Как се чувства камината във вътрешността на къщата, тъй като тя е подрязана

Вградени в помещението печки или камини заемат определено пространство. И с достатъчно големи площи, дизайнерите се опитват да подчертаят масивността на устройствата, което ще покаже тяхната функционалност, сложността на дизайна и високите скорости на топлопреминаване. За да се подчертае наличието на камина в къщата, е необходимо умело да се извърши облицовката, тъй като тя осигурява единството на картината на интериора.

Облицовъчните пещи и камини служат като водещ фактор, допринасящ за финото и хармонично съчетание на външен вид и стил, което се представя от целия интериор. Този вид работа, независимо от явното произвол, се извършва в съответствие с определени изисквания.

  • Трябва да се спазват всички мерки за противопожарна безопасност.
  • Материалът и методът на дообработка имат дълъг живот без ремонтни работи.
  • Термичните цикли, характеризиращи се с променливи високи и ниски стойности, не трябва да водят до унищожаване на материала.
  • Облицовката е част от цялостния интериор.
  • Всички използвани материали са безопасни, включително когато температурата се покачва.
Хармоничен интериор на голяма зала
Хармонично вградена в интериора на конструкцията на помещението

Някои начини за справяне с пещи

В отделна категория на работа е облицовката на метални изделия. Процесът на прилагане на декоративни плочки от всякакъв материал не е труден и гъвкав за начинаещи строители. Въпреки това, разликите в стойностите на коефициента на термично разширение на метала и довършителния материал често са причина за противопоказания. Единствената проста опция за оцветяване на метали с топлоустойчиви емайллакове.

Всички съществуващи методи за облицоване на тухлени пещи са резултат от професионалната дейност на пещните работници, които прехвърлиха своя опит на новите поколения, допълвайки го с различни разработки. Има няколко принципа, които могат да се използват за украса на печки и камини.

  • Нанасяне върху повърхността на мазилка с различна текстура.
  • Използване на довършителни (лицеви) тухли при полагане на външния слой.
  • Монтаж на плочки.
  • Клинкер плочки.
  • Външно покритие с камък (естествен и изкуствен).
  • Използване на минерали.
Радостно зелено оцветяване
Положително зелено оцветяване

Керамични плочки

Този финиш материал запазва водещата си позиция на пазара само поради наличието му. В крайна сметка днес съществуват алтернативни варианти, при които всички технически показатели са на по-високо ниво.

Най-значимият недостатък на плочките е, че дори малките несъответствия в способността да се разширяват при високи температури водят до материални щети. Неговата крехкост усложнява ремонтните работи, за да замени елемента.

Във връзка с някои качества на плочките, процесът на довършване е донякъде сложен. Първо, повърхността е оборудвана с подсилен материал, може да бъде метална мрежа. Тя ще служи като връзка между повърхността и материала. По този начин натоварванията, които ще възникнат по време на експандирането, ще бъдат разпределени равномерно по самата решетка, а плочката ще бъде сравнително малка.

Декориране с керамични плочки
Използване на керамика за декорация

Облицовката на равнината се извършва на секции. В зависимост от уменията на майстора тези области могат да имат различна площ, но трябва да бъдат такива, че съставът на лепилото да няма време да изсъхне, преди да инсталирате плочките.

Стандартни материали

Гипсокартон, пиърсинг и довършителни тухли се считат за традиционен начин за външна декорация на камината или повърхността на печката. Всички те се различават в цената на инсталацията и външната експозиция, но популярността сред потребителите ги кара да се комбинират в една група.

Най-оригиналния начин, който ще представлява пещ-камина във вътрешността на всяка ориентация на стила, е Завършете глазирани плочки. Трябва да се отбележи, че цената на материала е доста висока, но практиката показва, че този дефект се компенсира от надеждността на покритието, оригиналността на дизайна и техническите функции.

Речта за техническите функции не е съвпаднала. Факт е, че повърхността с финиш е по-трайна, а слоят от плочки увеличава ефективността на устройството с 10-15.

Класическа употреба на плочки
Класическа украса на плочки

Използвайте тухли като довършителни за пещи по два начина:

  1. Първият е, че външният слой на пещта вече е включен в реда по време на проектирането на сградата.
  2. Във втория случай облицовката се полага върху отделно оформена основа.


Тези методи имат разлика във физическите качества (топлопроводимост, изолация, ефективност), но в плана за проектиране те се считат за идентични. Тухлената зидария, от гледна точка на визуалното възприемане, се счита за класически тип декорация и може успешно да се комбинира във вътрешността на вилата или в голяма къща с всички съвременни стилове.

Измазаната повърхност може да се подготви за всеки стил - от класика до високотехнологична техника. Изборът на материала ви позволява да създавате монохромни цветове или сложни текстови елементи, които се различават по отношение на обема на облекчение. Често потребителите избират начина, по който се изпълняват без проблеми със собствените си ръце.

Можете да зададете алгоритъм за довършване на печки с гипс:

  • Всички елементи, които по различни причини са били върху външната зидария, са разрушени. За тези цели се използва метална четка.
  • За да може сухата маса да изсъхне, без да изгуби излишната част от влагата поради накисване в тухлата, цялата повърхност трябва да бъде наситена с вода. Умокря се за 15 часа. Само тогава влагата в разтвора ще го остави по естествен начин.
  • Следващата стъпка е да се отделят шевовете. Това ще увеличи общата площ между разтвора и повърхността.
  • Мазилката се нанася на две стъпки. Първо, хартиените шевове се запечатват с изходния разтвор и след това завършващият състав се нанася върху подготвената равнина.
Прекрасен дизайн в къщата
Необичаен, но много приятен дизайн

Камък за довършителни работи

Фактът, че този вариант не се вписва в групата на традиционните опции, не говори за недостатъците му. В края на краищата, облицовъчния камък се използва за украса на камината във всички стилове. Цветът на естествените материали е толкова богат, че ще осигури синтез или цветен контраст, в зависимост от намерението на дизайнера, във всяка стая.

За съжаление, камъкът не винаги е подходящ за вила камина, тъй като тя значително увеличава масата, което води до необходимостта за презаселване на по-мощна база, като отличителна черта на ваканционен камина е компактния си размер.

В повечето случаи сферата на нанасяне на камъка е декоративно, тъй като функционалните устройства са изработени от тухли и не изискват допълнителен материал. Но такава камина не отблъсква остротата в интериора на високите технологии, тя ще трябва да бъде завършена с камък. Гладкостта и коректността на лицата, характерни за този стил, се реализират чрез използването на декоративни каменни плочки. Тези плочки могат да бъдат обработвани от българите, за да се създадат гладки шевове.

Най-добрият вариант е да се обслужва мрамор, те клинчат портали и комини. Освен това мраморът може да натрупва топлина, така че изпълнява и техническа функция.

Завършване на строителството с камък
Използвайки камък за декорация

Сложността на използването на естествен камък се състои във факта, че във вътрешната му структура има вода. При циклична промяна на температурата тази вода се губи и физическите свойства на материала се нарушават, тъй като едно от условията е устойчивостта на промяна на цикъла. Различните довършителни скали включват пясъчник, черупки от скали, туф, травертин.

Камъни и минерали

Ако декоративни материали могат да бъдат избрани за определен стил, то за минерали има граница на приложимост. Това зависи от естествения цвят и структурата на материала.

  • Най-достъпният е развалинният камък. Използва се в декорация на печки. Външно не привлекателен, развалиният камък образува отлична повърхност за функционална фурна в класически дизайн.
  • Светлите цветове на интериора могат да бъдат подчертани от скъпите материали, които включват оникс. Тя има бяла сянка с тъмни вени, прилича на мрамор, но се отличава с благороден блясък. Цветовият сянка се отнася до студените тонове, така че дизайнерите не препоръчват използването му в малки къщи, той е подходящ за декориране на светли зали с високи тавани.
  • Природният камък на родонита съдържа в състава си примеси от манган. Поради това, той е известен с нюанси на червено, които могат да се появят в доста широк диапазон. Високата топлинна мощност разширява областта на приложение на камъка, възможно е да се оформят не само стайните пещи, но и помещенията за баня. Навън камъка прилича на стъклено тяло и когато повърхността е завършена, той образува блясък. Използва се главно при създаването на стила на страната, който съответства на оттенъка.
  • От всички минерали, които образуват матови повърхности, най-добре познат е талкомагнезит. Тя се характеризира с плитко релеф, който, когато е докоснат, се възприема като кадифе. Техническите характеристики ви позволяват да натрупате топлина, така че когато работите с фурната до повърхността на камъка, можете да докоснете безопасно. Но след спиране на устройството, то дава топлина в стаята за дълго време.

Модерните технологии ни позволяват да произвеждаме не само изкуствени материали, които с външните си качества не се различават от естествените, а също така и от гъвкавите довършителни камъни. Това е нова ера в историята на изкуствените минерали. На базата на акрилно лепило върху текстилния субстрат се полагат трохи, след стъпките за смилане се получава еластичен материал, който е удобен за отрязване на заоблените повърхности на арки, колони, ъгли.

Изследвахме процеса на довършителни работи като основен инструмент за създаване на общ стил, за дизайна на помещението, в който пещта действа като хармонично допълнение, а не при неволно строителство. Но не забравяйте, че за изпълнението на посоката на стила има и други подходи.

Така например, изграждането на камини, подходящи за поставяне в различни части на стаята, това са стени, ъглов, островни опции. Те също така са предмет на декорация, но поради отличителния си вид, интериорът е съсредоточен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Европейските камини, водещи немски и чешки производителиЕвропейските камини, водещи немски и чешки производители
» » Как се чувства камината във вътрешността на къщата, тъй като тя е подрязана
© 2021 BggeHat.com