Проекти на печки и камини от тухли, как да се изчисли самостоятелно, къде да се направи готов разтвор

От различни източници научаваме, че независимото оформление на печка или камина не може да бъде трудно, основното нещо, което трябва да присъства, е желание, след това изгради камина от себе си

това е напълно възможно. Но обикновените фрази обикновено не падат. Къде да започнете, ако зад раменете няма опит за полагане на печката. Ясно е, че ръцете са на тяхно място, но това не е достатъчно. Оказва се, че в началния етап основният инструмент не е мистрия, а молив и лист хартия за създаване на камина или печка.

3D модел, изготвен на компютъра

Цел на проекта

Дори ако успяхме да получим поръчката на печката, това е доста оскъдна част от цялата работа, която трябва да се свърши. Без коментари едва ли е възможно да се разбере целта на някои функционални елементи и не е много желателно напълно да се копира схемата без да се разбират вашите действия.

При закупуване на материал се изисква поне предварително да се знае количеството му. Следователно е необходимо да се направи компетентно изчисление.

Моделът избран от камината или пещта не може да отговаря на нашите функционални изисквания и не се получи главната zadachey.Pered процедура за проектиране на всяко устройство с ръцете си, вие трябва да се обмислят всички проекти на камини, изработени от тухла, предложените майстори и издържал теста на практика. Едва ли е възможно самостоятелно да се състави такъв проект без подходящ опит.

Редът на обикновена камина
Поръчайте обикновена камина

Готови модели

Така че, нека започнем да търсим подходящ проект за самостоятелно строителство. Първоначално трябва да решите каква е целта на устройството.

  • Инсталирането на пещта само за отопление значително ще улесни задачата на капитана, тъй като тези модели са сравнително прости в структурата си. Те могат да бъдат оборудвани с фурни или шкафове за сушене на плодове, тогава конструкцията трябва да бъде донякъде сложна.
  • По-функционален вариант е печка за готвене и готвене. Целта му се разширява чрез поставяне на плота. Той ви позволява да подготвите напълно храна, докато отоплявате стаята. Схематично такъв модел е представен под формата на обвивка, в която е изграден димният канал като лабиринт. В плота има две готварски пръстени, които ще бъдат истинско откритие за любителите на храната, приготвени на печката. Не са изключени и добавки под формата на отделения за подреждане на шкафове за сушене. Най-популярният готов проект за отоплителни печки и камини е изграждането, наречено "Swedka". Тя е придобила популярност, благодарение на безпроблемната си работа и простотата на дизайна.
  • Има универсални дизайни за печки и камини, изработени от тухли, които могат да вземат предвид всички интереси на няколко наематели. Комбинацията от отоплителната пещ и камината дава възможност за бързо затопляне от улицата и успоредно с постепенното затопляне на останалите стаи в къщата. Невъзможно е да се изгради такава конструкция, разчитайки само на интуицията. Сред всички готови схеми често се използва проектът на В. Филипьов. Майсторите обаче не рискуват да се заемат да приложат дори готовата идея, тъй като вероятността от грешка в структурата е висока.
Изчертаване на размерите
Схема с изчислени размери

Ако няма специални изисквания за отопление поради наличието на основна система, която може да поддържа топлината при всяко време, отделна камина ще бъде подходяща за къщата. От всички схеми нейният ред е най-простият. Коминът е канал за директно протичане и единственото условие, което трябва да бъде изпълнено, е спазването на размерите на пещта.

Не забравяйте камината, която е инсталирана в парните помещения на банята. Той има отличителни черти в областта на строителството и трябва да бъде предварително разработен върху лист хартия. Основната му задача е да се получи местна топлина в големи количества. Той не загрява цялата баня, но отоплява само малка стая, а на висока температура.

Фенове на дейности на открито Не мога да направя без печки на барбекю, които са подходящи за селска къща и са проектирани под открито небе.

Изборът на правилната опция

Както можете да видите, кръгът за търсене на най-подходящия вариант се стеснява значително. Сега трябва да отговорите на въпросите за зоната на отопляемата стая. Ако вземете някакъв проект и използвате препоръчаните материали, тогава енергийните и енергийни качества на такова устройство са напълно определени. Можем да използваме предоставените данни правилно.

Готов вариант на обикновена фурна
Готовата версия на пещта

Тук е необходимо да отбележим такъв нюанс като грешката на показателите. Факт е, че не се препоръчва точно да изберете характеристиките на камина или печка. В зависимост от вида на инсталацията, външните фактори, честотата на използване и много други фактори, това устройство може да покаже малко по-различни резултати.

Ето защо изборът трябва да се извършва с определена граница на мощност. Индикаторите, които са полезни за ориентиране, варират в границите от 0.1 kW / m2. Това е властта, която устройството с камина трябва да загрява квадратния метър от зоната на стаята.



Предоставените готови схеми за изграждане на камини в някои случаи осигуряват на читателя определена свобода на действие, свързана с характеристиките на помещението, декорация, употреба. Но формата на рамката не може да бъде променена конструктивно. Промените могат да повлияят неблагоприятно върху функционирането на камината или да доведат до пълната неспособност на камината.

Ето защо, следващата стъпка ще бъде да се определи методът на инсталиране, от който зависят проектите на пещта. Устройствата с ъглови или стени могат да имат един и същ принцип на работа, дори техните пещи са еднакви. Но не можете да транспонирате един изглед в друг без предварително съгласие с капитана, най-добре е да използвате завършения проект.

Как се подготвя проектът?

Някои размери на пещта зависят пряко от обема на помещението, което ще трябва да се нагрее. Ето защо елементарните знания за геометрията ще формират основата на инструментариума при подготовката на проекта. Обемът на помещението се изчислява като продукт от неговите линейни размери. Нишата за инсталиране на пещта в пещта трябва да има площ, за която е необходимо пространството да бъде разделено на 50. След това се моделира ниша, като се вземе предвид делът на дължината / ширината = 3/2.

Очертание на откритата камина
Готов вариант на комплекс за камина

Ако зоната на дупката на пещта позволява да се приемат някои грешки, тогава нейната дълбочина се изчислява възможно най-точно. В крайна сметка прекомерно големите параметри ще доведат до загуба на топлина и ще я освободят в комина, а малките - до липсата на подходящо сцепление. Дълбочината на нишата за пещта ще бъде 2/3 от височината на огнището. Както можете да видите, всички параметри се изчисляват последователно и зависят един от друг. Грешка при изчисляването на единичен размер ще доведе до фатална грешка на целия проект.

Днес всички условия за начинаещи са създадени. На някои ресурси можете да намерите готови маси, които показват параметрите на пещите, в зависимост от площта на помещението или общата площ на къщата.

Отделно внимание заслужава районът на димния канал, който ще определи параметрите на бъдещия комин. Дори ако правите своя собствена разработка, все пак ви препоръчваме да се обърнете към професионалист за тези изчисления. На правилността на конструкцията на комина зависи наличието на обратна тяга или нейното преобръщане. Коригирайте тези недостатъци, когато готовата камина вече е пушила, много по-трудно от предотвратяването им.

Следващият етап отново ще зарадва началните капитани с изчисления. Правилно изчисленото количество строителни материали води до рационално използване на парите. Но за такива аритметични операции е необходимо да има пред очите готов чертеж, от който е възможно ясно да се оцени броят на използваните тухли. Важно е да не забравяме, че два слоя тухли често се използват за стенни зидове. Когато се придобива материал, количеството му трябва да бъде увеличено с 10 от теоретичните показатели. Така че можем да покрием всички видове умъртвявания.

Ред за барбекю на улицата
Схема за подреждане на фурната за барбекю

Закупуване на готови схеми

Тези примери ясно показват, че без проект за започване на независима работа няма смисъл. Ако наистина правите проекта, трябва да направите подробно описание на дизайна със задължителен набор от чертежи. Това може да отнеме доста време и ако една грешка е проникнала в средната връзка, тогава цялата работа ще се обърка. Тогава е време да си спомним икономиката.

Водещи експерти с богат опит са готови да предложат не само стандартни проекти, но и да ги изпълняват, като вземат предвид особеностите на вашия дом. За целта е необходимо да се обърне внимание в специализираните компании, които се формират на практика във всеки град.

Естествено, първо трябва да се запознаете с някои модели, но днес потребителят е създал всички условия за работа. Разработчиците ще предоставят триизмерни модели, дизайни на камини и печки с необходимите изчисления, споменати по-горе. За такава работа капитанът трябва да бъде благодарен, но този съвет ще стане символичен в сравнение с наемането на майстори за зидария или със загуба на пари, ако се установи грешка в саморазвитието. Всички проекти са съсредоточени върху майстора, който има минимален набор от умения за полагане на тухли.

За да намерите подходящ проект и да се запознаете с възможните варианти, достатъчно е да посетите един от многото налични ресурси, където можете да получите съвети и покупки с обяснения онлайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква печка камина да избиратеКаква печка камина да избирате
Как да се изгради една ъглова камина със собствените си ръце, просто инструкция за начинаещиКак да се изгради една ъглова камина със собствените си ръце, просто инструкция за начинаещи
Печка с диванПечка с диван
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Пещ камина за къщата, изберете подходящ вариант от предложенотоПещ камина за къщата, изберете подходящ вариант от предложеното
Редът на камината с вашите ръцеРедът на камината с вашите ръце
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
Полагане на ъглова камина със собствените си ръцеПолагане на ъглова камина със собствените си ръце
Изграждане на камини от собствени ръцеИзграждане на камини от собствени ръце
» » Проекти на печки и камини от тухли, как да се изчисли самостоятелно, къде да се направи готов разтвор
© 2021 BggeHat.com