Как да си направим барбекю

Необходим атрибут на отдих в страната или природата е барбекю, а наскоро и барбекю.

Затова днес ще говорим за сортовете и ползите от барбекютата и мангалите, както и как да ги направите сами.

Както всички знаем, фурнир е специален брезар за шиш кебап и не само. Ако дърворезбата е построена с ума, например, изработена от тухли и украсена с вкус, тогава такъв брезар ще бъде орнамент на вашата къща или вила. Не само ще бъде практично, защото можете да го запържете не само с барбекю, но и да приготвяте други ястия и дори да затоплите храната.

За такъв бризьор ще бъде приятно да се съберат приятели, роднини и да се харчат заедно.

Изберете място

Изберете място

Преди да се запитате как да направите сами барбекю, първо трябва да изберете място.

Фактът, че бронята е особено запалима, не можеш да спориш. Следователно, мястото за изграждането му е избрано, доколкото е възможно, от бързозапалимите обекти: къщи, гори, дървета и дървени изделия.

Структурата трябва да бъде разположена в близост до мястото за почивка, най-идеалната опция би била, ако бронзовата част се намира близо до лятната кухня или беседка и се издига балдахин над нея. Между другото, навесът може да бъде затворен и до настроената маса и пейки, така че ще бъдете защитени в случай на непредвиден дъжд.

Трябва да има място за ваше удобство. Цветни лехи и легла не трябва да се намират твърде близо, в противен случай цялата тази красота просто ще изгори от страхотна температура. Ако е възможно, на обекта трябва да се вземат предвид няколко подхода. И в никакъв случай, в близост до мястото не трябва да има тоалетна или контейнери за боклук.

Друга препоръка преди изграждането трябва да се мисли за такова време, така че димът от огъня да не попадне в живите прозорци.

Всичко, от което се нуждаете, за да изградите фурнир

Всичко, от което се нуждаете, за да изградите фурнир

Помислете за възможността да направите барбекю от тухли. Най-добрият материал за строителството ще бъде тухлена и хоросанна тухлена фурна. Увеличи топлоустойчивостта. Сместа за зидария трябва да бъде глина и пясък, но такова решение трябва да бъде предварително напоено.

Ако скара ще бъде изграден на улицата, а след това със сигурност имате нужда от добра основа и основата за съответния материал: цимент, пясък, трошен камък, шпертплат или плочи за кофраж, арматура, камъни и чакъл.

Няма да правя без лист от желязо, метални ъгли, решетки, ключалки. За удобство е по-добре, разбира се, да направите работна част с ниши, в този случай ще бъде полезна каменна маса, вратите могат да бъдат направени от дърво и метал.

Инструменти, които ще са необходими: лопатка, мистрия, нивелация, кофи за замазване, бетонов миксер или варел, циркуляр.

Трябва да има проект, ако го направите сам проблематичен, тогава можете да използвате вече подготвения проект. Необходимо е не само да се работи върху него, но и за да се изчисли необходимия материал.

Запълваме основата

Преди да направите барбекю от тухли, първо трябва да попълните основата.

Според размера на проекта трябва да изкопаете дупка.

Дъното на ямата е положено с развалинни камъни с развалини, изгражда се кофраж, който трябва да бъде навлажнен.

След това се изсипва бетонна смес от цимент и пясък "1: 3" в ямата с помощта на слоеве и се укрепва мрежата. Важно е да запомните, че армировката в никакъв случай не трябва да бъде поставена на дъното на ямата. Друго нещо, ако ямата е малка по размер и стените й са равномерни, тогава кофражът не е необходим в този случай.

Над мазето трябва да има покривен филц или обикновен филм.



Ако топлината е на улицата, тогава основата трябва да бъде поръсена с вода, за да изсъхне равномерно основата. За пълно изсъхване на бетона, това отнема 1-2 седмици. Необходимо е да поставите тухла само след като бетона напълно изсъхне.

Този път просто трябва да направите глинено решение. В подходящ контейнер е необходимо да се накисва глина за една седмица, като се разбърква понякога и се налива вода.

След това трябва да добавите пясък там. Ако решението е достатъчно добро, то в консистенция то е като дебела заквасена сметана, това решение лесно се поема от ръцете и не се разпространява върху тях.

За да проверите качеството на разтвора, е необходимо да разбъркате малко глина с пясък, като разточете пакет с диаметър 1 см от този разтвор. Ако разтворът е добър, тогава турникетът няма да загуби своята форма, няма да се разпадне или да се спука.

Как да турим тухла

Преди да поставите дадена тухла на ден, препоръчително е да я навлажнете във вода или поне преди да я положите сами, да я поставите във водата за половин минута. Това е необходимо, за да се осигури добро сцепление и в допълнение, тухла няма да вземе влага от глина.

Вашето внимание се обръща на начина, по който да направите барбекю от тухла с ваши собствени ръчни снимки схематични чертежи.

Най-лесният начин за тухлен хамбург е да се постави тухли, като се преместят всяка редица на половин тухла, първо в една, а след това на другата страна. Плотът трябва да бъде поставен от ъглите, като се премества в центъра по линиите, което трябва да се отбележи предварително. След поставянето на 3 реда е необходимо да се провери тяхното ниво и оловна линия, като се постави подсилена мрежа. Това действие трябва да се направи след поставяне на всеки 3 реда.

Първите два реда са направени твърди. Плотът може да бъде с различни височини, може също така да бъде не само солиден, но също така да има ниши за дърва за огрев, въглен или някои прибори.

След това отидете в централната част, за да поставите камината.

За пещта е подходяща леярска бетонна основа с армировка, която може да бъде изработена от тухли.

Ако направите камина във формата на арка, тогава трябва да използвате кръга. Между тухлите трябва да остане празно пространство от 1 см. Най-вече в този случай чиповете ще работят. По този начин тухлите могат да бъдат подредени равномерно. Тогава цялото това пространство се поръсва с вода и се излива с разтвор. Веригата остава още 1 или 2 дни.

Горната част на камината трябва да бъде покрита с стоманобетонна греда или железен ъгъл. Тогава всичко е покрито с друг ред тухли.

За да бъде горенето възможно най-силно, е необходимо въздухът да проникне в печката и затова е необходимо да се оставят малки празнини по време на полагане на тухли.

За да барбекюто може да служи като барбекю, трябва да направите малки первази, така че да можете да поставите грил. Същата решетка се инсталира на специални метални пръчки, монтирани в стените на сградата.

След това завъртете вятърните стени и кутията за дим. На опорни колони е монтирана тръба с широка основа, тръбата се стеснява до върха. От падането на валежите ще защитим металния връх.

Проекти, схеми, чертежи

Проекти, схеми, чертежи

Можете да намерите доста голям брой материали по темата за изготвяне на хартия и барбекю рисунки, както сами направени. Чрез такива чертежи, проекти или схеми можете да направите своя собствена рисунка.

Най-лесният начин да направите бреза

Най-лесният начин да направите база, фурнир, за удобство, можете да оформите изпъкналите на барбекюто. Това е удобно, защото отнема най-малко време за оформлението му, заема място категорично малко и материали, съответно, отнема малко количество. Много добър вариант за вили, където семействата обичат да се събират в тесен кръг.

Ние толкова сме свикнали да бързаме в живота си, че напълно забравяме най-важното, за нашите роднини, за нашето семейство. Понякога си заслужава да се събере или от близък семеен кръг, или от близки приятели и да се разхождате до дачата. И ако има чадър, който ви чака, освен от самия себе си, той ще предаде уют и топлина на всички останали. Успех и вкусни шиш кебап!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Фурни за барбекю със собствени ръцеФурни за барбекю със собствени ръце
Печка за шиш кебап със собствени ръцеПечка за шиш кебап със собствени ръце
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Шлюзова пещ със собствени ръцеШлюзова пещ със собствени ръце
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
Камина барбекю със собствени ръцеКамина барбекю със собствени ръце
Пещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементиПещ с барбекю за беседка, система за монтаж и конструктивни елементи
Барбекю площ в селската къща със собствените си ръцеБарбекю площ в селската къща със собствените си ръце
Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкцияГотови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
» » Как да си направим барбекю
© 2021 BggeHat.com