Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция

Само преди повече от сто години готвенето на открит огън се считало за обикновен феномен, а днес е любопитство или лукс, а не ежедневно, но се предлага само в празнични дни или през почивните дни. Мястото, където целият процес ще се вари, е брезарът - капацитетът, в който изгаря твърдото гориво. От горе има платформа, върху която са разположени зеленчуци, месо, риба.

Опростените модели на фрези са направени от метал, те могат да бъдат взети заедно с вас за града, за природата, за гората. Но повечето от радостните срещи се провеждат в селска къща. За тази цел, камини BBQ камини са изработени от тухли. Думата "камини" се добавя по някаква причина, защото това е функционално устройство, което е чудесно за скара на барбекю, скара или барбекю. Но в същото време такава камина служи като украса за зоната за отдих, в която можете да инсталирате покрита беседка, столове и маса.

Красив дизайн за готвене на открито
Красиво сгънат дизайн

Чрез подреждането на барбекютата, камините са малко по-различни от класическите, познати за нас опции, намерени в помещенията за създаване на топлина. На първо място, разликата се отнася до пещта. В нашия случай всичко е подготвено за готвене. Има улични варианти на барбекюта, на които липсва комин и устройства, използвани на закрито, на верандата, в лятната кухня.

Популярни типове

За някои параметри е възможно да се класифицират камини с барбекю и да се опише всеки вид по-подробно.

  • Открити камини на улицата. Те не са оборудвани с комин и, според принципа на действие, приличат на желязна печка. Тухлената сграда ги прави стационарни и могат да позволят запазването на дърва за огрев в специално отделение.
  • Отделно стоящи камини от камък, изработени от тухли с комин. Тези модели не се различават от горепосочените, но коминът им позволява да бъдат монтирани под покрива на терасата. С този подход, почивка с шиш кебап се предоставя при всяко време.
  • Комплекси с камина, които включват котлон, камина, скара, барбекю. Те се характеризират с големи размери, но са проектирани специално за вили.
  • Стенен и ъглов камина барбекю. Подобно разделение на гледните точки най-често се използва за описание на устройството. Те са разделени в отделна група само за сметка на уникална форма, но те изпълняват идентични задачи и дори могат да имат еднакви пещи.
Малка домашна конструкция
Малка домашна конструкция

Инструменти и материали за зидария

Описаният вид камини е добър, че е лесно да се изпълняват от тухли от собствените им ръце. Да се ​​възхищаваш на работата си винаги е по-приятна. Освен това е много трудно да се признаят грубите грешки, които ще повлияят на процеса на изгаряне. Всички действия се вписват в кратък алгоритъм.

Но преди да го представим, ще обърнем внимание на подготвителния етап. Инструментите и материалите трябва да бъдат подготвени незабавно, тъй като някои манипулации трябва да продължат не един ден.

  • Подгответе незабавно басейн или други прибори, които са подходящи за приготвяне на разтвор.
  • Смесването се извършва с байонетна лопата и дозирането на свободни смеси се извършва от совхоза.
  • Обикновено камините и печките на майстора се издигат с ръце, но тъй като не съществуват специални изисквания към камината за барбекю, можете да поставите готовия разтвор върху тухла с мистрия.
  • Комплект измервателни устройства е просто необходим, за да се гарантира, че дизайнът е стабилен, надежден по отношение на вертикалните и хоризонталните нива.
  • От необходимия материал облицовани с тухли, шамотна тухла, които ще бъдат изложени на пещ, цимент М-300, фино сортиран пясък, натрошен камък, материал за екстериорна декорация.
Крайният резултат
Крайната цел на работата

По време на изграждането на камината ще са необходими някои адаптации, но ще ги споменем в хода на описанието на алгоритъма.

Основаване на фондацията

Камините барбекюта, изработени от тухли, както и всяка друга подобна конструкция, изискват надеждна основа - основа. Но в сравнение с класическата камина, нейната маса е по-малка, така че дълбочината на основата е ограничена до 40 сантиметра. В дъното на ямата се изсипва смес от пясък и чакъл. Тази възглавница трябва да има дебелина 25 см. Не е необходимо строго да се спазва този параметър.



Кофражът е изграден от дъските. След монтажа основата се запълва с разтвор. Приготвянето на разтвора трябва да се извърши в пропорции от 3 до 1. Пясъкът и циментът в съответните фракции могат да съдържат големи примеси. Пресейте ги на по-късен етап, но засега не е необходимо.

Изграждане на добра основа
Подготовка на качествени фондации

Височината на основата трябва да съответства на нивото на пода, ако е камина в стаята и 10 см в случай на отворен модел. Най-важното условие, което трябва да бъде изпълнено, е, че горната повърхност на вградената основа трябва да бъде изложена на хоризонта. Проверете тази точка, можете да създадете ниво. На последния етап готовата основа е покрита с лист покривен материал и изсъхва. Времето за пълно втвърдяване на разтвора за цялата дебелина е 2-3 седмици.

Монтаж на стени

При липса на опит, се препоръчва използването на разработените схеми за изграждане на фурнир. Те не носят никакви тайни в себе си, само за да получат солидна камина с възможност за инсталиране на решетка и фреза, трябва да извършите правилното свързване на тухли. След като полагате 2-3 слоя, ще трябва да направите кратка почивка, в противен случай гравитацията на цялата камина ще падне върху долния слой на все още закаленото решение.

В зидарията на уличната камина продължава
Процесът на полагане на улична камина

Така че, след като основата е напълно закалена, можете да започнете да полагате фреза.

  • Дизайнът е направен в половин тухла, защото не е обект на тежки товари. Комплексни камини вече построена в тухла. Силата ще създаде метод на зидария "разкриване". Това предполага преместването на всички тухли на половин тухла в един цикъл.
  • Когато формирате един ред, преди да преминете към следващия, не забравяйте да поставите закрепващите елементи за рафтовете и решетките. За това се използват метални изделия или тухли, разположени перпендикулярно на редицата и оформящи издатини вътре в пещта. Ако този нюанс бъде пренебрегнат, тогава ще е необходимо да разглобявате целия фурнир.
  • Нагревателят е монтиран върху фиксиращите елементи. Тя трябва да бъде снабдена с отвори, през които ще се влива въздухът, необходим за горенето.
Скара за пържоли
Скара за приготвяне на пържоли

Замислената версия на структурата на пещта е най-проста и може да бъде усложнена от затворени конструкции. Но първият независим работата не трябва да започва с трудни избори, защото сложността на определен ефект върху почти всички параметри: формирането на редица джъмпери, броя на редовете и др

Полезни съвети за начинаещи

В алгоритъма на действията е невъзможно да се предадат всички тънкостите на работата на зидаря или опитен производител на печки. Следователно, трябва да слушате някои съвети, които ще помогнат в труден момент.

Тухлена сграда за готвене
Оригиналният дизайн за готвене на храна на улицата
  • Независимо от факта, че основата се втвърдява отвън вече на следващия ден, не можете да се втурнете към полагането на стените. В своята дълбочина тя все още не се е възстановила и впоследствие може да се срине. Ще трябва да изчакате поне две седмици.
  • Не бъркайте тухла върху разтвора. Не бъдете мързеливи и го сгъвайте само с тухли. Общата идея, в допълнение към наличните стъпка по стъпка, допринася за по-доброто изпълнение на работата.
  • Започвайки нова серия, е необходимо да направите опит за тухли. Може да се наложи да отрежете една или повече тухли. След това, в установения ред, вече е поставен ред с помощта на решение.
  • Вземете оръжейните устройства, които ви позволяват да контролирате вертикалните и хоризонталните равнини и ръбове на сглобената рамка. Идеалът на тези параметри подобрява естетическия външен вид и здравината на конструкцията.
  • Трябва да се отбележи, че спретната тухли изглеждат чудесно, благодарение на особената текстура. Много дизайнери украсяват стените с материали, стилизирани като тухли. Помощникът за начинаещи може да понесе неточности в раздела. Скрийте ги ще помогне на допълнителната декоративна украса на камината барбекю специални материали. Но ако снимката се окаже чиста, веднага след края на зидарията ще продължи да ряза шевовете.
  • Огнеупорната тухла, от която е направена самата пещ, трябва да се полага върху глинеста мазилка. Той е подготвен за няколко дни, това се дължи на необходимостта от накисване и пресяване на глината. Пясъците също трябва да имат фина структура. Добавянето на вода към сместа, трябва да постигнете последователност, при която разтворът не се залепва, ако се взема ръчно и при запазване на формата.
  • Поставете пещта в действие веднага. Зидането замръзва за около две седмици.

Декоративни каменни плочки обикновено се използват за декориране на камината повърхност. Този материал е достъпен и дава на камината отличен вид със собствен стил. Плочките се фиксират за сметка на лепилния състав. Вече се предлага за продажба в готов вид. За уличните модели все още се препоръчва естествена декорация - червена тухла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
BBQ зона в страната със собствени ръце, снимкаBBQ зона в страната със собствени ръце, снимка
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Желязна камина за каминиЖелязна камина за камини
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
» » Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
© 2021 BggeHat.com