Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръце

Съвременният човек, живеещ в многоетажна многоетажна къща, продължава да мечтае за камина. И това не е изненадващо, защото в огромен брой хора камината е свързана с уют, просперитет и някаква надеждност, спокойствие. Не е чудно, че се смята, че е много полезно да се погледне в огъня. Освен това има възможност за поставяне на камина в такъв апартамент. Това е електрическа камина.

Освен това днес е възможно да инсталирате електрическия огън със собствените си ръце. И за това не е нужно да имате сериозни строителни умения. (Виж също: Камина барбекю със собствени ръце)

Инсталирайте електрическия огън със собствените си ръце


Проблеми при инсталирането на електрическа камина



  1. Първият проблем е избора на мястото, където ще бъде инсталиран този уред. Първо, това място не трябва да е близо до банята. И второ, до него трябва да се намира електрически контакт. В случай, че изходът не е наличен, е необходимо да извършите работа по неговата инсталация. Разбира се, необходимо е да изберете място за монтаж на електрическа камина, въз основа на местоположението на помещенията и изискванията, които ще представите на камината.

  2. Вторият проблем е изборът на електрическа камина за камината. Несъмнено, от собствените си ръце, електрическата част на камината никой не прави днес. В края на краищата, достатъчно е просто да отидете в специализиран магазин и да изберете този, който е най-подходящ за вашата идея за камина.

  3. Третият проблем е декорирането на рамката на вашата камина. И тук можете да отидете по различни начини. Можете напълно да развиете интериора за вашата камина или да си купите готови, леко да я коригирате за себе си.
  4. (Виж също: Монтаж на камини)

Критерии за избор на електрическа камина


Както вече споменахме, изборът на електрическа камина е важно и важно събитие. В края на краищата никой няма да иска да инсталира лошо работещ уред с собствените си ръце. Ето защо е необходимо да се определят критериите, които трябва да се вземат предвид при избора на камина.

Първо, трябва да обърнете внимание на консумираната от електрическата стая мощност. Оптимумът се смята за комбинация, когато един киловат мощност пада върху един квадратен метър отопляеми помещения. Избирайки такава камина, можете да сте сигурни, че стаята наистина ще бъде топла.

На второ място, това е неговата стойност. И, странно, е по-добре да погледнете устройствата от средната ценова категория. Електрически инсталации, които имат ниска цена, докато имат ограничени възможности. Разбира се, заслужава си да попитате какво. Може би те ще ви харесат. Но скъпите електрически камини, като правило, имат неоправдано висока цена. Не преследвайте камината. По-добре е да погледнете по-внимателно функционалността на устройството. (Виж също: Обикновена зидария на камината със собствените си ръце)

И накрая, трето, това е производителят. Специалистите не препоръчват да купуват камини от неизвестни производители. Препоръчително е да изберете тези производители, чиито сервизни центрове се намират във вашия град или във вашия район.


Кои производители на електрически камини са най-популярни


На нашия пазар днес можете да се срещнете с различни производители, които предлагат своите електрически камини. Те се различават по ценова политика и ниво на качество. Но може би най-популярните са електрически камини glenrich. Факт е, че това са камини от местния производител. Компанията "Гленрих" има свое собствено производство в нашата страна. В допълнение, те внасят компоненти от чужбина и ги събират в Русия. Поради това разходите за продуктите на това дружество се различават значително от внесените аналози. И качеството е наистина високо.

Сред чуждестранните производители ирландската фирма GLEN DIMPLEX се откроява. Нейната разлика от други подобни организации се крие във факта, че на нашия пазар можете да закупите както електрически камини в цялостно сглобяване, така и поотделно самата камина, портал за нея и всички видове аксесоари, направени в същия стил. Подобно придобиване значително ще спести вашите финанси. Но камината ще трябва да бъде събрана от нашите ръце. Освен това, компанията произвежда камини в най-разнообразен дизайн. Тя може да бъде сложна камина във викториански стил или лаконична, проста камина в стила на високите технологии. (Виж също: Ремонт на камини от собствени ръце)


Как да инсталирате електрическа камина в апартамента


Трябва незабавно да се подчертае, че електрическата камина е великолепна имитация на истинската камина. Но е такава камина и може да се инсталира в модерен апартамент в многоетажна сграда. Освен това самият инсталационен процес (ако всичко вече е готово) няма да отнеме много време.



Започнете инсталирането на камината трябва да бъде с създаването на портал за него. Порталът за камина може да бъде направен от собствените си ръце на практика всеки собственик. Освен това, този метод е прост в производството и с ниска цена. Такъв портал се сглобява бързо и можете да изберете всяка конфигурация.

Но има такъв недостатък за този тип електрическа камина. Нека един - но много осезаем. Факт е, че порталът трябва да бъде инсталиран на определено място и няма да може да се движи повече. (Виж също: Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце)

Така че, първият етап е създаването на метален рамков профил. Тогава елементите на самия портал, изработени от гипсокартон, са прикрепени към тази рамка с помощта на самонарезни винтове. И тогава облицовката трябва да бъде внимателно измазана.

Инсталиране на електрическа камина - можете да се справите с това



Важно! Монтажът на електрическа камина трябва да се извършва при задължително спазване на определени изисквания. Така например инсталирането на камината трябва да се извършва на равна и непременно огнеупорна повърхност. Освен това, при проектирането на самата камина, обикновено се предоставят технологични отвори. Те са необходими, за да влезе въздух в стаята. Не затваряйте тези дупки. Те трябва да останат непроменени.



Трябва да се спазват и някои предпазни мерки. Например, ако не използвате електрическата камина, тогава е желателно да извадите куплунзите си. Не инсталирайте електрически пожар в нежилищни помещения. В крайна сметка те са доста влагали в тях и поради това са възможни различни проблеми с електрическата инсталация. Напълно е забранено да покривате кабела за камина с подови настилки. Достъпът до него трябва да е отворен. При монтажа на камината е невъзможно да се поставят чужди тела в нея.


Ролята на електрическата камина в дизайна на стаята


Електрическата камина може да се намира навсякъде в помещението, защото не е свързана с вентилацията или с комина. Днес във вътрешността на помещението камините могат да бъдат вградени в стената, разположена близо до стената, окачена на стена, инсталирана в ниша или просто разположена в средата на стаята.

Ясно е, че ако предпочитате да разполагате с електрическа камина в средата на стаята, то трябва да бъде закупено готово за ползване. Но във всички останали случаи можете сами да направите инсталирането на камината.

Особено важно е външният дизайн на камината. Много е важно той хармонично да се побере в космоса. В допълнение към отоплението на стаята, тя също трябва да го украсяват, без да се нарушава цялостния стил и дизайн на стаята. Обикновено електрическите камини се изработват в класически английски стил или в стила на високите технологии. Освен това, класическите камини могат да имат камина, стойка и дори задния панел. Но камините в стила на високите технологии могат да бъдат изпълнени, например от боядисан метал или топлоустойчиво стъкло или дори от огледало.

Днес, електрически камини за телевизия са много популярни. И това не е изненадващо, тъй като камини, като правило, са инсталирани в хола. И тук всички членове на семейството прекарват вечерите си зад телевизора. Тук имаше такава идея да се свържат два елемента в салона - електрическа камина и шкаф под телевизора. Освен това, такъв медиен портал (и така трябва да се нарича електрическа камина за телевизор) може също да служи като рафтове за различни малки неща в хола. На такива рафтове, като правило, те поставят дискове, слагат книги, вази. По този начин този модел на камината ще направи стаята още по-оригинална и може би дори необичайна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
» » Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com