Био камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайн

От древни времена, елементът на огъня е донесъл радост на човека. С огън се затопли, почувства уюта и топлината на къщата, получи протекция и приготви храна. Съвременната интерпретация на огъня в къщата се е променила леко, тя е свързана и с топлина и комфорт. Инсталирането на био камина във вътрешността на дневната, спалнята, в офиса, се стремим да постигнем необходимата атмосфера на комфорт, аура на топлина и комфорт в рамките на модерния дизайн. Как иначе да внесе истински, жив огън в къщата.

Модерен дизайн на стаята с камина
Модерен минималистичен дизайн на стаите

Модерна камина

Biofire нарича модерно устройство, което работи с гориво за околната среда и е подходящо за монтаж в почти всяка стая. Такова устройство може да бъде поставено в градски апартамент, частна къща и дори офис. Може да се прецени безопасността на екологична камина, като се вземе предвид нейният принцип на работа:

  • Дизайнът на био-камини може да бъде напълно различен, но всички се състоят от четири основни части: щандове, горелка, резервоар за гориво и портал. Щандът осигурява надеждна инсталация, резервоарът за гориво е гориво, в портала виждаме огън, а горелката изпълнява основната функция, създава този пожар. Горелката може да бъде изработена от метал или керамика, която не се страхува от пожар. Резервоарът за гориво се пълни специални биогорива, който при горене симулира огън от дърво или въглища.
  • Биогоривото се произвежда от различни растителни култури и е алкохол, по-точно биоетанол. Като суровина може да се използва голямо разнообразие от растения от захарна тръстика и цвекло до стърготини и слама. Когато се изгарят, биоетанолът практически не отделя въглероден диоксид, дим, сажди и сажди, се появява само пара. По време на изгарянето горивото не се напуква, не се пръска искри. По този начин се оказва, че био-камина не се нуждае от качулка и пълен димоотвод, той може да бъде инсталиран просто в стаята.
Интересно разположение на камина в стената
Оригиналното оформление на камината в стаята
  • Въпреки факта, че действителен пожар гори в екологична камина, не си заслужава да се разглежда като отоплително устройство. Топлинната енергия от изгарянето на биоетанол не е толкова значима, но все пак ще почувствате някаква топлина. Между другото, този момент може да бъде минус или плюс на устройството, тъй като той може да се използва целогодишно и функцията за отопление не винаги е необходима.
  • Поставете био камина във вътрешността на всяка стая е изключително проста, защото не изисква специална инсталация, инсталация. Не е нужно да построите комин, носете някаква комуникация с камината. Достатъчно е да се монтира устройството, да се напълни с гориво и да се запали. В същото време можете да промените мястото на местоположението си по всяко време и по желание.

Удобен за работа и лесен за поддръжка на устройството, той може да се превърне в гордост на собственика на всяка стая, най-важното е да изберете правилната опция.

Видове устройства

Биологичните камини могат лесно да се класифицират според вида и възможностите за монтаж. За днес е лесно да се разграничат четири основни групи: настолни, подови, стенни и улични камини. Разглеждаме всяка група.

Стенни устройства

Стените био-камини имат ясен формов фактор, който им позволява да бъдат успешно монтирани на стена на стената в окачено състояние. За тази цел едната страна на устройството е направена в плоска форма и има специални крепежни елементи. Изпъкналата форма на устройството от друга страна може да бъде всякаква: квадратна или кръгла, триъгълна или елипсоидална. Дизайнът на биокамините често има напълно неразбираеми очертания, които не пречат на успешното им поставяне в интериора.

Най-популярни са моделите, където изпъкналата част на конструкцията има сферична форма, която е оформена от прозрачно огнеупорно стъкло. В този случай основата на камината е най-често изработена от метал и в редки случаи от керамика или камък, които са доста тежки за закрепване на стената.

Окачена био-камина от модерен тип
Оригинална камина с висулка от стъкло

Етажни уреди

Достатъчно разнообразие може да бъде био-камини на пода. Изпълнете ги в произволна форма за инсталиране навсякъде в апартамента или в ъгловата версия. Портали на такива камини имат значителни размери за защита на околното пространство от вредните последици от пожара. Те обикновено се изработват от прозрачно огнеупорно стъкло, чрез което е удобно да се възхищаваш от всякакъв ъгъл.

Имайте предвид, че често външните камини са оборудвани със звукова система, която позволява по-детайлно прехвърляне на атмосферата на изгаряне на истински дърва за огрев. В някои случаи такива камини са монтирани по стените, така че можете да се възхитите на огъня в две стаи наведнъж.

Био камина в оригинална форма
Малка мобилна био камина за домашна употреба

Настолни устройства

Настолна био камина стана еволюционното развитие на етажа. По принцип той не се различава от големия си брат, има само малки размери. Тази камина с успех може да се счита за декоративен елемент, създаден да създаде необходимата атмосфера в стаята. Въпреки това, в този случай има някои функции, които ви позволяват да се възхищавате на бюрото си с истински огнен пламък.

Такива малки камини в интериора на всяка стая с различен дизайн могат да изглеждат превъзходно, затова те са достоен подарък, който можете да си представите.

Поставяне на камина на масата в хола
Екструдирана био камина за голяма маса в хола

Улични опции



За частни къщи и големи апартаменти има камини, които могат да се монтират на балкона или лоджията, в предната стая, на терасата. Обикновено тези биогорива са с впечатляващ размер, особено в зоната на портала. В такива устройства изгарянето на огъня не е ограничено, за да можем да наблюдаваме пълна светлина.

Характеристики на употреба

Био-камината в модерния интериор се чувства отлична, защото е направена предимно от стомана и стъкло. Но въпреки това, той ще се впише перфектно в интериора на старите и класически стилове, най-важното е да изберете правилно неговия дизайн и дизайн.

Оригиналната подова версия на камината
Био камина на пода, направена по стената

Следните препоръки ще ви помогнат да поставите био камина във вътрешността на апартамента:

  • Ако имате хол в класически стил, то най-доброто решение е да си купите стена камина, пълна с керамична рамка. Вид на камина камина е желателно да вземете класика, нека да има въглища или дърва за огрев, направени от една и съща керамика и боядисани в правилния цвят. Симулацията на звука напълно ще пресъздаде желаната атмосфера.
  • Ако искате да поставите био камина в хола на определено място, можете да изберете подходящ дизайн въз основа на характеристиките на стаята. Например, камината може да се разглежда като универсална стоманена и стъклена камина, абсолютно прозрачна, чийто централен елемент ще бъдат естествените камъни, поставени в пещта, през които огънят ще се издигне.
  • Ако проектът на стаята си е проектиран в частност етно стил и се отразява на културните аспекти на народа, да видим как са изглеждали нагреватели, Биокамини и изберете подобен вид, размер и цвят. Завършването на камината винаги може да бъде направено в стила на стаята, като изберете подходящите цветове и материали. Допълнителна мебели до камината, като възглавници, одеяла, кожи Ви дава възможност да се насладите на комфортно огъня в близост.
Подова био-камина от съвременни материали
Биокамини от съвременни материали
  • Камините, изработени от имитация на дърво, са идеални за дизайна на стаи в ретро стил. Някои дизайнери заспиват в пещта от пясък и камъни, за да добавят уют и да се фокусират върху времевите рамки.
  • Между другото, пясък и камъни заспиват не само в ретро камини, но и устройства, чийто дизайн се изпълнява в селски стил. Такива груби камъни, необработени, недовършени за геометричните форми на ума, изработени от керамика, ще позволят да подчертаят грубата мъжка красота.
  • Най-простият избор е био камина за съвременни високотехнологични стилове, минимализъм, тъй като повечето устройства имат подходящ дизайн. Стилът, функционалността, простотата на формите и динамичността са именно отличителните белези на тези посоки.

Ако не ви харесва някоя от възможностите, представени в магазините, винаги можете да направите био камина себе си. Това е доста проста задача, имате нужда само от горелка и можете да направите външния вид на устройството себе си със собствените си ръце. Приемлива възможност за събиране на такова устройство от различни части от другите камини, които също се продават в магазините.

Правила за работа

Въпреки факта, че всички био-камини са оборудвани с тромави портали, които защитават околната среда от открит огън, истинският пламък все още е налице. Затова при използването на такива устройства е необходимо да сте наясно с предпазните мерки за безопасност и основните правила за експлоатацията на биологичните камини.

Оригинална био камина с две горелки
Био камина за дневна с две горелки

При работа с камина трябва да се спазват следните препоръки и правила:

  • Независимо от факта, че по време на горенето на биоетанол не стои на дим, сажди и сажди, има малко количество въглероден диоксид и пара, и въздухът в помещението става суха. За да се осигури добро изгаряне, е необходим кислород, който влиза в помещението с вентилация. Въздухът също така добавя влага, която е много важна за сухия въздух.
  • За биологичните камини се произвеждат специални запалки, които им позволяват бързо запалване. Не се препоръчва използването на обикновена хартия или мачове. Запалителното устройство съдържа етилов алкохол, който запалва огъня до биогоривото на камината. Естествено е тези устройства да запалят само възрастни, а не деца.
  • Горивото се излива изключително в студена, охладена био камина. За да се добави биоетанол към изгарящо или не загрято устройство е строго забранено, такова зареждане няма да доведе до нищо добро.
  • Зареждането трябва да се извърши преди пожара. Дългосрочното съхранение на горивото в резервоара за гориво допринася за неговата атмосфера, която със сигурност ще научите, като почувствате специфична миризма.
  • Тъй като истинският огън гори в био камина, се препоръчва да го поставите далеч от бързозапалими предмети: синтетика, хартия, лека тъкан.
  • Препоръчително е да купите bio камини събрани в завода, но не и онези, които се правят от занаятите. Неправилно предназначени геометрични размери на елементите на камината, лош монтаж може да доведе до неравномерно огън, който след това изостава от тогава започва да мига. Този вид пламък е малко вероятно да предизвика спокойствие и спокойствие, а напротив - тревожност и емоции.

Тук например, отлични автоматични био-камини от добре познатата датска марка Decoflame. Biofireplaces от този производител на пазара за повече от 10 години и отдавна спечели съчувствие на съвременни архитекти, дизайнери, инженери.

Бялата дневна
Окачена версия на био камина

Еко-огън от Decoflame помага да се реализират най-смелите идеи и истински опитомен жив огън. В тези устройства са въведени най-новите постижения на технологията, инсталиран е съвременен софтуер, който следи работата на сензорите на цялата електрическа система на устройството в непрекъснат режим.

В допълнение, повечето модерни био-камини са оборудвани със специална CEVB система за изгаряне на биоетанол, в която горивото винаги е студено. Можете да управлявате такава био-камина от таблет, мобилен телефон.

Всеки модерен интериор може лесно да бъде украсен с био-камина, подчертавайки баналната концепция за "домашно огнище". С появата на това устройство в къщата можете да се насладите на уникалния комфорт, топлината и спокойствието, които истинският огън дава. Тази био-камина може не само да се вмества хармонично във вътрешността на вашата стая, но и да повлияе на вашето настроение и дори на вашето благополучие. Освен това не е трудно да се избере подходящ вариант, защото има много от тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Електрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериораЕлектрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериора
Вградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебелиВградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебели
Стенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериораСтенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериора
Ъглова био камина, нейното достойнство и използване в интериораЪглова био камина, нейното достойнство и използване в интериора
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Стандартно декориране на биогорива на бенчмаркаСтандартно декориране на биогорива на бенчмарка
» » Био камина във вътрешността на хола и другите стаи на къщата, модерен дизайн
© 2021 BggeHat.com