Как да се изгради един тухла бризьор

Всяка лятна резиденция след трудоспособен работен ден иска да се отпусне и да се отпусне в природата. И какъв вид почивка в къща без готвене шиш кебап и други ястия на скара? Често, само за това в къща и отидете. За удобно прекарване на свободното време във вилата е необходимо да се оборудвате с комфортен фурнир. Най-доброто решение е тухла, която ще продължи дълго време и ще се превърне в център на летния отдих.

Схемата на тухлена хамбара

Схемата на тухлена хамбара.

Направете удобно и красиво тухла барбекю или барбекю просто. За да направите това, първо трябва да изберете характеристиките на дизайна. Изграждането на най-простите тухлени брезисти е кутия от тухли на лека основа с пръчки за монтиране на шишчета или ястия. Ако искате, можете да усложнете конструкцията и да направите тухла, която включва не само традиционния фурнир, но и скарата, фурната и работната повърхност. На работната повърхност ще бъде възможно да се отделят месото, да се оставят ястия и т.н.

Какво ще се изисква за строителството

Преди да закупите материала и да продължите работата си, препоръчваме да направите малка скица на бъдещата структура. Това ще ви позволи точно да изчислите броя на необходимите материали и да планирате целия процес.

Основните материали за изграждане на тухли:

Инструменти за зидане на зидария

Инструменти за полагане на тухла.

  • високотемпературни тухли;
  • цимент;
  • пясък;
  • гореща вар;
  • тел за укрепване на зидария;
  • укрепваща мрежа;
  • метални ъгли;
  • метална тава и грил за съда за пържене.

В името на икономиката можете да очертаете онези области на барбекюто, които ще бъдат разположени достатъчно далеч от бреза, обикновена червена тухла. Този материал е много по-евтин от устойчив на топлина. Освен това от плочките може да се изисква да поставят плота на работната повърхност, ако този елемент е осигурен от конструкцията.

Основаването на тухла

Основното погрешно схващане на неопитни строители е, че те считат, че полагането на основите за барбекю тухла по желание. Въпреки това е по-добре да излеете солидна основа, отколкото да рискувате да загубите плодовете на труда си поради най-малките движения на почвата, което може да доведе до пълно или частично унищожаване на тухли манга.

Дори една малка бетонна основа ще осигури достатъчна надеждност на конструкцията. Достатъчна дълбочина на основата е 25 см. В ямата, чиято ширина и дължина съответстват на размерите на фрезата и дълбочината е 25 см, се излива разтвор. Циментът и пясъкът в разтвора трябва да бъдат в съотношение 1: 3.

Схема за сутерен за барбекю

Разположение на основата под фурната.

Бетонната основа трябва задължително да бъде подсилена със специална мрежа. Можете да го замените с пръчки от армировка. Решетката се пълзи два пъти. Първо, една трета от дълбочината на подготвения канал се изсипва с разтвор, след което се поставя решетка, слой от разтвор със същата височина, като първата се излива на върха, след това отново мрежата и останалият разтвор.

Ако се използват пръчки, те се поставят в половин пълна основа. Оптималната дължина на пръчките е с 15-20 см по-малка от дължината на основата (ако нейните страни не са еднакви, след това пръчките се поставят по дължината). Разстоянието между тях трябва да бъде около 30 см. След това се изсипва останалата част от обема.

След изливането на разтвора основата се оставя в продължение на 2 седмици, за да може тя напълно да замръзне. През това време фондацията ще бъде силна и строителството може да продължи.

Тухлена зидария



За точността на полагане тухли мангали, трябва да поставите тухли без нея, преди да се полагат върху хоросан. Това ще служи като един вид монтаж. Редът за сухо нанасяне трябва да бъде проследен и фиксиран чрез маркиране. Това оформление ще продължи да бъде зидария.

За тухла не поглъща само по себе си прекалено много влага от разтвора, той трябва да бъде специално подготвен за полагането на тухли мангали.

Подготовката включва предварително накисване на тухли. За да направите това, можете да го потапяте в контейнер с вода или да го излеете изобилно от маркуч. Тази процедура се извършва в деня преди основните работи. Непосредствено преди поставянето, тухлата трябва да е в мокро и отвън малко да изсъхне.

Барбекю барбекю

Редът на барбекю грила.

За зидарията трябва да подготвите решение. Тя трябва да има 3 части пясък и 1 част цимент и хидратирана вар. Необходимият обем вода се определя от получената консистенция, тя трябва да бъде същата като за дебелата заквасена сметана. При полагането е необходимо да се придържате към предварително нанесените маркировки и да запълните пространството между тухлените разтвори.

На първия ред са ориентирани при по-нататъшно полагане. Препоръчително е всеки ред да се смени на половин тухли, за да се получи размазан бод. Всяка серия е най-добре да започне да се разпространява от ъгъла. По време на цялата работа се изисква да се наблюдава спазването на зиданната равнина. След всеки ред е необходимо да проверите получената структура с ниво. Ъглите на сградата трябва да бъдат подсилени с метална тел.

По-силно устройство

За да се създаде басейн под огнището, е необходимо да се поставят армирани пръти или метални ъгли. Тези елементи са положени тухли за създаване на тухлена основа. Можете да замените тази част от конструкцията с метална палет.

Когато излагате пещта, оставете няколко тухли свободни, т.е. не ги фиксирайте с разтвор. Това ще осигури притока на въздух към огъня.

В стената на барбекю грил трябва да вградите пръчки, които след това ще бъдат инсталирани ястия или изложени месо. Възможно е да се осигури проекция на една редица тухли от общата зидария до половината от дължината, така че да е възможно да се монтират решетки върху тези ръбове.

Повърхностно покритие

В горната част на масата ще направи работата на барбекю по-удобна. В идеалния случай, външният му вид трябва да бъде в хармония с цялостния дизайн. Препоръчва се да се изберат практични материали за тяхното завършване, които могат лесно да се измият.

За да създадете работна повърхност, можете да поставите една допълнителна тухлена стена и върху нея да поставите една от стените на барбекюто на солиден плот. Друга възможност е да се постави тухла от тухла, чиято повърхност може да бъде облицована, но в този случай ще се изчерпи повече тухли.

Така тухлените разтвори могат да бъдат построени от всеки, който дори отдалеч знае основните принципи на зидарията. Дори и начинаещ в тази област може да се справи с тази задача, ако изпълнява всички задачи внимателно и в съответствие с препоръките.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена печка за лятна резиденцияТухлена печка за лятна резиденция
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Как да си направим барбекюКак да си направим барбекю
» » Как да се изгради един тухла бризьор
© 2021 BggeHat.com