Барбекю фурна със собствени ръце

Ако има крайградска зона, тогава всеки уважаващ себе си собственик трябва да има печка за барбекю. Почивката на природата е немислима без шиш кебап, печени картофи и скара. Разбира се, можете да направите с обикновен фурнир, готов или импровизиран. Но това е много по-удобно и практично за печене. Освен това, ако изберете дизайн, който взема под внимание общия външен вид на целия комплекс "Дах", той ще украси района на дачата и ще даде особен вкус. Изграждане на фурна с барбекю със собствените си ръце не е толкова трудно. Просто се нуждаете от желание и малко усърдие.

Първото нещо е да се определи мястото, където ще бъде разположена пещта. Това е много важно. Мястото трябва да е от едната страна доста просторно, но не и на място. Е, кой ще го хареса, ако съседите преминат през оградата в устата си? Завършената конструкция не трябва да бъде в непосредствена близост до стените. Въпреки че се използват топлоустойчиви тухли, стените все още са много горещи. (Виж също: Как да поставите самата фурна)

Градина за барбекю

В допълнение, готови фурна барбекю градина трябва да се намира в близост до кухнята, има павиран площ около вас, защото тревата все още ще бъде тъпкан, по-добре е да се грижи за него веднага. Наблизо трябва да се организира зона за почивка или беседка, където ще бъде поставена масата. Също така, трябва да се съсредоточите върху околните дървета, така че те да не страдат от топлина. Е, всъщност димът от огнището. Не исках той да влезе в зоната с масата или силно да се намесва в съседите. Следователно, като се вземат предвид всички моменти, трябва да имате място, където димът да се разсее. Приблизителната площ под самата пещ е 2-2,5 квадратни метра.

След това се нуждаем от проект. Не е достатъчно само да си представите какво искате. Струва си да се изготви ясен план, с размери и всички компоненти, така че в процеса да се появи улична пещ за барбекю, а не да е изкривена сграда със съмнителна надеждност.


Видове барбекю фурни


Ще определим какви видове оборудване може да се намери на съвременния пазар:



  • стандартна фурна;

  • външно камина-барбекю;

  • Руска фурна за барбекю;

  • фурна-барбекю с котел;

  • барбекю с барбекю;

  • фурна с барбекю с плот.



ПРЕПОРЪЧВА: трябва внимателно да се подготвите за изграждане и да вземете под внимание всички компоненти и материали. Резервирайте се с всичко необходимо, за да не се превърне процесът в "изграждане на века". (Виж също: Как да поставите печка)



Основата на пещта


Тази работа изисква следните препоръки:



  1. Под основата е направено оформлението. Можете да използвате традиционните клещи и канап.

  2. Сутеренният формат трябва да бъде по-голям от основата на пещта с 5-8 см.

  3. Дълбочината на ямата е 40-50 см.

  4. Възглавницата е изработена от шлака. Много внимателно уплътнен.

  5. Кофражът е направен от дъска с широчина 30 cm и дълъг според размера на периметъра.

  6. Осъществява се колан за подсилване.

  7. Основата се излива от бетон.

  8. Бетонът се излива наведнъж на един етап, в противен случай може да се счупи монолитът.

  9. Повърхността на основата по цялата площ трябва да е плоска. Няма первази или стъпала.

  10. Когато фондацията се втвърди и това е три или четири дни, ще бъде възможно да започне да се формира зидарията.


Строителство на пещи


Образуване на зидария


Първият ред е изложен сух, за ясна отправна точка. Всяко ниво ще се покаже под нивото. Това е задължително. Пропуските между тухлите трябва да бъдат 1 см, след това зидарията ще бъде красива. Под първия слой от тухли трябва да бъдат поставени голи или покрив филц. Това е необходимо за хидроизолация.

Така че изложени пет нива. На шестия тухли са разположени навсякъде. Следващите три редици са разположени на половин тухла и след това отново отново, тази варела ще бъде поставена на втория ръб. Въпреки че може да има някои отклонения. Ако собствениците са доста високи, тогава под втория перваз можете да поставите повече слоеве. Всичко тук е много индивидуално. Ако решетката е достатъчно ниска в сравнение с човека за готвене, тогава ще бъде трудно за гърба. Ако е много висока, тогава цялата топлина ще бъде в лицето и няма да е много удобно да изглежда. Така че тази част трябва да бъде ориентирана към собствениците.


Строителство на пещи


След втория перваз се изграждат още три нива, които завършват основната част. След втората издатина между всяко следващо ниво в шевовете се поставят надеждни метални пръчки. Те трябва да изпъкват на 75 мм от трите страни. Това прави възможно поставянето на скари за пържене на различни нива, което е необходимо за подготовката на различни ястия. За да се образува правоъгълен отвор в последния ред, се поставя правоъгълен ъгъл. След това полагането отново продължава по целия периметър. (Виж също: Шлюзова пещ със собствени ръце)



ВНИМАНИЕ: че външният вид на пещта е естетически проверен, трябва внимателно да следите разстоянията между тухлите по цялата дължина. В идеалния случай - 1 сантиметър. За това можете да използвате ъглови пръчки, като плочки, за да използвате квадратни метални пръти и просто да ги преместите от ниво на ниво.



Работната повърхност се организира чрез формиране на тухлена стена според вида на основата в 6 реда. Той е инсталиран на отделна основа на лентата, успоредна на страничните стени на барбекюто. Последните 6 реда са натиснати.



Нарежете лист шперплат и се подреждат между подложката и страничната стена на фурната. Платката се поставя върху листа и се покрива с плочки или плочки. Също така, плотът може да бъде изцяло облицован с изкуствен камък. Практични и много красиви. (Виж също: Печка за шиш кебап със собствени ръце)

Външни печки

Ако в проекта работната повърхност е свързана с пещта или са планирани две странични повърхности, например за миялна машина или мивка, цялата конструкция трябва да бъде свързана с обща задна стена. Тя е по-солидна и красива, освен че този дизайн изглежда по-печеливш. Пространството под масата може да се планира като място за съхраняване на дърва за огрев. Той е удобен и много оригинален.

Ако възнамерявате да измиете или да донесете вода директно във фурната за барбекю, проектът трябва да се постави с технически отвори за осъществяване на подходяща комуникация. Е, и съответно, мивката се разрязва на подходяща повърхност, която под горната част на масата трябва да бъде покрита с подобен материал. По-добре би било да се определи стока в отводнителна яма, но ако няма такава възможност, тогава маркучът може да бъде хвърлен в градината с растения, които обичат поливането. Когато разтворът се втвърди, след няколко дни фурната може да се използва по предназначение.

Съответните аксесоари имат собствено значение. Кутия за въглища, решетки и тави за печене, ключалки. Ако всичко това е закупено предварително, тогава ще има ясни насоки за формиране на размерите на цялата пещ като цяло. Аксесоари вече се продават, но пещта продължава да се изгражда. По-лесно е да не знаеш как да започнеш да използваш готова печка, къде, или нищо не е поставено, или обратно, всичко изпада. Така че да направите градинска фурна с барбекю със собствените си ръце всъщност не е много трудно. (Виж също: Градина със собствена ръка)



ЗАБЕЛЕЖКА: Разбира се, всяка конструкция е както труд, така и знание. Поради това е по-добре да се повери такъв процес на специалисти. Дори ако има опит, работата може да бъде развалена. Но ако все още имате желание да направите всичко сами, тогава можете да се свържете с инженерите поне за качествен проект. И не отстъпвайте от него с една стъпка. Тогава вече можете да получите точно това, което искате. Е, и проектът трябва да бъде направен ясно, като се имат предвид всички желания, така че не е нужно да мислите след това.



Както вече споменахме, има различни видове фурни за барбекю. В зависимост от нуждите и потенциалния дизайн има опции за внедряване. Например, можете да направите градински камини, барбекю себе си. В такава пещ има много функции. Той позволява: готвене, извършване на отопление, плюс естетически момент. Красотата на открития огън винаги е привличала.


барбекю Камина


За извършване на камина се използва топлоустойчив материал, например, камък от вулканичен произход, червени тухли. Най-простият вариант, този проект е под формата на буквата "P". Височината на конструкцията няма да надвишава един метър. Между страничните стени на зидарията на разстояние 20 см един от друг са монтирани две решетки. На дъното ще има изгаряне на въглища, на върха ще се приготви храна. Тухла е разположена на ръба и е изравнена по хоризонтално и вертикално.

Барбекю фурна



Важно е да знаете: каменната зидария и подреждането трябва да се извършват с мистрия и мистрия, а за тухлите на комин е необходимо да се постави решение само с ръце.



Основата за камината трябва да бъде на дълбочина от около 50-80 см. Преди полагането на първия слой от тухли за хидроизолация се полагат няколко слоя покривен филц или покривен филц. Традиционно такива пещи имат две пещи, което означава две коминни системи. Димоотводите са многоетажни, което допринася за доброто отопление, икономичността в експлоатация и оптималното съотношение на топлина и чист въздух.


Пещ за пещи


Особено внимание трябва да се обърне на пещта по време на изграждането на пещта. Барбекю е много важен елемент. Това изисква специален подход. Височината на зидарията на пещта не трябва да надвишава 8 тухлени редици, тъй като това значително ще влоши течението, а целият дим ще излезе навън. За вътрешностите трябва да се вземе шкаф за шалове, което ще предпази външната червена тухла от напукване. Височината на тръбата също има своите ограничения. Струва си да се спре най-малко на 16-ти ред, в противен случай тяга ще намалее и в силата си. За да не имате проблеми с почистването на пещта, когато полагате дъното, между другото, също и с огнени тухли, не трябва да образувате никакви бордюри.



Неподходящи: поставете печката директно върху голата земя без фундамент. Прикрепете съседната задна стена на фурната към дървените повърхности на къщата или оградата. Разпространение на огнището, и като цяло, използването на инсталацията не е огнеупорни материали.



Ако всичко е направено правилно и задълбочено, то такава готова печка не само ще украсява домашния парцел, но и ще служи много вечно за много, много години. Една добра почивка в природата струва време и пари, защото трябва да се отпуснете и това, което може да бъде по-приятно от вкусна храна, приготвена на открит огън в добра компания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Фурни за барбекю със собствени ръцеФурни за барбекю със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Външни печкиВъншни печки
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
» » Барбекю фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com