Събираме мобилна пушеща камера за студено пушене

От всички видове преработени месни продукти у дома, пътя студено пушене - един от най-отнемащите време и скъпо. За качествена подготовка на пушени продукти е необходимо да се маринират правилно месото. Това ще отнеме от един ден до три. След това да направите директно пушене, което трае няколко дни, в някои случаи - около една седмица. След това шунката трябва да се изсуши и да се държи на студено място в продължение на няколко дни. Само тогава продуктът достига желаното състояние и характерен вкус.

Продукти за пушене със студено

Трябва да се отбележи отличителните предимства на тютюнопушенето: продуктите се съхраняват за дълго време, имат уникални вкусови качества и, най-важното, са безопасни за околната среда. Те се обработват само от сол, подправки и студен дим. След лечение с дим, месото се отървава от много нежелани химически съединения и се абсорбира добре от организма. Според индикаторите си той се доближава до месото от естествено изсушаване, което се практикува от много народи по света. Между другото, в допълнение към месото, инсталирането на студено пушене с пълен успех също може да готви риба.

Типичен дизайн на пушач

Такава пушеща камера се различава до известна степен от горещо устройство за пушене. Заема много повече пространство и изисква малко по-голяма консумация на материали. Със собствените си ръце, като правило стационарен пушиняр, се сглобява от метален цев, комин и камина. Цилиндърът и пещта са на няколко метра и са свързани с тръба (леко издигната към цевта за укрепване на тягата).

Пушенето от барел

Общ вариант на барабана

По пътя от пещта до цевта димът се охлажда и в пушача се загрява не повече от 50 - 600 С - оптималният начин на студено пушене. За засилване на ефекта на цилиндъра отгоре е покрит с капак с отвори за дим и мокро матиране, което предотвратява прекомерното изпускане на дим и проникването на кислород в помещението за пушене.

В тази статия ние описахме още по-домашно пушенето за пушене!

Основната схема на инсталацията за студено пушене е практически една и съща във всички структури, създадени от собствените си ръце. Понякога стационарната стая за пушене е изградена от тухли - най-добре е за тази цел да се използва обикновена червена тухла. Той има ниска топлопроводимост и не образува твърде много конденз вътре.

Стационарен пушеч

Пушенето е направено от тухли

Газобетон блокове и варовик тухли може да се използва с някои внимание - за поддържане на желаната температура в пушача е доста трудно, освен това, често те се добавят химикали - пенообразуващи агенти, свързващи вещества и т.н. Как реагират с дима и какви съединения се образуват в този случай - вредни или неутрални са все още неизвестни. Но традиционната стационарна пушилка изисква достатъчно пространство. Цялата конструкция заема площ от няколко квадратни метра, което не винаги е достатъчно в задния двор. Изходът в този случай е един - малък Smokehouse Smoked, направени от собствените си ръце.

Опции за мобилен дизайн

Съгласно финансовите разходи за строителството, подобна пушеща камера е сравнима със стационарния пушач, както и интензивността на труда в производството. Дизайнът не изисква твърде оскъдни материали или високо умение. Достатъчно е да имаш умения да работите с българска, сондажна и електрическа заварка. Уютната къща ще изисква:

  1. два стандартни метални барабана (200 литра);
  2. три или четири стоманени тръби от 500 mm, диаметър 80 - 100 mm;
  3. газов цилиндър от пропан-бутан или друг подобен газ;
  4. 1,5 м2 стоманена ламарина с дебелина 1,5 - 2 мм.

Инструменти, необходими за изграждането smokehouses с ръцете си вече назована.

Препоръчваме: Електростатичен уют със собствените си ръце

Работата започва със самото помещение за опушване - камерите за преработка на храни. Състои се от две бъчви. Най-добре е да можете да получите контейнер под растителното масло или други хранителни продукти. Но бъчвите за петролни продукти са напълно подходящи, но първо трябва да бъдат измити и изпарени.

Две бъчви

Това ще отнеме две такива железни бъчви от 200 литра

Долната част е нарязана на 1/3 от дъното. На разстояние 10 см от горния разрез се заварява в стената къса тръба, чийто външен диаметър трябва да съответства на вътрешния диаметър на комина от пещта. Този дросел е заварен под малък ъгъл, така че коминът преминава наклонено към цевта. Този ъгъл трябва да се вземе предвид при изработката на пещта.

Част от тръбата

Заваряваме част от тръбата, която ще свърже комина и камерата

В горната част е цяла цев с отрязано дъно и горна част. В този случай това е обикновена тръба. В работно състояние той просто се инсталира в долната част и се свързва чрез захванати, заварени отстрани. Достатъчно са два ключалки, но можете да използвате три. Без ключалки можете да правите без, като електрически заварявате и двете части. Но в този случай мобилността на студената инсталация за пушене ще пострада малко. Почти един и половина бъчви на височина - конструкцията е доста тромава. Но една бъчва е малка - трудно е да се постигне нормално сцепление поради недостатъчна височина.

В горната част на цевта, на разстояние 10 см от горната част нарязани по периметъра заварени ъгъл под формата на рафт за решетката. Като опция - пробити дупки в страничните стени под хоризонталните щифтове, върху които продуктите се окачват или се монтират в легнало положение. Разстоянието между дупките е 5-6 см.

грил

Малки парчета могат да се поставят върху решетка, а големи - окачени на куки

Капакът на отделението за опушване също се прави от себе си - достатъчно е да се пробият няколко десетки дупки с диаметър от 1-1,4 мм в отрязаното дъно и да се заваряват конзоли или дръжки към тях. В краищата на капака са заварени толкова, колкото и игли или ленти от калай, които трябва да излизат извън ръба на цевта. Това се прави така, че капакът да не се движи случайно встрани.

Пещта е направена от стар газов цилиндър. В работно положение той лежи отстрани. От дъното се отваря врата и се монтира решетка. За да регулирате натиска върху вратата, можете да направите въртящ се или плъзгащ амортисьор. С ръцете си да изпълнявате такава работа е лесно дори за начинаещи майстори. Същата дюза се заварява в горната част на цилиндъра, както в цилиндъра.

Цирков цилиндър

Като камина, газов цилиндър

Коминът е два или три части от стоманена тръба, които са съединени от краищата. За тази цел плочите с отвори са заварени перпендикулярно на тръбата, които са затегнати с болтове по време на монтажа и осигуряват надеждна връзка. За да се намали загубата на дим, прорезите на тръбите трябва внимателно да се третират с българи, така че да са плоски, равномерни и перпендикулярни на изрязаната тръба.

Монтиране на пушенето

В разглобена форма пушенето се съхранява в навес или гараж. Всички компоненти са вътре в цевта и не се изисква допълнително място. Отоплителната камера е инсталирана на плоска платформа, на която първо е поставена цев. След това коминът се сглобява и се свързва към цевта. На последния етап пещта е свързана към тръбата. Като алтернатива, вместо фитингите, на които е монтирана тръбата, можете да използвате същите болтови ленти, които се използват за монтиране на комина.

Всички предимства на дизайна са, че той може да бъде изваден в кола и да бъде инсталиран навсякъде - в къщата, в лагера за палатки, близо до гаража или в градината. След операцията конструкцията е демонтирана и не остават следи в мястото на инсталиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Организиране на магазин за пушене на месо и рибаОрганизиране на магазин за пушене на месо и риба
Как да пушите месо в горещ пушачКак да пушите месо в горещ пушач
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Пушенето у домаПушенето у дома
Рецепта за пушене бобърРецепта за пушене бобър
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
» » Събираме мобилна пушеща камера за студено пушене
© 2021 BggeHat.com