Фурни за барбекю със собствени ръце

Жителите на градски апартаменти, да се отпуснете, да си починете на чист въздух, е необходимо да излезете от града или да отидете на приятели, живеещи в частната къща. Но в повечето случаи къщи и дворове на частни къщи не са приспособени да почиват с комфорт. Тази статия разглежда решението на проблема за подобряване на мястото за почивка в градината в страната, или в двора на частна къща. Ще ви кажем как да изградите фурна с барбекю със собствените си ръце.


Необходими материали


Да кажем веднага, че камините, барбекютата, барбекютата, предлагани за продажба, не винаги са подходящи за специфични условия. Ето защо, изграждането на фурна за барбекю със собствените си ръце може да бъде най-доброто решение по отношение на лесната употреба. Нека разгледаме този въпрос по-подробно. (Виж също: Как да поставите самата фурна)

Камини, скара, барбекю

По-близо до точката, изграждаме фурна с барбекю със собствените си ръце. Материали, които ще са необходими за изграждането на такава камина:



  • Плочата не е кант (за производство на кофраж).

  • Дъски дъски (основата под разклонител на маса).

  • Бетонно решение (ако купувате, но по-лесно да направите сами).

  • Ненужен метален скрап (за армиране на фундамент, подрязване на армировка, стари проводници, рязане на ъгъл и други скрап).

  • Тухли (всякакви).

  • Тухла огнеупорна (също е топлоустойчива).

  • Метална тръба (с диаметър около 20 см).

  • Покривни материали.

  • Каучуков маркуч.

  • Мивка със смесител (по-добър метал).


Това място може да се използва като лятна кухня. Ако няма нужда от маса за рязане или мивка, възможно е някои елементи да не са полезни. Трябва да помислите за това предварително. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

Уличните печки - барбекю със собствените си ръце могат да бъдат изработени от различни размери и форми. Следователно, количеството на материалите зависи от това какъв размер искате да получите камината в резултат. Първо трябва да направите проект (поне психически, но си струва да рисувате). Веднага е необходимо да се реши какво точно бих искал да видя в двора ми. В този случай е описано изграждането на проект, чиято цел е да осигури място за пържене. Но има и мивка, маса за рязане. Също така, камината служи като екран (от улицата, възпрепятстващ преглеждането на двора).



Важно е да знаете: трябва да обърнете внимание на наличието на високи дървета в близост до мястото на изграждане на пещта. Клоните, които са над тръбата, трябва незабавно да бъдат отсечени, защото непременно ще изгорят. Изчислете мястото, така че да се побере не само камината, но и доста просторна платформа пред него. Трябва да сте в състояние да стоите далеч от огъня.



Нашата фурна за барбекю на гърба изглежда като обикновена стена, ако тя не работи за вас - помислете как да го прикриете. Тя не трябва да бъде прикрепена към къщата или друга конструкция от задната стена. Тухла се отоплява доста силно, което може да повлияе неблагоприятно на структурата. Изясняването на температурата на отоплението е трудно, но храстите, които растат директно зад камината, могат да страдат от прегряване. (Виж също: Как да поставите печка)


Характеристики на фондацията


Конструкцията ще бъде лека и 20 см стоманобетон ще са достатъчни за основата на тази камина. За изграждането на фондацията изпълняваме следната последователност от работи:



  • Правим маркировка с помощта на колчета и въжета.

  • Изкопаем изкопа по периметъра (30 см дълбочина и 5 см широк от маржа).

  • Поставяме слой пясък или шлака на дъното на окопа и го компактираме. Това ще бъде възглавница за фондацията.

  • Ние правим кофража - събаряме дъските на дъските с ширина 30 см, а дължината им в зависимост от дължината на страните на мазето. Ние инсталираме щитове по протежение на периметъра на основата.

  • Полагаме метала в кофража. Отидете на ненужни стари парчета от желязо, ако не са - трябва да направите подсилена подсилваща рамка (10 мм, заварена или усукана жица).
  • (Виж също: Шлюзова пещ със собствени ръце)
  • Бетонът се приготвя от изчислението, което е около 100-ия знак.

  • Напълнете кофража с бетон.

  • Сега основата е готова и трябва да я оставим да се уталожи за 3 дни.


Барбекю фурна

На етапа на изграждане на фондацията е необходимо да се проследят такива моменти:



  1. Дъното на изкопа трябва да бъде на едно и също ниво във всички области.

  2. Ако площадката има неравномерен терен, нека тя се издига на ниски площи над земята. В горната част на мазето трябва да има стъпки.

  3. Възглавница, за да бъде правилно подправен.

  4. Укрепващият материал не трябва да се издига над положената основа.

  5. Бетонът трябва да се излее в един ден, в противен случай основата няма да остане монолитна.

  6. Бетонът трябва да бъде иззет след изливане в продължение на 3 дни.

  7. Ако изградите себе си - не пренебрегвайте тези изисквания и ако сте поверени на работниците - следвайте курса си, за да избегнете липсата на тези подробности.


Въпроси за зидарията




Когато приключат работата на фондацията, можете да започнете да изграждате самата камина. Разстилайте рубеола върху дъската, което ще предпази стените от намокряне от земята. Преди да започнете да слагате, трябва да решите какво ще бъде отварянето. Ако те са планирани от правоъгълни - е необходимо да се намери, от какво да правят джъмперите. Обикновено е подходящ ъгъл. Ако отварянето е планирано археологически, тогава трябва да направите шаблон от дъските, той ще бъде оформен arch arch. (Виж също: Печка за шиш кебап със собствени ръце)

Сега започваме самата зидария. От каква тухла и какъв модел да се поставят стените - това е пространството за бягство на личната фантазия. Направете го така, че да ви хареса какво получавате. Продължаваме да полагаме първата подредба:



  1. Стените са поставени в polkirpicha, оставяме отвори.

  2. Тухла бе върху обичайния циментов разтвор.

  3. Стените са изложени за проход с височина 55 см или 75 см, ако отворът е планиран правоъгълно. Тези числа, 55 и 75 се препоръчват въз основа на опита на тази височина на отвора и неговите допълнения 3-4 реда тухли, за да получите височината, удобен за маса 95-110 см. Повечето хора просто такава височина маса и почистване ще бъде удобно да се работи изправяне.

  4. За правоъгълно отваряне е необходимо да се постави метален ъгъл по последния ред тухли и да се поставят стени около периметъра.

  5. Ако е планирано измиване, трябва да се постави тръба в стената, водата и дренажните маркучи да преминат през нея или просто да оставят отвор в стената на маркуча. Дупката е направена от дъното на стената, където ще има мивка. Канализацията е добре да се осигури в отводнителната яма, но ако няма такъв, можете да поставите маркуча под дърво или храст, който обича влагата (ще се справи добре).


Сега за отворите


Ако насрочено откриването изви, преди настаняване модел арка отваряне е настроен, на който се изпълнява полагане и разпространението на старт арка, разликата в диаметъра, поради разликата компенсиране дебелината шев. Когато арки са готови и стената е издигната до необходимата височина, направете последния ред с перваза навън, за да оформите подобна стъпка вътре. Тази стъпка ще бъде необходима за устройството на плота за бетон.

Отворът във фурната

По време на зидарията трябва да обърнете внимание на следните точки:



  • В интерес на красивия външен вид, трябва да сте сигурни, че шевовете на зидарията са със същата дебелина.

  • Височината на стените до отворите трябва да бъде такава, че до височината на плота да има още 3-4 реда тухли.

  • Арката трябва да има една централна тухла.


Как да направите замазка?


Когато стените на първия етаж са издигнати, е необходимо да се направи основата за камината на камината и под плота, независимо от какво е покрита, е необходима обща бетонна замазка. Защото това, което на стъпка в тухла, полагаме нарязани върху размера на пасаж на борда. Ако се планира мивката - не забравяйте да оставите отвор в подът под него. За да направите това, не е нужно да поставяте табла, където е планирано измиването, да направите един вид кофраж от дъските, да го поставите с разделители или да завиете винтове към основата на замазката.

Сега нека изпълним бетона (по-добре да бъдем монолитни) и да го оставим да се втвърди за 3-4 дни. Долната подредба е готова. Сега изваждаме винтовете и отстраняваме кофража от отвора за измиване. В края на тези работи могат да бъдат покрити с плочки или мраморни плотове - тя ще бъде удобен и красив.


Второто ниво


Следващото ниво е направено от камина и стени. Стените ще бъдат защитени от вятъра и екрана от гледане от улицата (което може би няма да е необходимо). На стените няма да живеем подробно, няма нищо необичайно тук - обикновени стени на половин тухла. И за пещта още. Ние разпространяваме пещта на два слоя: нормална тухла от външната страна и вътре в нея е огнеупорна. Също така, дъното трябва да се полага с топлоустойчива тухла.

Барбекю фурна

Въз основа на опита на строителството и експлоатацията на подобни структури, можем да препоръчаме на височината на отвора на горивната камера в седем реда тухли арка + (ако е правоъгълен отвор - девет реда тухли), ширина - и дълбочина от 80 - 70 сантиметра. Над отвора поставете още 3 реда тухли и започнете да изваждате тръбата. За да се разшири ширината на тръбата, е необходимо постепенно да се намалят всички страни на пещта. Гръбната и предната стени се скъсяват с половината ширина на тухлата във всеки следващ ред, а страничните стени - с една четвърт от ширината на тухла. Така че да се поставят 6-8 реда, а по-нататък правоъгълна тръба 12-15 реда на височина. Камината е готова. Необходимо е да оставите съединителя да се утаи, докато разтворът бъде напълно закален за 3-4 дни и можете да започнете работа.

Ще определим кое е необходимо да се обърне внимание, разпространявайки пещ:



  1. Не правете отварянето на пещта много високо (достатъчно 7-9 редици от тухли), това ще отслаби течението в тръбата и целият дим ще излезе, а не в тръбата.

  2. Уверете се, че поставите пещта отвътре с огнеупорна тухла, което ще предпази предната тухла от напукване поради температурни промени.

  3. Също така, не правете много висока тръба - направете 13-16 редове (в противен случай рискувате да намалите натиска).

  4. Дъното на пещта също се оформя с огнеупорни тухли, не трябва да има бордюр върху предната стена (това ще попречи на пещта да почисти пепелта).


Сега можете да инсталирате мивка и кран, да държите маркучите, за да свържете водата и да я източите. Фурни, скари, барбекю не го изискват, но за удобство на на място, можете да зададете на масата, няколко магазина из района, за да се засаждат лози или други увивни растения, или да се организира навес за удобство можете да мислите за много по-полезни неща. Вече имате рай за отдих с комфорт в природата!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Разтвор на фурнатаРазтвор на фурната
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Външни печкиВъншни печки
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
» » Фурни за барбекю със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com