Редът на камината с вашите ръце

Пещи-камини бързо печелят популярност. И това е напълно заслужено. При живия огън храната се оказва по-вкусна и полезна. Най-често използваната печка - "Швед". Компактна и много мощна пещ, мощност не по-малка от 5,2 kW. Тя може да бъде поставена в две съседни стаи. Частта на пещта и плочата ще бъдат отстрани на кухнята, а задната - към всекидневната. Това разделение прави камината още по-компактна. Без да се взема предвид тръбата, пещта е с размери 1020х885х2030 мм.


poryadovkoy


Така нареждането на камината с вашите ръце е направено върху лист хартия в кутия. За да направите това, трябва да имате поне основни познания за строителството и зидарията. По време на състава на реда трябва да сте много внимателни, защото най-малката грешка ще доведе до повторно полагане на цялата структура. (Виж също: Пещ за собствени ръце на дача)

poryadovkoy печки с ръцете си

Първият ред е солиден. Това ще отнеме 28 цели тухли. Облицовката на първия ред може да бъде хоризонтална или правоъгълна.

Вторият ред е подобен на първия. Това ще отнеме 28 цели тухли и ½.

Третият ред - започва да се формира пепел камера, дъното на вертикалния канал и камерата на долното отопление. Инсталирайте вратата на пепелта и 3 почистващи врати. Тук са разположени две ръбове и две цели тухли. Това ще отнеме 19 червени цели тухли и ½ шлака.

Четвъртият ред - пепелната камера, вертикалните канали и подгряващата камера продължават да се образуват. В този и третия ред се комбинират 2-рия и 3-рия вертикални канали. Това ще отнеме 14 и ½ червени тухли, ½ разумно. (Виж също: Камина-камина, изработена от тухли)

Петият ред - припокриват вратите на всички канали и камери. С огнеупорна тухла блокираме камерата на пепелта, като в същото време получаваме основата на камината. В основата е оставен отвор, в който мястото за решетката е 200х300 мм. И го инсталирайте. Това ще отнеме 16 червени цели тухли и 8 чамот.

Шести ред - горивната камера се оформя, вратата за нея и фурната се монтират. Между тях трябва да има стена в една четвърт от огнеупорната тухла. Това ще отнеме 13 червени тухли и 3 и шамот.

Седмият ред - горивната камера продължава да се формира. Това ще отнеме 13 червени цели тухли и 4 чамот. (Виж също: Шлюзова пещ със собствени ръце)

Освен това, редът на фурната, шведският с камина се формира, както следва:

Осмият ред - припокриване на входа към първия вертикален канал. Това ще отнеме 13 червени цели тухли и 5 чамот.

Деветият ред - вратата на горивната камера е затворена. Това ще отнеме 13 и ½ червени тухли и 5 чамот.

Десета редица - припокриване на вратата на фурната. Стената между фурната и горивната камера не е изложена. В тухлите направете изрезка от 10 мм под плочата 410х710 мм. Това ще отнеме 15 червени тухли и 4 и ½ шлака. (Виж също: Камина врати)

Единадесетият ред - започва образуването на камерата за готвене. От дясната страна на тухла лежеше дупка, където плочата не стигаше до страничната стена. Отнема 16 и ½ червена тухла.

На дванадесетия ред ще са ви необходими 15 червени цели тухли.

Тринадесетият ред ще се нуждае от 15 и ½ червени тухли.

На четиринадесетия ред ще са необходими 14 и ½ червени тухли.

Петнадесети ред - имате нужда от 16 червени тухли.

Шестнадесетия ред ще се нуждае от 14 и ½ червени тухли. За да покрием камерата за готвене, поставихме 3 ъгъла 45x45x905 и 1 ъгъл 45x45x700.

Седемнадесетият ред - преливането на камерата за готвене се извършва и оставяме дупка, за да го начертаем на половин тухла. Това ще отнеме 25 и ½ червени тухли. (Виж също: Как да инсталирате фурна с камина)

Осмият ред е ъгъл 45x45x905. Това ще отнеме 25 червени цели тухли.

Деветнадесети ред - се оформят големи и малки сушилни камери и тръбопровод за вентилация на пара. Това ще отнеме 16 червени цели тухли.

След това, от 20 до 23 серии, редът на камината, изработена от тухли, е направена съгласно предварително съставената схема:

Двадесети ред - имате нужда от 16 червени тухли.



Двадесет и първият ред ще изисква 16 и ½ червени тухли.

Двадесет и втория ред - това ще отнеме 16 червени цели тухли. Малка камера за сушене е покрита със стоманена плоча 190х340 мм.

Двадесет и третият ред - големи и малки горни сушилни камери продължават да се образуват. Портата на изтегления от парата канал е инсталирана на 140x140 мм. Тя ще отнеме 17 червени цели тухли.

Двадесет и четвърти ред - Първият и вторият вертикални канали са обединени, за целта между тях не е монтирана преградна стена. Това ще отнеме 15 и ½ червени тухли.

Двадесет и петият ред - парният канал се комбинира с 3-ти вертикален канал. Това ще отнеме 15 и ½ червени тухли.

Двадесет и шести ред - припокриване на сушилната камера, за това инсталираме ъгъл 45x45x905 и 2 ленти от 50x5x650. От горе на инсталираната арматура поставяме стоманен лист 800x905 с изрез за третия вертикален канал. Първият и вторият вертикални канали са покрити с този лист. Това ще отнеме 16 и ½ червени тухли.

Двадесет и седмия ред - припокривайки цялата площ на пещта. Ще остане само третият вертикален канал. Ширината и дължината на зидарията с всеки ред се увеличават от всички страни с 25 мм. Това ще отнеме 32 червени цели тухли.

Двадесет и седмия ред - припокривайки цялата площ на пещта. Ще остане само третият вертикален канал. Ширината и дължината на зидарията с всеки ред се увеличават от всички страни с 25 мм. Това ще отнеме 32 червени цели тухли.

Двадесет и осма реда - В този ред ширината и дължината на зидарията се увеличават с 25 мм. Това ще отнеме 37 червени цели тухли.

Двадесет и деветата редица - зидарията се връща към оригиналния размер на камината. Това ще отнеме 26 и ½ червени тухли.

Тридесетият ред - оформяме основата на тръбата. В тухлите се прави изрезка за клапата за дим 250х130 мм. И го инсталирайте. Това отнема 5 червени цели тухли.

И последният ред, тридесет и първият ред, продължава да формира тръбата. Това отнема 5 червени цели тухли.

Така че, редът на камината-камина от тухла е завършен, сега трябва да се изчисли необходимите материали:



  • червена тухла - 551 броя;

  • огнеупорни тухли ША-8 - 31 броя;

  • врата с вентилатор 140x250 - 1 брой;

  • пещ 210x250 - 1 бр;

  • почистваща врата 140х140 - 3 броя;

  • плоча чугун 410x710 - 1 брой;

  • решетка за скара 200x300 - 1 бройка;

  • вентил за клапан за дим 250х130 - 1 брой;

  • Фурна 450х250х290 - 1 бройка;

  • улавяне на пара-генериращи 130x130 - 1 брой;

  • стоманен ъгъл:



  1. 45х45х1020 - 1 брой

  2. 45х45х905 - 5 броя;

  3. 45x45x700 - 1 брой;



  • лента със сушене 190х340 - 1 брой;

  • стоманена лента 50х5х650 - 2 броя;

  • лист predtopochny 500x700 - 1 брой;

  • пресована сушилна камера - 800х905 - 1 бройка.


За зидарията използвайте глинеста мазилка, направена от качествена глина и чист пясък. Ако липсва желанието за изграждане на камина или нещо стана неразбираемо, можете да си купите готови норвежки камини, които са лесни за инсталиране.


Външна камина


Традиционно, в стаите се монтират камини, но има и камини, които се построяват на открито. Стилът на такъв дизайн може да бъде разнообразен, основното нещо в строителството е да следват стила и дизайна на околностите. Може да изглежда, че е скъпо и трудно да се издигне такава конструкция, но това не е напълно вярно. Просто трябва да следвате всички инструкции, да изчислявате материала, да изготвяте графики и да поръчвате.



Съвет: Не можете да промените поръчката по време на строителството, в противен случай камината няма да работи правилно.



Привилегии на откритата камина:



  • безопасност и издръжливост;

  • не е висока цена;

  • функционалност и практичност.


Необходим материал:



  1. Огнеупорни и облицовъчни тухли;

  2. цимент;

  3. глина;

  4. пясък;

  5. Вратата на отделението за пещ;

  6. мистрия;

  7. Ниво на строителството;

  8. Вратата се издуха;

  9. Лопатата.


Броят на тухлите ще помогне да се изчисли редът на откритата камина със собствените ви ръце. Отделно, декоративният материал се закупува за довършване на вече завършената камина.

обичай на улична камина

Строителството започва с основа. Тя трябва да се окаже силна, за да издържи на тегло около един тон. Завършена основа, покрита с рубероид, и пристъпва към полагане.

Преминавайки първия ред, вратата е инсталирана. За затваряне на вратите се вкарва тел в реда, за който е направен канал в тухла от българския. Разстоянието между тухлата и вратата трябва да бъде приблизително 10 mm. При припокриване на ямата, можете да инсталирате решетки. След това поставете на нивото на втората врата. Горната част на конструкцията е покрита с мантелска плоча.


Коминна инсталация


Коминът започва да се полага от печката. Достъпът до почистващите връзки трябва да е свободен. Не трябва да има фуги в тавана и стените.

Ако искате да гледате горящия огън, можете да инсталирате стъклена топлоустойчива врата.

След завършване на зидарията камината е обрязана с декоративни материали. Уличната камина обикновено е покрита с плочки или декоративна мазилка. За керемидите в зидарията се полагаше тел, за да ги прикрепят.

Има много хора, които искат да купят готови печки-камини метафир. Предимствата на тези продукти са лесна инсталация, монтаж и бързо закупуване, възможно в онлайн режим.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутиите на КузнецовКутиите на Кузнецов
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Видове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръцеВидове печки и инструкции за тяхното полагане от собствените си ръце
Димова фурна за собствени ръцеДимова фурна за собствени ръце
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Полагане на ъглова камина със собствените си ръцеПолагане на ъглова камина със собствените си ръце
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
» » Редът на камината с вашите ръце
© 2021 BggeHat.com