Керемиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършва

В различни източници, където се отразява информацията за производството на камини и печки, много внимание се обръща на техническите въпроси на строителството. Но трябва да се помни, че външната украса е не само важна връзка, но в някои случаи и решаваща. В крайна сметка зависи от визуалното възприятие на устройството и неговото място в интериора като цяло.

Сред предложените варианти довършителни материали малка ниша е заета от плочки и все пак тази антикварна форма на декорация винаги е била обмислена и все още се счита за луксозна стока, символ на богатство.

Технологията на производство на плочки се овладява в Русия през Средновековието. Въпреки липсата на технологии като модерните, печките и камините винаги са удряли с правилното им изпълнение и красота, което може да привлече вниманието.

Довършителни за класически gzhel
Оцветяване на финала за Gzhel

Съвременни предпочитания

Потребителското търсене на плочки се дължи на манталитета на съвременния човек, защото се стремим към уникалност във всичко. Когато приключат новите идеи, започваме да модернизираме старите. Разбира се, този вид декорация заслужено се радва на своята популярност.

Камината с плочки дори по модерни стандарти е произведение на изкуството. Но най-голямата мотивация за избора на този декор е желанието да се открояват от стандартите, да се използват редки материали, да се подчертае стилът на античността в дизайна.

Има няколко други фактора, които служат като катализатор за популярността на плочките. При безпрецедентно ниво на конкуренция между строителните организации печелят онези, които съсредоточават вниманието си върху редки, уникални и авангардни решения. Както споменахме по-горе, този подход привлича потребителя, като магия. В тази връзка обхватът на решенията на компетентните дружества се разширява допълнително.

Като цяло, без изключение, печките-камини са привлекателни. Гланцовият блясък и заоблеността на ъглите подчертават аристокрацията. Дори без избор на цветове, можете да постигнете перфектната комбинация от стилове в декорацията на камините и стаите и всичко се случва, която украсена с керемиди камина печка По нов начин те се възприемат дори и в обичайните варианти на изпълнение. Трансформацията на формата също дава този магически ефект, който се приписва на този вид декорация.

Разнообразно оцветяване на пещната система
Разнообразно оцветяване на пещния комплекс

Друго много оригинално решение е въвеждането на плочки в декорацията на камини с доминирането на съвременните стилове на други интериорни елементи. Странният портал между древността и модерността се предполага, че е концентриран в портала на камината. Такива пещи и камини трябва да бъдат оборудвани с огромни стаи и високи помещения.

Богатството на текстурата на плочките може да служи като отлично поле за дизайнера при избора на съгласувани цветови композиции. Всеки интериор ще бъде допълнен от хармонично избрани елементи от камината.

Трябва да се отбележи, че ръчното производство на плочки с регистрирани лога все още е запазено. За определена цена можете да поръчате плочки, които ще бъдат поставени семеен символ, герб, символ. Сега такива неща са били обръщани внимание, а цената на такива произведения директно показва просперитет, както в старите дни.



Фактът, че плочките могат да бъдат облицовани покритие стени бяха взети под внимание от дизайнери и като резултат имаше цялата галерия, състояща твърда смес, в която камината е част от, а не в допълнение.

И накрая, свойствата на топлопреминаването, които имат всички плочки, не могат да помогнат да привлекат вниманието на истинските ценители на класиците. Плочките, сякаш натрупват енергия, издавани на части. В резултат на това общата ефективност на устройството се увеличава и температурата на външната повърхност не надвишава определена стойност, която не е критична при докосване.

Светло оцветяване на камината
Използване на светлина, положителни цветове

Тайните на плочките

Като вид керамика, плочките се произвеждат в съответствие с техните специфични технологии. Външно, плочките имат една отличителна черта - те са направени под формата на купа, благодарение на джантите отвътре. Тази форма е необходима за по-надеждно закрепване на плочки към стената, а също така прави възможно пълненето на кухината с изолиращо вещество.

Съставът на продукта включва теракота глина, процесът на изгарянето му се извършва при строго определена температура. Предната страна на плочките е боядисана в специални камери, а не просто нанасяне на боя на повърхността. Специалните пигментирани вещества образуват модел след изпичане, а ако боята се нанася върху завършената керемида, тогава се изчаква друг стадий на изпичане. Резултатът е устойчив и устойчив на външни влияния модел.

Съгласно вариантите на изпълнение на предната страна на плочката, плочките са подразделени на гладки или релефни. А наситеността на цветовете може да варира. Има монохромни модели и многоцветни. Разнообразието в класификацията се извършва чрез методи за повърхностно третиране.

Красив завършек в класически стил
Истинско произведение на изкуството

Ръчно рисуване на керемиди в външните му удари се развива в няколко посоки, които са получили категорични имена. Така че художникът Suzdal, Kaluga и холандският стил на рисуване са добре известни.

Поради факта, че плочките са с твърда форма и заоблени ъгли са облицовани отличителен белег производство довършителни фабрика включва производство на блока на теракот, включително изолирани обикновени, ъглови, стрехи и фитинги. Те се купуват в комплекта и се сглобяват като дизайнер.

Функционални качества на материала

Декоративната облицовка на камините има не само декоративни функции, но и някои технически характеристики. Някои от тях са забулени по-горе в текста, но пак ще ги включим в списъка като систематизиране на информацията.

  • Допълнителната топлоизолация, осигурена от слоя плочки, повишава ефективността на камината. Този слой е способен да натрупва топлина, като постепенно го разпределя в пространството на стаята.
  • Въз основа на гореизложеното има такава отличителна собственост като рентабилност. За да се затопли камината с плочки, се изисква по-малко гориво, отколкото за подобна камина без довършителни работи.
  • Плочата на плочките заедно с лепилото създава един вид защита срещу проникването на продуктите от горенето през шевовете на пещта и също така дава допълнителна здравина на конструкцията.
  • Тухличките и плочките имат почти същите термични разширения. Това повлиява положително продължителността на живота на устройството и при необходимата грижа този период се простира до цветовия дизайн на плочките.
Вътрешно огнище с впечатляващ размер
Масивен дом

Популярни производители

По този въпрос с гордост можем да обявим, че руските компании се считат за основните носители на старите традиции в производството на плочки или готови камини с инсталирани покрития. Някои от тях се обединяват, формирайки стопанства. Например продуктите на компанията Contura, която е асоциация, са широко известни. Функционалните му устройства са известни под марката кимвали. Под тази марка в района на Твер се произвеждат камини и печки, както и отделен довършителен материал в голямо разнообразие.

Приятно ми е да се знае, че водеща компания Ekokamin (Русия), които насочват дейността си върху производството на отоплителни системи, се вземат предвид специфичните нужди на потребителите слой и разширява обхвата на фурни Бавария. Широката гама, в която има баварска печка, бароков барок, е в състояние да предложи избор за всяко техническо изискване на купувача.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Аксесоари за пещиАксесоари за пещи
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Струва си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материалСтрува си да се използват плочки за декорация на камината, малък преглед на облицовъчния материал
С лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работиС лице към камината с плочки, принципите на декоративни довършителни работи
Европейските камини, водещи немски и чешки производителиЕвропейските камини, водещи немски и чешки производители
Как да внедрим пещ без комин, какви са теКак да внедрим пещ без комин, какви са те
» » Керемиди-камини, нова вълна от популярността на антични завършва
© 2021 BggeHat.com