Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?

За да се насладите на пресни пушени продукти, е необходимо да имате собствена опушена камера на място. Трябва да знаете, че можете да го направите сами, като използвате само импровизирани средства. Възможно е да се използват неработни хладилници, варели от желязо и други елементи. Въпреки това, ако искате да получите надеждна и солидна конструкция, трябва да използвате тухла. Допълнително предимство на пушенето, изработено от тухли, е, че може да украсява собствения си парцел.

Схема за инсталиране на каменовъдна камера от тухли по редиците

Схема за монтаж на камера за опушване, изработена от тухли в редове.

Елементи, които ще бъдат необходими за изграждането на помещение за опушване:

  • ниво сграда;
  • plumb bob;
  • качествена тухла;
  • глина;
  • шпатула;
  • чук;
  • врата от дърво;
  • решетка;
  • барове;
  • метално покритие;
  • мистрия;
  • poryadovkoy.

Подбор и подготовка на място за пушене

Тухлени характеристики

Характеристики на тухли.

Строителството е направено от тухли, защото ще бъде капитал. Такава конструкция не може да бъде прехвърлена, затова е необходимо да се избере място, като се вземат предвид всички възможни нюанси.

Мястото трябва да е не само удобно, но и да се намира на разстояние от жилищните квартали. Трябва да знаете, че много от дима ще тече от пушенето до мястото, което може да навреди не само на сгради, но и на дървета и храсти, разположени на територията.

Избраното място трябва да бъде изчистено от трева, мръсотия и отломки. Ако се планира да се направи пушенето, изработено от малки тухли, ще е необходимо да се излее база с дълбочина 35-40 см.

Ако има желание да се изгради конструкция с големи размери, тогава е необходимо да се изкопае дълбока фундаментна яма, след това се излива основата с помощта на стоманобетон. Ако гъстотата на почвата е висока, трябва само да пъхнете добре подготвеното място.

Как да се изгради една smokehouse на малки размери?

Схема на скара за барбекю

Схема на скара за барбекю.

За да изградите подобен дизайн със собствените си ръце, трябва да следвате правилната последователност от действия. Трябва да направите следното:

  1. На първо място е необходимо да поставите в земята място за полагане на инсталирания комин. разрез повърхност вътре дължината на канала е 25-30 см, ширина - 35 см и височина - 25 см В строеж е най прилага глина керемидено червен цвят, тъй като силикатен материал изпускания на вредните вещества, когато се нагрява ..
  2. Камерата за пушенето трябва да се намира в крайната част на канала. Неговата височина не трябва да бъде по-голяма от 150 см. Необходимо е да се монтира тухла върху ръба.
  3. За полагането на канала е необходимо да се изкопае изкоп с дълбочина около 35 см и широчина 55 см. Имайте предвид, че пещта не трябва да се намира над камерата. Ако пушенето е планирано да бъде разположено на хълм, не се изискват допълнителни действия. Ако няма кота, коминът трябва да бъде направен с наклон от 8 °. Дъното трябва да бъде внимателно подправено, след което полагането на тухли, поставяне на дължина от 2 тухли задника. Зидарите трябва да бъдат изработени с разтвор от глина, който няма да промени свойствата си по време на процеса на нагряване.
  4. Следващият етап е полагане на стените в коминния канал. Стените трябва да бъдат монтирани на изложена основа от тухли. Материалът трябва да бъде поставен на ръба. Ширините във всеки ред трябва да бъдат еднакви. Стената трябва да бъде висока 25 см и се състои от няколко тухлени редици.
  5. След това горната част на канала се блокира от тухли. Каналът е покрит не от плосък покрив, а от къща. За да направите това, материалът трябва да бъде инсталиран от край до край в задника. Препокриването се препоръчва при използване на глинен разтвор. Това е необходимо, за да се получи солидна конструкция. Всички пропуски, които ще се образуват по време на създаването на покритието, трябва да бъдат ремонтирани.
  6. В края на коминния канал трябва да инсталирате камера за пушене. Трябва да го инсталирате, така че каналът да е попаднал дълбоко в камерата не повече от 30 см.
  7. След като тръбата на комина изсъхне, ще трябва да се излее слой почва до нивото на камерата за пушене. Височината на слоя трябва да бъде приблизително 15 см.

Как да направите себе си дизайн на големи размери?

Разположение на двукамерен опушвач

Схема за полагане на двукамерен умивалня.



Ако беше взето решение да се направи голяма умивалника, то трябва да се направи като малка къща. В този случай можете да построите столова с камина, от която димът ще влезе в сградата. За студено пушене дим може да се получи с отделен генератор.

Въз основа на рецептите за пушене, в бъдеще можете да използвате различни дърва за огрев. При конструирането е необходимо да се постави структура за фиксиране на продукти, предназначени за пушене. В горната част на конструкцията трябва да поставите комин с капаче. С помощта на такъв клапан може да се регулира температурата и скоростта на димния поток.

Ако искате, че продуктите за пушене са качествени, не можете да правите без да ги коригирате. В процеса на планиране на проектирането се препоръчва да се осигурят вентилационни прозорци. Големият пушач означава голям брой пушени продукти, така че трябва да се грижите за мястото за съхраняване на дърва за огрев.

Подобна конструкция се препоръчва да се оборудва палета, върху който ще се събират мазнини. Големият дизайн може да се комбинира с фреза, който ще използва горивната камера от опушената камера. В този случай обаче целостта може да бъде нарушена, в резултат на което димът ще проникне в обекта.

Стаята трябва да бъде оборудвана с дървена врата. За да се изключи непредвидимото запалване, вратата трябва да бъде покрита с глинена смес, включително всички други елементи на конструкцията, изработени от дърво.

Как да се изгради пушене без използване на глинеста смес?

Ако няма глина и не можете да го намерите, можете да използвате обикновена земя.

Циментова смес не се препоръчва, тъй като тя може да се пръсне по време на загряване до високи температури. Земята ще трябва да излива тухли между редиците.

Програма за пушене на пушене със студено пушене

Схема на пушенето.

Трябва да знаете следните нюанси:

  1. В процеса на полагане на стените на пушенето е необходимо да се укрепят пръчките от метала за пушене. Те трябва да бъдат около 8. Първите 4 се използват за горещо пушене. Те трябва да бъдат фиксирани на височина около 70 см. Другите пръчки трябва да бъдат закрепени така, че да са на 25 см от горния ръб. Тези мрежи ще бъдат инсталирани по-късно.
  2. Smokehouse може да бъде оборудван с филтър. За да направите това, обикновената лента трябва да бъде изтеглена върху кръг от жици, който се намира под долните пръти. Монтажът на филтъра е най-добре да се вземе предвид предварително, тъй като за него е необходимо да инсталирате допълнителни пръти от метал. Струва си да се помни, че филтърът от време на време трябва да се навлажнява с вода.
  3. В горната част на тялото е най-добре оборудван с капак, който може да бъде направен независимо от метала.

Най-често се създават дизайни за пушене на големи размери, но всичко зависи от нуждите на собственика на сайта. За правилното изграждане на помещение за пушене е важно да има поръчки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Уютна къща в провинцията от тухлиУютна къща в провинцията от тухли
Редът на камината с вашите ръцеРедът на камината с вашите ръце
Правила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухлиПравила за изработване на пушенето със собствени ръце от тухли
Събираме мобилна пушеща камера за студено пушенеСъбираме мобилна пушеща камера за студено пушене
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com