Как да направите декоративна камина със собствените си ръце

Добави в интериорния дизайн на необичайни подробности могат да бъдат различно сложи ярко червено канапе в центъра на стаята, виси на старите снимки, или може би да се разпространява на пода на кожата на мечка. И все пак, такива декоративни елементи ще бъдат по-малко впечатляващи, отколкото декоративна камина.

Декоративната камина е дизайн, който е имитация на отворена фурна. Огненият огън, дърва, искри и топлина се симулират с помощта на звукови ефекти, нагревател и композиция от фолио и коприна (с използване на светли филтри). Има няколко разновидности на декоративни камини (или фалшиви камини): (Виж също: Как да направите защитен екран за камината със собствените си ръце)



  • символичен. Такава декоративна камина в интериора е много проста - тя може да бъде картина на стената или комин опростена портала на фигуралните релефи, гипсокартон, камък или друг материал. Като цяло, това не е нищо повече от инсталация, наподобяваща истинска камина. Пламъкът не се имитира в такива декоративни структури;

  • климатик. Тя се различава от символичното присъствие на портал. Едно условно камина може да бъде по-малко (или, обратно, по-голямо) от истинската камина. Това е добре украсена ниша и изпъкналости, имитиращи портала на тази камина. Не включва устройства за създаване на изкуствен пламък. Ако желаете, можете да поставите в нишата на дървото, да поставите елегантна кована решетка;

  • надежден. Камината е точна симулация на истинска структура на печката. Единствената разлика е липсата на комин. Доверителните декоративни камини могат да бъдат електрически и могат да изглеждат като обикновено огнище (без портал).
  • (Виж също: Каменна камина със собствени ръце)

Декоративни камини от всякакъв вид са широко разпространени в продажба, но те (особено надеждни) доста. Тези, които искат да украсят хола си (или може би една спалня) с тази изискана и красива структура, предлагаме да се научите как да направите декоративна камина със собствените си ръце.

декоративна камина със собствени ръце


Подготовка за строителство


Декоративна камина с пламък имитация отнася до комплексния проект за интериора, така че преди да започне строителството, което трябва да се проведе серия от изчисления за определяне на материалите, външен вид и други характеристики:



  • изберете място за декоративна камина. Инсталациите в пещта (дори изкуствени) се намират в близост до стената. Най-добре е да изберете тази част от стената, която не планирате по някакъв начин да реконструирате в бъдеще. Оценявайте интериора и мебелното оформление, така че камината се вписва добре в цялостния дизайн. Не забравяйте, че можете да пренаредите телевизора или нощното шкафче, но камината трябва да бъде демонтирана. Ако стаята е малка, струва си да направите ъглова декоративна камина със собствените си ръце;
  • (Виж също: Малка камина със собствени ръце)
  • да нарисувате скица. За да представим бъдещата конструкция във всички подробности, струва си да направите няколко скици с различни дизайни, от които да изберете най-подходящия;

  • определете размера. За да направите това, си струва да измерите пространството, определено за декоративната камина. Имайте предвид, че трябва да има известно разстояние между камината и другите мебели (поне половин метър);

  • нарисувайте чертеж. За да бъде направена вашата декоративна камина перфектно, има смисъл да се създаде чертеж в пълен размер (на листата на Whatman) или да се правят белези на стената. И за да не се съмнявате в дизайнерските им умения, можете да направите пълен мащаб (от леки материали: картон, полистирол), които могат да бъдат премествани и боядисани.
  • (Виж също: Декор на камината със собствените си ръце)

Тези предпазни мерки може да изглеждат прекомерни, но е по-добре да прекарате няколко часа подготовка на скици и оформления, отколкото да направите грешка при изчисленията и да разрушите завършената камина. Освен това, след като се научи да направи камина от картон, ще бъде по-лесно да пресъздадете подобен дизайн от по-тежки и по-скъпи материали.


Материали и инструменти за направа на декоративна камина


Как да направите декоративна камина с минимални разходи? По-лесно и по-евтино е да се използва като основен материал сухото строителство. Също така трябва да закупите:



  • Ръчен циркуляр (за рязане на гипсокартон);

  • Абразивна мрежа (и няколко бара за нея) за шлайфане;

  • удар;

  • отвертка;

  • метален профил (CD, UD);

  • листове от гипсокартон;

  • самобръчкови винтове;

  • ниво сграда;

  • монтажно лепило;

  • шпакловка;

  • грунд;

  • боя;

  • декоративни елементи;

  • шперплат (за създаване на рамка за електрически уред).




Това ще изисква и основният елемент - устройство за симулиране на пожар.

За да възстановите имитацията на огъня, можете да прибягвате до различни начини. Най-евтиният е да поставите истинска дърва за огрев или свещи в нишата на портала. Въпреки това, не можете да отоплявате декоративна камина и затова ще имате само дърва без огън. Друг начин вече е описан по-горе: купете или поръчайте устройство, което възпроизвежда горенето с помощта на светлинни ефекти и следи от аксесоари. И най-естетическата и скъпа опция е да закупите специален дисплей, който възпроизвежда видео изображението на огъня или дори евтина електрическа камина, която е монтирана в портала, който сте направили. (Виж също: Мини камина със собствени ръце)


Етапи на декоративна камина



  • Първият етап.


Необходимо е да се създаде рамка от метални профили - първо опорна рамка, която е прикрепена към стената, а след това и другите части. Връзката се осъществява с помощта на самонарезни винтове. Рулетка и ниво, е необходимо да проверите дали скелетът е равен.



  • Вторият етап.


След това трябва да покриете рамката с гипсокартон. Ако листовете не са предназначени да украсяват барелефи от пенобетон, камък или нещо друго, гипсокартонът е обвит в два слоя. В противен случай "тялото на камината" се допълва от декор с помощта на винтове и лепило (за по-голяма надеждност). По подобна технология правим камина на рафта и подножието на бъдещата декоративна камина. Те ще бъдат прикрепени към монтажното лепило и винтовете.



  • Третият етап


След като всички необходими части на камината са фиксирани, можете да продължите с финала. За това се използва грунд и шпакловка (шевовете, фугите, ъглите и главите на самонарязващите се винтове трябва да бъдат запечатани). "Камината" е боядисана в черно, рамката се издига от шперплата, за да се инсталира устройство за симулация на пожар. Рамката също трябва да бъде боядисана в черно.



  • Четвърта фаза


За нов етап покритие трябва да се разреди следната смес: мазилка, PVA емулсия (не повече от половин чаша кофа), цимент (замазка 110 общо). Сместа се нанася върху частите в два слоя и след пълно сушене се смила. Само сега можете да направите грунд грунд и шпакловка, а след това боя (акрилна водоустойчива боя).



  • Пети етап


В момента е настъпил монтажът на устройството за имитация на огън или действително електрически пожар. Ако устройството има функция за отопление, преди монтажа е необходимо да се осигури топлоизолация (минерална базалтова памучна вата) между устройството и стената на камината. Най-добре е да се свържете с електричество чрез отделна линия, като използвате медна жица и метален гофриран маркуч за насочване в декорадекоративна камина в апартамента


Важно е да знаете



  • За да изглежда декоративната камина още по-реална, можете да си купите скара от ковано желязо и покер. В близост до камината има смисъл да се направи място осветление, за да даде специална, уютна атмосфера.

  • Не поставяйте декоративна камина с уреди, за да симулирате пожар пред прозореца. При дневна светлина, "ефектът от пожара" е слабо изразен.

  • Когато разглеждате опциите за декориране на камината, трябва да имате предвид колко избрания материал се вписва в цялостния стил на стаята. Така че, камината с елегантни барелефи не е подходяща за инсталация в стая с високотехнологични мебели.

  • Ако камъкът ще се използва за довършване, най-добре е той да се закрепи върху лепилото с повишена адхезия.


Това е цялата необходима информация, за да се отговори на въпроса "как да направите декоративна камина със собствените си ръце".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как да направите защитен екран за камината със собствените си ръцеКак да направите защитен екран за камината със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да направите изкуствена камина със собствените си ръцеКак да направите изкуствена камина със собствените си ръце
Какво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материалиКакво мога да направя с една домашна камина, изработена от гипсокартон, подходящи материали
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
Портал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелкатаПортал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелката
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Как да направите декоративна камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com