Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция

В къщата или в селска къща е много приятно да се отпуснете след дълъг ден в беседката, наслаждавайки се на тлеещите трупи. Градинската камина може да помогне при изпълнението на плана. Такъв продукт може да бъде закупен вече в готовата форма или да го построите сами.

Развлекателна зона на улицата
Открит кът за сядане

видове

В тематичните магазини, градинските камини - барбекютата се представят в различни варианти, но най-големи са три основни вида:

  • Барбекю фурна - В тази версия, дизайнът има фреза, както и комин, през който целият дим е насочен в тръбата и не се разсейва.
  • Барбекю комплекс - съсредоточавайки се върху името, можете ясно да разберете, че има камина, фурна, фурна, печка за котел, камина за пушене.
  • Барбекю-камина - най-простият вариант, който съдържа скара и грил за готвене.

С всичко това, независимо от нуждата на собствениците - сложна или проста структура - те могат да бъдат издигнати самостоятелно на собствения им обект. Да разгледаме някои готови варианти.

Красива каменна конструкция
Оригинална конструкция завършена с камък

Везувий

Градинската камина "Везувий" е завършен продукт, при производството на който стоманобетонът е устойчив на високи температури. Мраморните чипове служат като облицовъчен материал.

Везувий има много предимства пред конкурентите, сред които:

  1. Ширината на повърхността за готвене е 1,35 м.
  2. Площта на фурната надвишава размера на типичните структури на половината, така че в същото време може да се достави с котел и други прибори за готвене.
  3. Материалът на качулката е идентичен с основния, а над него се издига дъгата, което повишава нивото на удобство при готвене.

Конструкцията е демонтируема, което прави възможно преместването на камината на всяко удобно място, както и почистването й в края на летния сезон. Процесът на изграждане на барбекю отнема не повече от половин час, ако включва двама възрастни, дори и да нямат умения в този процес.

Камина от метал
Метална камина "Везувий"

градина

Оригиналната версия на градинската пещ със съответното име "Градина" е универсална: тя може едновременно да затопля стаята, в която е инсталирана, и служи като средство за готвене и затопляне на храната. Видът на конвекционното устройство, за чието действие се използва твърдо гориво под формата на дърва за огрев или дърва.

Отоплителната система има следните характеристики:

  • Малки размери на дизайна във връзка с най-високо ниво на функционалност.
  • Плотове са изработени от чугун, който е достатъчно широк и силен, може лесно да се поберат няколко елемента от чинии и голям котел.
  • Пещта има впечатляващи обеми, благодарение на които е възможно да се запази нивото на изгаряне до осем часа.
  • Възможно е да се свържете отоплителна вода верига, ако е зададена опцията за топлообмен.

Камината Sadovy OB / PE / C (T) ще бъде най-добрият вариант за тези, които живеят в частен сектор, където няма газ.

Предимства на завършения камина комплекс
Предимства на завършената камина

Барбекю със собствените си ръце



В зависимост от избрания тип строителство комплексът може да служи само като елемент за готвене или може да се използва и като място за изхвърляне на отпадъци.

За собствениците на малки вили или селски къщи, които се използват изключително през летния период, изграждане на градинско барбекю ще бъде отлична възможност да се създаде място за готвене, без да е необходимо да се построи кухня. Конструкцията може да се построи близо до стената на къщата, да се направи балдахин над нея. Основното нещо е, че такава фурна би позволила поставянето на повърхността за готвене на котела и други кухненски принадлежности.

Ако мястото позволява, тогава е по-добре да се построи пещ в отдалеченост от къщата, но в същото време е необходимо да се вземе предвид главното направление на вятъра, така че димът да не избухне в стаята. Предупреждавайте проникването на дим в къщата с помощта на жив плет или издигнете подпорна стена.

Следващата стъпка е да помислите кой материал ще бъде сложен. Най-лесният начин да работите клинкер тухла, особено ако няма опит в създаването на барбекю. Въпреки това, изборът на материал винаги остава на собственика, основното е, че той е издръжлив и устойчив на високи температури. В бъдеще структурата може да бъде остъклена. От строителните смеси ще ви трябват цимент.

Камина комплекс от червени тухли
Масивна структура на червени тухли

Друга важна точка, която ще позволи да се изгради наистина правилен комплекс, е рисунка. Можете да го направите сами или можете да потърсите помощ от специалисти. В зависимост от желанието, формата и размерът могат да бъдат всякакви, докато принципът е винаги един и същ: кутия, която има три стени и където решетката е поставена вътре.

Размерите на структурата трябва да бъдат внимателно обмислени. Препоръчва се също така да решите дали ще имате допълнителни маси от двете страни, например една част служи като място за рязане на месо, а втората може да се достави с казан със зеленчуци и други подобни.

Когато приключи подготвителната работа, процесът на прехвърляне на ритуала в реалност започва:

  • Ако всичко се прави правилно и по технология, от самото начало е необходимо да се създаде фондация. Пренебрегвайки тази стъпка в бъдеще, може да се изправи пред факта, че почвата ще се утаи и структурата ще се разпадне. Дълбочината на мазето за бъдещия комплекс е около 120 см, но може да бъде повече или по-малко, в зависимост от замръзването на почвата. За да се спестят строителни материали, в разтвора се добавят развалини. Частта, която се издига над почвата, е облицована по свое желание.
  • С цел зидани стени и свързване на тухли един към друг, трябва да се използва хоросан, който се състои от една част цимент и две части пясък. Ако се желае, към него се добавя пластификатор. За да увеличите здравината на стените, постоянно в контакт с пламъка, трябва да използвате укрепващи смеси или да ги направите сами. Ако няма време да отидете в магазина, вземете кофа за разтвор (цимент с пясък и пластификатор), след което добавете 1,5 кг сол.
  • Пещта е най-горещото място. За облицовката е най-добре да използвате пясъчник от камък или черупката, но можете да вземете доломит или базалт. Butovy гранит може да се използва само в местата, където температурата не надвишава 80 градуса.

На последния етап можете да построите декоративна арка. Ако има нещо, което се движи тя също трябва да бъде обработена. В този случай изглежда най-добрата плочка. На този етап можем да предположим, че барбекюто е готово. Остава само да го затоплите и да започнете готвенето на вкусно барбекю и можете да се насладите на тихи летни вечери при открит огън в компанията на близки роднини или приятели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Барбекю фурна със собствени ръцеБарбекю фурна със собствени ръце
Редът на отоплителната пещ за готвенеРедът на отоплителната пещ за готвене
Видове каминиВидове камини
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Как да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещиКак да се изгради една тухла барбекю фурна, стъпка по стъпка метод за начинаещи
Външни печкиВъншни печки
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Проекти на печки и камини от тухли, как да се изчисли самостоятелно, къде да се направи готов…Проекти на печки и камини от тухли, как да се изчисли самостоятелно, къде да се направи готов…
Барбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкцияБарбекю камина за барбекю, изработена от тухли, финна самоконструкция
Мангал-камина със собствени ръцеМангал-камина със собствени ръце
» » Готови градински камини и варианти на тяхната самостоятелна конструкция
© 2021 BggeHat.com