Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?

Традиционната дървена камина символизира уют, топлина и комфортен живот. В съвременните частни домове, много по-малко в апартаментите, е проблематично да се установи. Този проблем може лесно да бъде решен чрез инсталиране на електрическа камина. Ще говорим за важни аспекти по негов избор.

Електрически камини - "жив" пламък без сажди и дим!

Електрически камини се инсталират в апартаментите на високи сгради и частни жилищни сгради за отопление на дома и за създаване на специален интериор в него. Такива устройства отопляват помещенията поради термична конвекция или инфрачервено лъчение. Втората опция се счита за предпочитана. Инфрачервеното оборудване разпределя топлината възможно най-бързо и не изсушава въздуха. Но разходите за такива инсталации са по-скъпи от конвекционните устройства.

Електрически камини имитира реални, но не се разпространяват сажди и дим

Електрически камини имитира реални, но не се разпространяват сажди и дим

Модерни електрически камини в повечето случаи имитират обичайните горски пожари, които бяха използвани от нашите предци. В същото време за работата на електрическите устройства не е необходимо да се полага комина и да се грижи за подготовката на горивото. Фалшивите камини не разпространяват сажди и дим, не изискват обаждане от специалист за тяхното инсталиране, осигуряват ефективно отопление на стаята.

За загряване на стандартна стая от 20-25 квадратчета с таван с височина до 3 м е достатъчно капацитет на устройството от 2 кВт. Почти всички електрически камини са оборудвани със специално реле. Той контролира работата на нагревателя в автоматичен режим в съответствие с настроената програма. Поради това стаята се загрява до желаната температура. Същевременно потреблението на електроенергия е значително намалено.

Други предимства на електрически камини:

  • Не е необходимо да получавате разрешение за инсталиране.
  • Изборът на устройства на подходяща цена. Гамата от електрически фокуси включва чисто бюджетен модел на стойност няколко хиляди рубли и изключителни модели, за които трябва да похарчите много пари.
  • Висока пожарна безопасност. Традиционният фокус на дърва за огрев трябва непрекъснато да се наблюдава. Но електрически камина не е ужасно да напуснат без надзор. Той е не по-малко опасен от всеки друг електрически уред, използван от съвременните хора.
  • Лесна инсталация. Трябва само да изберете място, където да инсталирате фалшиво огнище и да го свържете към електрическата мрежа.
  • Способността да купувате устройство с ефект на жив (отворен) пламък. Неговата симулация се осигурява от набор от LED светлини и малък видео екран.

Имайте предвид, че някои производствени компании допълнително доставят своите камини с уреди, които запълват помещението с аромат на горящата дървесина, правят звуци от пукнатини от дърва за огрев, овлажняват въздуха в помещението.

Ефектът на жив пламък се създава посредством LED подсветка и видео екран

Ефектът на жив пламък се създава посредством LED подсветка и видео екран

За недостатъците на електрически камини за къща обикновено се отнасят до шума, излъчван от нагревателя на вентилатора по време на работа на огнището (конвекторни модели), висока консумация на енергия при работа в режим на отопление. Също така си струва да се отбележи, че устройствата с ефекта на жив огън не винаги гарантират естествеността на пламъка. Фигурата на последното периодично се повтаря и езиците му се променят с известна цикличност.

Разновидности на електрически фокуси - има какво да избирате!

Устройствата, от които се интересуваме, обикновено са разделени на различни типове, ръководени от характеристиките на дизайна им. От тази гледна точка, камините могат да бъдат:

  • класически;
  • самостоятелна;
  • в стил хай-тек;
  • вдлъбнатина.

Класическото огнище е оборудвано с декоративен портал, който може да има почти всяка конфигурация и версия на облицовката. Такова устройство ще изглежда впечатляващо и хармонично във всеки интериор. Класическите електрически устройства с размери са изключително широки (ширина - от 91 до 107 см) широки (от 58 до 76 см) и стандартни. Вътрешните потребители най-често избират устройствата от този вид. Те имат следните параметри: дълбочина - 20-24 см, ширина - не повече от 52, височина - 60-62.

Огнището със стандартните размери лесно се вписва във всеки апартамент.



Самостоятелни камини могат да се монтират навсякъде в стаята, както и да се прехвърлят в друга стая и дори да се транспортират до друго жилище до дачата. Такива модели са мобилни, като правило имат минимални размери и ниско тегло. Високотехнологичните огнища са идеални за интериори, направени в модерен градски стил. Визуално изглеждат като големи телевизори.

Вградените фокуси са скъпи и доста сложни в монтажни модели. За инсталацията им е необходимо да се направи ниша в стената, която трябва да бъде оградена с ексклузивни изделия от дърво, ковано желязо, естествен камък.

Фалшива камина в интериора - трябва да вземе под внимание много нюанси

Не е толкова лесно да изберете електрическа камина. Разрешихме видовете електрически фокуси. И сега ще ви предоставим някои препоръки, които ще ви помогнат да изберете най-ефективното електрическо устройство, като вземете предвид зоната и съществуващия декоративен дизайн на стаята, в която ще бъде инсталирана устройството. Тук е важно да разберете кой тип камина ще ви е най-подходящ. Електрическите камини могат да бъдат:

  • ъгъл;
  • pristennye;
  • преносим;
  • остров;
  • спряно;
  • двустранно.

За жилища във високи сгради и частни къщи най-подходящи са ъгловите и остъклени камини. Те изяждат малко пространство в стаята. Монтирането на такива огньове, както се вижда от техните имена, се извършва в ъгъла или по стената. Най-често тези камини се изпълняват в класически стил. Електронните устройства за стени и ъгли се представят в специализирани магазини в широк диапазон. Изберете правилния модел ще бъде лесно.

Ъгловите камини заемат по-малко пространство

Ъгловите камини заемат по-малко пространство

За малки пространства са подходящи преносими и окачени електрически огради. В стаята те заемат малко място, са налични във всички версии, имат различни (най-вече компактни) размери. Преносимите електрически камини обикновено са затворени в тяло, изработено от лек метал. Те са стилизирани под отворено огнище или фурна. Мястото на инсталиране на такива устройства може да се променя поне всеки ден. Окачените камини често се наричат ​​електрически карти. Те се характеризират с малка дълбочина, са изработени в стила на високите технологии, често те нямат функция за отопление на стаята. Всъщност те играят чисто декоративна роля.

Не са инсталирани двустранни и островни електрически пожари в обикновени градски апартаменти. Те се нуждаят от много свободно пространство. Но за частни къщи с голяма площ те се вписват перфектно. Такива камини са най-реалистични и облицовката на портала им е направена със скъпи материали - гипс, мрамор, естествен камък.

Също така трябва да обърнете внимание на декора на стаята, в която планирате да поставите камината. Стилистично, огнището и интериорът трябва да са в хармония помежду си. Ако стаята е проектирана в английски или класически стил, дизайнът на устройството трябва да отговаря напълно на тях. В този случай порталът на устройството трябва да бъде украсен с камък, тухла, благородно дърво. За стаи с дизайнерски дизайн в таван или стил в страната, масивните камини не са подходящи. По-добре е да избирате компактни устройства, които имат "безтегловност" и оригинален дизайн.

Компетентен избор на електрическа ограда - дори и малко полезни съвети

Ако се купи електрическа камина за отопление на жилище, купете устройство, чиято мощност е равна на най-малко 1,5 kW (по-добре - 2-2,5). Електричество такова устройство без съмнение ще консумира много. Но камина с по-скромни показатели за изпълнение просто не може да се справи с функцията за отопление дори и много малки помещения. В допълнение, за намаляване на разходите за електроенергия е доста реалистично. За това, както вече отбелязахме, трябва да си купите електрическа камина с автоматично реле.

Обърнете внимание на качеството на продуктите и материалите, използвани за създаване и оформяне на електрическото устройство. Много компании предлагат пластмасови камини. Няма нищо лошо в това. Основното е, че използваната пластмаса има достатъчен индикатор за термична стабилност и не разпределя вредни съединения по време на работа на устройството. Стационарните електрически камини обикновено се изработват от метал. И дизайнът на техните портали е направен от изкуствен или естествен камък, керамични продукти, дърво.

Желателно е, наред с други неща, да се изберат електрически пожари с регулиране на яркостта на пламъка, консумацията на енергия и нивото на загряване. Работата на устройства със сходни функции и функции ще бъде колкото е възможно по-удобна. Изберете електрическа ограда с всички наши препоръки. В този случай камината ще ви развесели и ще затопли дома ви при всяко време!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Стенни каминиСтенни камини
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
» » Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
© 2021 BggeHat.com