Уют със собствените си ръце, изработени от тухлени практически препоръки

Мисля, че малцина ще могат да изоставят изграждането на такава пушеща камера, изработена от тухли на техния обект. Особено, ако къщата е истински фен на риболов или лов. Вярно е, че рибата и месото в къщата никога няма да се влошат: ако те не намерят веднага заявление, те ще го поставят във фризера до по-добри времена. Но понякога искам да поглезя семейството с нещо вкусно, прясно приготвено от моите ръце, а не купено в магазина. Освен това, в свежестта на рибата или месните продукти, закупени в магазините, понякога трябва да се съмнявате много. Тук, в този случай, идва на ум единственото правилно решение - да се изгради една стая за пушене на тухли със собствените си ръце. Е, ако все още имаш златни, трудолюбиви ръце, импровизирани материали, тогава можеш да направиш всичко.
Пушенето е направено от тухли

Такава пушеща камина от тухли ще бъде украсата на обекта

Струва си да се каже, че за човек, който е запознат с чук, тухли и други строителни материали, да построи камера за пушене от всякакъв тип, няма да бъде с голяма сложност. Основното нещо е да имате желание, подкупвате някои материали и работещ инструмент и можете да започнете работа. Ще ви отнеме малко свободно време и няколко помощници, можете да попитате роднини или съседи, защото понякога те посещават да пушат риба или наденица, така че защо да не ги приемате като помощници?

Преди да си направите пушенето от тухли, си струва да кажете за какво е добре. Не забравяйте, че такива структури са популярни от времето на нашите предци. Вярно е, че в онези дни те са малко антиделувиални и примитивни, но въпреки това те не изпълняват функцията си по-лошо от съвременните. Продуктите, приготвени чрез метода на пушене, се използват както за незабавна употреба, така и за дългосрочно съхранение. Те се отличават със специален, приятен вкус, тъй като те се приготвят според вашата рецепта, като се добавят подправки и други подправки по вкус. По този начин можете да готвите невероятни деликатеси с уникален вкус и вкус.

Пушачите на студено и горещо пушене се считат за най-разпространени, въпреки че стационарната пушилка напълно се справя с функциите на първия и втория модел.

Състои се от монтажа на барбекю опушител тук!

Важни точки

Преди да изградите камера за пушене от всякакъв вид, трябва да мислите внимателно и да направите план, който ще направи много по-лесно да направите дизайн, без да пропуснете нищо. Така че, трябва да помислите за мястото, където ще се намира умивалнята от тухли. Запомнете: не трябва да се намесвате в задния двор и да предизвикате чувство на дискомфорт, нито вие, нито съседите зад оградата. След това помислете за избора на материал. Разбира се, днес много хора могат да построят една пушеща камера от същия цилиндър. Но ако желаете използвайте пушенето за дълго време, пушенето, изработено от тухли, е най-оптималната опция.

Да видим какъв вид пушене искаш да пушиш: студено или горещо. В зависимост от това ще бъдат изготвени рисунки, така че внимателно да разгледате какъв вид изглед предпочитате. Също така помислете кои продукти ще пушите, защото под тях ще бъде построена сградата. И като правило, някои продукти са доста взискателни и имат характеристиките на пушенето.

Що се отнася до конструкции пушене, Има и разлики и особености тук. За пушач с горещ метод ще бъде необходимо центровете за запалване да се подложат точно под камерата. В конструкциите за студено пушене, точката на запалване е изградена отстрани, а на камерата директно е закрепен удължен комин.

Схема на пушене, изработена от тухли

Схема на помещението за пушене на устройството, изработено от тухли

Важен момент за изграждането на добра пушеща камера е използването на глина, а не на циментова каша за нанасяне на покритие върху дървесни компоненти. Това се дължи на факта, че глината е естествен, естествен материал, който влияе върху миризмата на продуктите, приготвени в една пушеща камина.

Коминът е най-добре изграден от тухли, въпреки факта, че металната версия ще бъде по-евтина. За да се предпазите от валежите, струва си да поставите метална капачка над тръбата. Това също ще повлияе на миризмата и вкуса на месо или риба.

Добро решение е да инсталирате подвижна тава в отделението за дим. Това ще позволи да се отстранят остатъците от мазнини, които се отделят от храните в процеса на готвене. Ако това не стане, тогава с течение на времето ще се добавят неприятни вкусове и миризми на стари изгорени мазнини. Можете да направите изпъкналости, за да монтирате подвижни решетки, където ще се поберат парчетата храна, вместо да ги окачите на куките.

Да започнем да строим

Тъй като в бъдеще няма да можете да преместите помещението за пушене, мястото на местонахождението му ще трябва да бъде избрано съзнателно. Мястото за изграждането му трябва да е удобно, разположено далеч от дома и отглеждането на градината, така че димът от пушенето да не го нарани. Мястото също ще трябва да бъде изчистено от отломки и растителност, тъй като ще трябва да изградите основа за изграждането.

Както вече знаете, възможно е да се изгради камера за пушене от всякакви импровизирани материали, но най-добрият вариант все още е тухла. Ето защо ние ще изградим пушилка от този материал.

Препоръчително: Горещо пушене в бъчви - домашно приготвени структури

Въпреки това сортове пушене, и те са за топъл и студен метод за преработка на продукти, дизайнът им е почти същият и се състои от следните елементи:

  • камина;
  • решетка;
  • горивна камера;
  • Решетка или държач за продукти;
  • покрие.

Комбинираната версия се състои от две камери. Единият от тях е разположен над огнището, което дава горещо пушене, а другото е зад преградата и е свързано с канал за комини. Това решение позволява прилагането на студено пушене.

Двукамерен опушвач

Универсален двукамерен умивалня

Преди да започнете да строите, трябва да изготвите планове и работен план. Препоръчително е да ги разбиете на етапи, за да не се объркате. По този начин ще бъдете подготвени и ще знаете точно какво да правите, следвате всички нюанси и не правете грешки.

Етапи на работа:

  1. подготовка на място;
  2. закупуване на строителни материали и инструменти;
  3. основна конструкция;
  4. Полагане на тухли;
  5. изграждане на захранване с тютюнев дим (разбира се, ако се предлага устройство за пушене на студено);
  6. проверете конструкцията за правилна работа.

Така че, в ред изграждане на опушвач, стоящ от себе си, ще трябва да подготвите:

  • тухли: можете да вземете керамични или огнеупорни, от силикатни отпадъци, те не са подходящи за изграждането на такива конструкции;
  • глина;
  • лопата и контейнера за подготовка на разтвора;
  • врати за вашия уют;
  • метална скара или пръчки, така че да има много място за продукти за пушене;
  • метално покритие;
  • ниво на строителство;
  • шпатула и мистрия;
  • компоненти за основата.

Изграждане на фондация за пушене

За да се организира основата ще бъде необходима: стоманена мрежа, бетон, чакъл и пясък, също и бетонна плоча е напълно подходящ. Създайте възглавница от бетон със собствените си ръце може да бъде както следва:

  1. изкопайте дупка с плитка дълбочина;
  2. В дъното на ямата се полагат пясък и чакъл, компактираме всички компоненти и нивото;
  3. върху уплътнените компоненти поставяме стоманена мрежа и я запълваме с бетон-Фондация под опушената камера
  4. Когато бетонът е напълно замръзнал, можете да продължите с изграждането на конструкцията на помещението за пушене.


На върха на основата е желателно покриването на покривния материал да осигури хидроизолация.

Разстилахме пушинята

Преди да тури една тухла, трябва да знаете, че името на страните си:

Тухла за пушене

  1. заглавна:
  2. пастел;
  3. лъжицата.

Ние сме построили фондацията, започваме да полагаме тухли със собствените си ръце:

  • ние слагаме върху основата конкретна мистрия -Циментов разтвор
  • Освен това размазваме тухлички. Така че можете да запълнете шевовете, разположени вертикално. Камъкът, когато е поставен, се притиска към разтвора под него и се придвижва към ставата;
  • хаван, който, когато изтласкате тухла, трябва да извадите мистрия. За да се гарантира, че тухла е правилно положена, тя не трябва да се удари с гумен чук. Много е важно да се наблюдава ъгълът на зидария, използвайки нивото на сградата. Също така, при полагането на тухли се спазва редът. До стените бяха равномерни, те измерват след полагането на всяка редица от тухла,

    Тухлена зидария

    Излишният разтвор се отстранява с мистрия

  • дебелите шевове между тухлите трябва да са около 12 мм;
  • важно е структурата да е равна и здрава, затова се наблюдава обличане, т.е. на мястото на ъглите тухлата трябва да покрива шевовете между тухлите на долния ред. Ето защо редът на тухла започва от ъгъла.

За да научите повече за процеса на полагане на тухла, това видео ще ви помогне:

В края на строителните работи, за да се даде дизайнът на естетичен външен вид, се извършва фугиране.

Ред на тухлена стая

Ред на пушене

Подробна схема на зидария

От третия ред започваме да оформяме изпускателната тръба на бъдещата пушка.

Необходимо е да закрепите вратичката за пепелника и печката. Продължаваме да оформяме изпускателната тръба.

Разстилайки двадесетия ред, поставете джъмперите от ъгловите рафтове един към друг.

Скок от ъгъла

Предната част на тухлената стая е затворена с капак, за да запази дима в процеса на пушене. За удобство при поставянето на продуктите в камерата ние предлагаме стоманени скоби в страничните стени. Трябва само да пробиете дупка, малко по-малък в диаметър от самата скоба и чук с моторно превозно средство. Сега продуктите могат да бъдат поставени на решетка.

В тази версия се осъществява плосък покрив, който е покрит с плосък лист с извивки по стените. На горната част на листа е изложена редица тухли. Пореден слой отново е направен от плосък лист със сгънати ръбове.

Възможни модификации на дим

Както вече беше казано, пушенето е много различно, което го прави със собствените си ръце е съвсем проста, основното нещо е да не бъдете мързеливи, да имате голямо желание. Как да направите дизайн за пушене, най-вероятно сте разбрали. Особено защото днес, благодарение на онлайн ресурсите, можете да получите достатъчно информация, за да направите правилната картина на изграждането на пушенето.

Вярно е, че си струва да се каже, че винаги можете да направите едноетажна или многоетажна стая за пушене, която ви позволява да пушите различни продукти със собствените си ръце, вместо да ги купувате в супермаркет.

Има и хоризонтални и вертикални гледки, които могат лесно да бъдат изградени. Можете да изградите опушвална с барбекю, този дизайн изглежда не само естетически приятен, но и практичен. Освен това е доста лесно да го изградите със собствените си ръце, най-важното е да направите план за работа и да имате чертежи, прости инструменти и строителни материали.

Трябва да помните, че след изграждането на помещението за пушене е необходимо да го изпитате. Ако по време на първата си употреба забележите, че димът идва от устройството, тогава някъде има несъответствия в някои от стените. След отстраняване на неизправностите, пушенето работи правилно, можете да направите семейството си щастливо с вкусни и ароматни пушени меса, приготвени от месо или риба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Събираме мобилна пушеща камера за студено пушенеСъбираме мобилна пушеща камера за студено пушене
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Стационарен пушеч от барел за студено пушенеСтационарен пушеч от барел за студено пушене
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?Как мога да построя една стая за пушене от тухли със собствените си ръце?
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Уют от парче тръбаУют от парче тръба
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
» » Уют със собствените си ръце, изработени от тухлени практически препоръки
© 2021 BggeHat.com