът може да се съхранява до 5-6 месеца, но може да загуби малко в количеството на влагата, което означава, че ще стане по-подвянен. Не се препоръчва да се съхранява пушено месо в хладилен склад, тъй като има достатъчно високо ниво на влажност и поради тази причина продуктите могат да станат дехидратирани и да се влошат.

След това нека да преминем към списък с инструменти и материали, необходими за създаването на стационарен дизайн.

Какво ви е необходимо за изграждане



Един от най-популярните варианти, които можете да изградите на сайта е студена пушена фурна. Тъй като в допълнение към функционалния компонент е важен и естетическият външен вид, е по-добре да се отреже камерата за пушене с дъски.

Пълният списък на необходимите материали и инструменти изглежда така:

  1. строителни разтвори;
  2. тухла върху пещта и основата;
  3. врата за пещ за отопление от чугун;
  4. дървени дъски;
  5. куки от неръждаема стомана;
  6. лопата;
  7. дървени летви;
  8. панти за врати;
  9. чук с нокти;
  10. Метална тръба под комина.

Как е направена пушенето

Основната точка, която трябва да обърне внимание на изграждането на пушенето - инсталация на комин. Основната трудност тук е, че трябва да го направите на правилната дължина. Твърде кратък комин ще осигури висока температура. С тази опция трябва да помислите за охлаждане на комина. При избора на дизайн на комина трябва да обърнете внимание на следните опции:

  1. Можете да построите съкратен комин, да го навивате със стари парцали и периодично да го намокрите с вода, охлаждайки комина;
  2. Направете формата извита, като по този начин увеличавате дължината;
  3. Инсталирайте охладителя на коминната вода.
Препоръчваме: Електростатичен уют със собствените си ръце

Най-подходящото решение е последният вариант, тъй като при други може да има някои трудности, например редовен контрол над влажността на парцали или почистване на извития комин. При конструирането е по-добре да се използва неръждаема стомана, тъй като поцинкованият метал създава процес на окисление, и пушени продукти могат лесно да получат опасни за здравето вещества.

Целият процес на създаване на този дизайн със собствените си ръце е, както следва:

  1. за начало е необходимо да изберете подходящ район за строителство. Най-добрият вариант тук е склонът с леко покачване от около 12-15º. Ако територията е напълно равна, е необходимо изкуствено да се направи малък наклон. За да направите това, трябва да изградите фундамент под камерата за пушене малко по-високо от обичайното, а за огнището изкопайте по-дълбоко дупка и малко задушете комина;
  2. изкопайте дупка под формата на правоъгълник под основата с дълбочина 35-40 см;
  3. от ямата под основата, пророкуват 2 метра дълбок изкоп с дълбочина на байонетния щик и ширина 45 см-Тръб за комин
  4. в края на изкопа е необходимо да изкопаете дупка за огнището;
  5. после в първата яма, изравнете дъното, положете пясъчна възглавница и изграждайте основи от тухли като подпора за стените на конструкцията. Затварянето на кръстовището с изкопа не е невъзможно! Изгорете самата пещ с тухли и поставете чугунена врата -
  6. Коминът може да бъде построен по няколко начина. Ако помещението за пушене не се използва твърде често, по-добре е стените и пода да се пазят от земята. Горната част на изкопа е покрита с галванизирани или плоскости. След процеса на пушене земята трябва да се изсуши, тъй като веществата с ниска употреба също могат да влязат в дима. Друг начин е да се постави тръбата и да се тури тухла-Може да се постави комин с тухла
  7. Преди да инсталирате шкафа за пушене, е необходимо да се построи пиедестал от блокове или тухли върху основата, която ще бъде куха вътре. В горната част на основата на блока трябва да поставите малка метална мрежа, която ще действа като дъното на шкафа и опората за тавата под събирателната мазнина. Рамката трябва да бъде монтирана на мястото на дървените пръти с участък от 5 см-
  8. Освен това, от предната част на кабинета подгответе вратата. Какво да оправим гредите помежду си, използвайте ъгли, винтове и метална лента;
  9. в процес на изграждане с кратко комин, покривът трябва да бъде фронтон, и един от рампите трябва да има продълговата форма и обхваща целия пещта към комина, това ще даде възможност да го предпази от последиците от корозия и ви позволява да го използвате, за всеки период от години-

    Покриващо устройство

    Наклонът на покрива ще служи като козирка

  10. Метод избегне гниене греди опора удължена част на покрива, под тях е необходимо да се купчините на многоъгълника с заваряват U-образна плоча;
  11. Стените и таванът на конструкцията се препоръчват да бъдат покрити с дървени дъски;
  12. за да покрие покрива, е необходимо "за твърда" да залепете дървена дъска, чиято дебелина не е по-голяма от 2 см-
  13. Кутията за пушене трябва да се третира със специално защитно покритие;
  14. На задната страна има димни комини, които се регулират от бариерата;
  15. на основата на покрива се полага покривът на изолационни материали;
  16. След завършване на цялата работа, вратата за фурната е изложена и е инсталиран термометър за управление на температурния режим.

Съвет: Ако няма възможност за инсталиране на комина в зоната с необходимата дължина, можете да приложите алтернатива за охлаждане на дима. За това стените от дървени трупи са изложени от двете страни на тръбата и чист речен пясък се излива в средата. Необходимо е за оттичане на вода, което ще трябва да се излива периодично, за да се регулира температурата на дима.

Процесът на пушене е цяла наука. И ако разбирате неговите особености и малки трикове, винаги ще имате възможност да се поглезите с изискана риба или месо и също така приятно да изненадате гостите си с вкусни новости, направени със собствените си ръце.

В заключение трябва да отбележим, че пушената храна изобщо не е лукс и ако е възможно да се построи стационарна фурна със собствените си ръце, тогава можете да се поглезите с нови деликатеси поне веднъж дневно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
» » Как да направите камера за пушене със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com