Стенни камини

Камината на много хора предизвиква приятни и топли сдружения. И това наистина не е просто отоплителна структура, тя също е красиво допълнение към интериора на вашата къща, както и уютно място, до което е подходящо време. Благодарение на новите разработки, инсталирането на камини значително се е увеличило. Ето преглед на някои от тях:


Камини с перваза от стената


Например, днес не е нужно да се правят допълнителни работи за инсталирането му, стените са лесно монтирани в дясната част на къщата ви. Такива устройства имат специални крепежни елементи, позволяващи с минимални усилия да се постави камина на стената (с помощта на фиксиране на дюбели). (Виж също: Електрически ъглови камини в модерен интериор)

Въпреки че мнозина могат да твърдят, че този вид електрически камини не предават напълно всички необходими усещания - това не е така. Каменната камина е почти идентична с класическата, но не изисква дърва за огрев, не пуши и не събира сажди, а управлението е просто и удобно. Стилният дизайн ви позволява хармонично да се впише в почти всеки интериор.

Навесните камини са една от най-популярните сортове, които могат да бъдат инсталирани по всяко време. Инсталационните работи понякога изискват много усилия, но си струва. Външно е обикновена камина, която излиза от стената.

Ако нямате възможност да построите комин, значи си струва да спрете електрическата версия на камината. Ако инсталирането на комина е възможно (често се извършва и като допълнителна част към стената), тогава можете да получите стандартна версия на камината. За съжаление, качеството на отоплението на помещението в този случай е много малко и то е по-скоро естетическо решение, отколкото опит да се загрява къщата ви. (Виж също: Печки-камини Prometheus и Neva)



Заслужава да се отбележи, че каменните камини, които се считат за традиционни, изглеждат най-популярни сред клиентите.



Предимства:



  1. Простота и непретенциозна инсталация, възможност за прехвърляне, ако е необходимо.

  2. Няма допълнителни условия за монтиране.

  3. Класически стил и дизайн.


Камини на стена

недостатъци:



  1. Средна ефективност на отоплението.

  2. Не е най-ниската цена.


Стандартни камини


Камина вградена в стената - този вид може да бъде направен както в електрически, така и в класически варианти. Основният недостатък е необходимостта да се инсталира камина на етапа на изграждане на къща и невъзможността да се инсталира в готови жилища (по правило такива камини се монтират в носещите стени). Безспорно предимство ще бъде по-ефективната система за отопление на дома.



  • Електрическата версия е лесна за работа, лесна за използване, не изисква подготовка и съхранение на дърва за огрев, осигурява стабилно ниво на топлина, не пуши. В някои случаи е възможно да се инсталира в съществуваща стена. Недостатъците включват невъзможността за прилагане при отсъствие на напрежение, както и липсата на "естественост".
  • (Виж също: Как да поставите камина сами)
  • Classic. Възприятието е много по-добро. Тази камина изглежда по-уважавана и уважавана. Понякога процесът на размножаване на огън е голямо удоволствие. Но това ще изисква правилен дизайн на комина, редовното му почистване и насърчава разпространението на гарни и сажди около къщата. Може да се доставя само при изграждане на сграда.


Камината в стената дава максимална топлинна мощност и може да служи като пълноценна алтернатива на други отоплителни системи. В този случай правилно проектираната камина няма да позволи на сажди да влязат в къщата и ще ви обслужват надеждно в продължение на много десетилетия.

Предимства:



  1. Спестяване на място. Такава камина не поема ненужно пространство.

  2. Отличен интериор. Той изглежда повече от привлекателен.

  3. Най-добра топлинна мощност. Други братя не могат да се похвалят с такива показатели.

  4. Доста ниска цена.


недостатъци:



  1. Необходимостта да се инсталира при изграждане на къща, няма възможност за прехвърляне на камината в случай на такава нужда.
  2. (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)

Камина в стената

По-старият вид затопляне на къщата ви е фурната, стената, в която е построена, докато служи като комин. Този начин да отопляваме стаята съществува от стотици години насам. Стенната пещ е много оригинално решение в съвременните домове, но все пак има място, където да бъде.

Такава пещ първоначално е създадена като отоплителна структура и има подобни технологични решения за камината, като основната разлика е метод на затворено изгаряне. По аналогия с вградената камина пещната стена е планирана и издигната по време на строителството на сградата. За разлика от камината печката е по-продуктивна и е в състояние да затопли къщата колкото е възможно повече. От класическата пещ се отличава с липсата на дизайн, напълно се разтопи в стената.

Предимства:



  • Най-висока производителност сред подобни структури.

  • Минимална площ на пещта.

  • Един затворен метод за горене минимизира навлизането на сажди и прах в къщата.

  • Изключително ниски разходи за строителство.




недостатъци:



  • Няма начин да се готви на такава печка.

  • Изключително висока консумация на горивни материали (въглища, дърво и др.).

  • Необходимостта от предварително планиране на дизайна и местоположението му.

  • Доста посредственият външен вид не може да се конкурира с камината на равни начала.


Камина - може да изглежда, че този вид оборудване няма нищо общо, освен името, с камини, но не е така. Такъв екстракт може да допълни някои класически варианти на камини, да доведе до проникване на дим в къщата, да увеличи нивото на камината и максимално да ограничи навлизането на сажди и прах в жилищните помещения. (Виж също: Как да изберем портал за камина)

Може да се монтира като комин за стени и стени на камини и ще осигури възможност за надеждно отстраняване на дим и пепел.

Предимства на капака:



  • Отлична алтернатива на стационарния комин.

  • Лесна инсталация, широки възможности за приложение.

  • По-надеждно премахване на всички нежелани елементи.


Капачка за камина



  • Тя не изисква допълнителни разходи за изграждане и може да бъде инсталирана навсякъде.

  • Универсалност. Екстрактът може да служи не само за премахване на дим и изгаряне, но и просто за почистване на въздуха от неприятни миризми.

  • Ниска цена. Инсталирането на качулката ще бъде много по-евтино, да се изградят строителни работи при инсталиране на конвенционална система за отстраняване на дим, докато нейната ефективност е с порядък по-висока.


недостатъци:



  • Когато се използва интензивно, тя бързо се запушва със сажди и изисква постоянно почистване, в противен случай съществува риск от повреда.

  • Шумът, който създава качулката по време на работа, е много осезаем и може да преодолее всичките си плюсове.


Съвременни аналози и алтернативи


Друго интересно и оригинално решение е голфът за био-камини. Тъй като цената на истинска камина с която живее огън понякога е много висока, а изграждането му изисква значителни усилия, много хора днес предпочитат биокамини. Този вид дом е съчетал всички предимства на електрическа и обикновена камина и е в голямо търсене сред клиентите.

Всъщност, тази газова горелка в красив дизайн и качествено изпълнение.

Защо да изберете био камина:



  1. Голяма топлинна мощност и висококачествено отопление на помещенията.

  2. Реалният огън в камината изглежда много естетически.

  3. Не зависи от захранването.

  4. На практика няма сажди и дим, няма сажди и прах. Пушекът отсъства.

  5. Цената е по-ниска от традиционните опции.

  6. Лесна инсталация, няма нужда от капитален комин, достатъчно е да се ограничи инсталирането на качулката.

  7. Висока компактност.

  8. Екологична и сигурна камина.

  9. Най-новите модели поддържат дистанционно управление и електрически тинктури за гориво.


Биокамини

Малко за недостатъците:



  1. Ниско разпространение.

  2. Необходимостта от сложна система за доставяне на гориво и неговата висока консумация.

  3. Цената за поддръжка на функционалността е много висока.


Като цяло, повече от едно постепенно решение, което скоро ще бъде в състояние да изтласка своите конкуренти.

И накрая, трябва да се каже отделна дума за електрическата камина Viotta, която е спечелила голяма популярност сред клиентите. Този китайски производител е успял да свърже доста успешно всички основни предимства на камините, като същевременно намали недостатъците на електрическите модификации до нула. Най-новата технология за производство е направила възможно създаването на такова устройство универсално и предоставя възможност за монтажа му във всеки удобен проект (вграден, монтиран на стена и т.н.).

Материалът, от който е изработена камината, е много издръжлив и безопасен за другите. Топлинно устойчивото стъкло надеждно разпределя топлината от отоплителните елементи и не позволява случайни изгаряния, например от дете. Изключително висока производителност и относително ниска консумация на енергия - около 2 кВт на час, го правят отличен заместител на стационарните електрически нагреватели.

Предимства на тази електрическа камина:



  • Пълна сигурност на устройството.

  • Прекрасен външен вид и интериор.

  • Висока отоплителна мощност при пълно отсъствие на всички отрицателни горивни фактори (дим, сажди и др.).

  • Цената на този вид апарат е повече от наличната.

  • Неговата лекота и непретенциозност при монтажа ще позволи да се използва електрическа камина във всяка къща.

  • Удобен контрол (включително с помощта на дистанционното управление) и гъвкави настройки на системата.


недостатъци:



  • Зависимост от захранващата мрежа.

  • "Нежеланият" пожар в много хора причинява студено чувство за непълноценност на такива камини и техните подпори.


Какъвто и тип камина не падна като си струва да припомним, че тази инсталация не само ще добави естествена топлина във вашия дом, той ще ви стопли психически и спокойствие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
» » Стенни камини
© 2021 BggeHat.com