С лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работи

В последно време все повече и повече популярност печелят облицовката на камината с плочки. Тази довършителна технология се използва за оформяне на вани, сауни и печки в частна къща или в страната. Стилистиката на тази посока има пряка връзка с Древна Руска, защото там преобладават естествените материали, изкусно боядисани от занаятчии с богато украсени шарки. Ако по-рано беше ясно за всички, какви са плочките

, тогава съвременните хора този термин е объркващ.

Самият материал е направен от глина, след което е правилно изстрелян и оформен. По външен вид не е нищо като обикновените плочки, но се различава в структурата на плочките.

Незабавно си заслужава да се отбележи, че ако се планира да се направи керамична камина или печка, трябва да сте готови да платите кръгла сума за тази работа, защото доста често материалът се произвежда и рисува на ръка. Можете да запазите само върху самостоятелна зидария, така че трябва да знаете как да изпълните правилно този процес.

Удивителен дом
Дом на невероятна красота

Разработване на чертежа и оформлението на зидарията

Както е споменато по-горе, плочките са скъпи, затова е желателно да се изчисли необходимото количество материал възможно най-точно. На този етап ще се появи схема или чертеж на бъдеща работа. Освен това, ако правилно пресъздавате плана на хартия, става ясно какъв вид плочки са необходими и в какви количества, с какъв модел.

Трябва да се отбележи, че когато е поставена камината с камини, експертите препоръчват закупуването на материала с малка разлика. Но не е необходимо голямо количество и ще е достатъчно да вземете само една единица повече от всеки тип и тип плочка. В края на краищата все пак съществува опасност от повреда на плочките по време на инсталацията или по време на експлоатацията на пещта.

Що се отнася до самото рисуване, тук няма да се нуждаете от наличие на архитектурни или художествени способности. Основното нещо е да нанесете правилно печката в съответствие с мащаба и уверено да поставите върху листа хартия всички елементи. Можете също така да използвате услугите на специалист или компютърни програми.

Камина декорация в светли цветове
Светла украса за камината

Процесът на избор на материали и контрол на качеството

Какъв тип камина или печка ще изглежда, директно зависи от качеството на плочките и чертежа, приложен към неговата повърхност. Днес в специализираните магазини има широк спектър от този материал, така че процесът на подбор може да бъде едновременно просто и сложен.

Първоначално трябва да се разбира, че е необходима плочки с прави линии, за да завърши гранични плоска повърхност на структура, има ъглови плочки, чрез които да изготвят съответните части. В местата, където има завои, прекъснати линии, или просто се нуждаят от декоративен елемент, стил, използвани части, които се представят граници, прави или ъглови стрехи, щори, щамповани вложки, пещи и рамкиране nakryvnymi рафтове.

Трябва да се отбележи, че има разлики не само в типовете плочки за декорация на камината, но и в текстурата на предната страна. Материалът за довършителни работи може да бъде гладък или текстуриран, монофоничен или с модел, с остъклена или теракота. Що се отнася до общата стилистика, плочките от Холандия, Испания и Русия са по-популярни.

Керемидата с камина изглежда по-спокойна и лаконична, а не с плочки. Работата е, че последният материал задължително трябва да отговаря на GOST. Самият документ включва данни за геометричните форми, размерите и степента на отклонение в тях (не повече от 1 мм). Благодарение на това, процесът на монтаж е опростен колкото се може повече, плочките се консумират в по-малък обем.

Потала за електрическа камина
Варианти на портали за електрическа ограда

При купуването на плочки важни са не само естетическите моменти, но и техническите характеристики. Ето защо първото нещо, на което трябва да се обърне внимание, са суровините, използвани за производството. За да се получат висококачествени облицовъчни плочи, производителят трябва да използва бяла глина, защото в нея има по-малко примеси, което означава, че елементите ще бъдат с най-високо качество.



Ако има желание да изберете наистина висококачествен материал, трябва да разгледате подробно плочките за наличието на пори и техния брой. Колкото повече дупки с голям диаметър, толкова по-устойчиви са плочките на температурните разлики.

Освен това плочките, произведени по метода на пресоване, са по-подходящи за камина. Такива материали са по-трайни и имат удължен живот без деформация. Все още се правят плочки в технологията за леене, но това вече е фалшива или имитация на стари плочки, така че е по-добре да не ги купувате.

Процес на зидария

Завършването на камината с плочки е труден процес и основното внимание трябва да се обърне на момента на полагане на първия ред материали. Ако това не е качество, в резултат на това цялата работа ще се обърка.

Завършете в различни цветове
Цветови решения

Полагането на керемиди на първия ред се извършва в следния алгоритъм:

  1. Първоначално всички плочи се подготвят.
  2. Тогава материалът е изложен по фигурите и е номериран.
  3. След това плочките се поставят във вода за накисване (така че материалът да не издърпа влага от разтвора).
  4. След това плочките се отстраняват и задната рамка се запълва с половин обем разтвор (за да се увеличи преносът на топлина).
  5. След това трябва да поставите тухли, чакъл или камъчета в глината като пълнител.
  6. Всички кухини са пълни с глина.

Имайте предвид, че за запълване на задната рамка можете да използвате смес от глина, кварцов пясък и тухла в съотношение 1: 2: 2.

Най-популярното оцветяване
Често оцветяване

Когато завърши първият етап, детайлите на плочките или плочките могат да бъдат стартирани на първия ред:

  • На първо място, трябва да инсталирате елементи, които имат ъглови форми.
  • След това централната зона е пълна с равномерни плочки според чертежа и завършената форма.
  • Когато първият ред е завършен, за да се предотврати подхлъзването на плочките, те се закрепват с стоманен щифт.
  • Що се отнася до хоризонталните и вертикални елементи, те трябва да бъдат сковани заедно.

По този принцип са изложени всички подробности за плочките от плочки в първия ред. Когато процесът приключи, ще е необходимо да се работи по почистването на шевовете, което в бъдеще ще допринесе за по-доброто нанасяне на фугиращата смес. В бъдеще декоративното декориране на камината с плочки се извършва съгласно принципа, описан по-горе.

Модерна стилистика
Модерен стил

Почистване на камината и фугиране на шевовете

В крайна сметка завършената камина или печката трябва да бъдат внимателно почистени по цялата повърхност. За да направите това, използвайте мек парцал или обикновена хартия. За да завършите материята, ще трябва да попълните шевовете. Процесът се извършва с помощта на мек гипсов тест. Те трябва да преминават през интервалите между шевовете, след което дават време за сушене (около 15 минути), след като е възможно да се премахне излишъкът.

Когато цялата работа е завършена, не бързайте и опитайте да стартирате печката или камината. Продуктът трябва да бъде даден правилно, така че глиненият разтвор да бъде конфискуван и фиксиран. Това ще отнеме около седмица. След това можете да стартирате камината като тест, но да изгаряте не повече от три часа. Процесът на втвърдяване се счита за завършен месец след облицовката.

След описан алгоритъм на действия, както и отнасящи се до избора на висококачествени материали за камини, облицовки плочки няма да бъде толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед, но в крайна сметка се оказа красива сграда, построена в древния руски стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Плочка за декорация на камини и печки, основните й сортовеПлочка за декорация на камини и печки, основните й сортове
Как да се пекат печкаКак да се пекат печка
Каменна камина със собствени ръцеКаменна камина със собствени ръце
Струва си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материалСтрува си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материал
Керемиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършваКеремиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършва
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Оборудваме камината във вашата къщаОборудваме камината във вашата къща
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
КаминиКамини
» » С лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работи
© 2021 BggeHat.com