Портал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелката

За да създадете уютна, топла и домашна среда, можете да поставите био камина в стаята. Това просто устройство е удавено от естествени суровини, биоетанол, който не отделя сажди, пари и сажди. По принцип можете да поставите био-камина на всяко място в стаята, но за да създадете пълноценна емоционална атмосфера, можете да изградите около нея портал, структура, която ясно показва, че разполагаме с пълна камина.

Порталът за био-камина ви позволява да гледате цялата система естествено, по-естетически, отколкото в оригиналната си форма. Освен това можете сами да го направите или да направите поръчка на портал за био-камина, който ще задоволи всички ваши изисквания.

Еко камин в прост портал
Малък, лесен за използване портал с интегриран ekokaminom

Подготвителни дейности

Както вече казахме, порталът ще представлява био-камината в нашия интериор. Ето защо е необходимо внимателно да се обмисли местоположението, размерите и външността му. В повечето случаи подобна конструкция се поставя:

  • в центъра на стаята близо до стената;
  • на произволно място по стената;
  • в ъгъла.

Както вече казахме, можете сами да направите декоративен дизайн, но можете да го купите в магазин, като сте проучили каталога на био-камини и портали на сайтовете на производителите.

След като сте избрали място, е необходимо да помислите как ще бъде завършена био-камината и какъв ще бъде резултатът в крайна сметка. Идеи за външен вид могат да се наблюдават на подходящи места, където са представени красиви био-камини с отличен дизайн, със или без портал.

При разглеждане на външния вид на системата следва да бъдат взети под внимание следните аспекти:

  • На първо място, заслужава си да се замислим за проблемите със сигурността, но все пак се занимаваме с истински пожар. Необходимо е да поставите биогорива в портала, така че разстоянието от огъня до стените и горната част да е приемливо. Много добре, ако възнамерявате да вградите устройството заедно със защитен екран, изработен от огнеупорно стъкло. Ако не, то е необходимо да се следващия кръг проекта :. От горелката към стените на 15-20 см, с таван от 50-60 см Между другото, вградени огнища имат документация, която ясно да се посочи размера и размерите на тези структури.
  • Като основни материали за производството на декоративен портал е желателно да се използват огнеупорни материали, например метал, керамични плочки или керамика.
Портал в магазина
Магазин за био-камини + портал + декоративни елементи
  • Ако е необходимо да се създаде пълна илюзия на тази камина на дърва, направена от тухла, тя може да се използва като устойчиви тъкани огнезащитни керамични плочки, изработени във формата на тухлена зидария. Интересна версия на декорацията под камъка. Тези довършителни материали се продават в много строителни магазини, те са доста достъпни и имат широка гама от цветове, текстури и форми.
  • Като пиедестал за горелката трябва да се използват силни и незапалими материали, тъй като в процеса на работа температурите могат да достигнат 130-150 ° C градуси. Отличен материал за огнището ще бъде бетон, силикатна тухла, с която ще бъде възможно да се фиксира здраво цялата конструкция, а температурата на изгаряне на био-камина за тях е напълно приемлива.
  • За да се предпази от пожар, трябва да се монтира остъклен стъклен екран. Това не пречи най-малко на прегледа, но ще направи вашия дом, био камина по-сигурен в процеса на използване.
  • Декоративна декорация на екстериора на портала може да бъде направена от различни материали, например, монтиране оригинална мазилка или да използвате по-евтини пластмасови изделия. За модерни интериори в високотехнологични, градски стилове, довършителни с метални елементи, а за класици можете да използвате коване.
Портал заедно с био-камина върху нощни шкафчета
Портал, разположен на нощни шкафчета в хола

Инсталирането на био-камина в портала на автора няма да бъде трудно, основното е да се погрижите за всички материали и инструменти, които ще бъдат необходими в процеса на работа.

Материали и инструменти



В зависимост от това, какъв портал ще изградите, трябва да запасите следните строителни материали:

  • За да се създаде основата на портала ще изисква тухла, бетон, лепило за плочки.
  • За изграждането на общата контур на портала е полезен метален профил и негорима гипсова шпакловка. Някои свързващи елементи могат да бъдат изработени от дърво. За да закрепите рамката, ви трябва дървени и дървени винтове.
  • Вътрешната украса може да се направи с керамични плочки. За да направите това, ще изисквате допълнително мазилка, лепило за плочки, шпакловки за шевове. За да създадете отражение на огъня в камината, можете да покриете определени райони с метални листове, изработени от неръждаема стомана.
  • Горната част може да бъде направена под формата на плот за маса, за които изкуствен камък, макар и по принцип и дървеният рафт ще бъде удобен. Тук всичко зависи от вашето въображение.
Портал във вътрешността на хола
Отличен вграден в интериора на стаята портал за малък еко-огън

За пълноценна работа ще е необходим впечатляващ списък от инструменти:

  • Аксесоари за измерване и писане - маркер, молив, влак, лента, ниво.
  • Инструменти за работа със сухи смеси - шпатула, правило, удар или сонда с дюза.
  • Инструменти за работа с довършителни материали - ножици за метал, строител нож, мозайка или трион, чук, отвертка.

Не трябва да възникват големи трудности при изграждането на портала, всеки майстор на къщата лесно може да издигне няколко дни в оранжерия за биогорива от подходящи материали.

Инструкция стъпка по стъпка

Цялата конструкция може условно да бъде разделена на няколко етапа на работа, които лесно могат да се сведат до стъпка по стъпка:

  • Първото нещо, което трябва да направим е да нарисувате чертеж на нашия портал, да изчислим необходимия размер на строителния материал за него и да го купим.
  • Първоначално е построен пиедестал за бъдещия дизайн или подаденото на ума на мястото, където е инсталиран порталът. За това се използва тухла или се създава бетонна подова настилка.
  • Над подготвената платформа се инсталира рамката на бъдещия портал. Рамката е по-проста и по-удобна за направата на метален профил, свързан един към друг и прикрепен към стената.
Изграждане на портален скелет
Изграждане на скелета на портала
  • Получената рамка отвън е покрита с гипсокартон, който се изрязва според получените размери.
  • Вътрешността на портала е завършена според плана, като се използва плочка или метал.
Използване на гипсокартон за създаване на дялове
Създаване на стени с гипсокартон
  • Когато вътрешността на огнището е направена, в него е инсталирана био камина. Устройството е плътно, сигурно и нивото е фиксирано на правилното място. Същата работа се извършва, ако нямате пълноправен апарат, но само горелка за биогорива, призован да създаде огън. Искам да отбележа, че за самостоятелно направени портали е по-добре да не се използват ексклузивни био-камини, създадени от собствените си ръце, а да се използват фабрични варианти за по-голяма надеждност и пожарна безопасност.
  • След това външното покритие на портала се извършва в съответствие с проекта. Обърнете внимание, че е възможно да се използват бели финишни материали, защото в процеса на устройството не излъчват сажди, пари, сажди.
  • В последния етап порталът е оборудван със защитен екран, изработен от огнеупорно стъкло, предназначен да предпази къщата от вредните последици от пожара.
Напълно сглобен портал
Готов домашен портал

В сегашната реалност е много лесно да изберете декоративни материали за изграждането на декоративна камина. Кои само строителни материали не са представени в съответните магазини. Това ни дава възможност напълно да използваме въображението си, да запазим бюджета, да влезем в оригиналния портал във всеки интериор.

Портали за био-камини са построени от много занаятчии, в края на краищата, като цяло, няма особени трудности в тази работа. Най-важното е правилното изчисляване на размерите на конструкцията и спазването на стандартите за пожарна безопасност възможно най-точно. И тогава вашият дом със сигурност ще ви достави удоволствие с дълги, топли вечери, в крайна сметка е построена камина за комфорт и създаване на приятна атмосфера в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производствоКак да направите фалшива камина със собствени ръце, технология за производство
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръцеКак работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
» » Портал за био-камина със собствените си ръце, как да подобрите горелката
© 2021 BggeHat.com