Електрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериора

Много хора наистина искат да имат истинско огнище в къщата. Домашното огнище носи топлина и спокойствие в дома, заедно с него можете да усетите аурата на комфорта. Въпреки това е невъзможно да се изгради пълноценна система с истински огън в малки градски апартаменти, но напредъкът не стои неподвижен и се появяват различни изобретения, които позволяват на човек да осъществи мечтата си.

Една от най-добрите алтернативи на тази камина са електрически камини. В допълнение към факта, че те изглеждат страхотно, те звучат, те също излъчват топлина. Има много версии на тези продукти, но в тази статия ще говорим за е стена електрическа камина, съзнателно дойде при избора си, да погледнем в определянето на правилата и поставяне на такова оборудване в интериора.

Дневна в модерен минималистичен стил
Модерен интериор на хола в минималистичен стил

Няколко думи за заслугите

В модерния интериор редовно има електрически камини, закачени на стената. Този дизайн на помещения е напълно оправдан за апартамент и частна къща. Електрическата камина, монтирана на стената, създава уникална атмосфера на спокойствие и комфорт в стаята, като основен елемент, въз основа на който често се изгражда цялостният дизайн.

Всеки може да избере подобна техника, а ползата от асортимента на модели в магазините на обекти на камина се увеличава всяка година. При избора на ключова роля възпроизвеждате мощността на инсталацията и нейната функционалност.

Няма съмнение, че стената електрическа камина е много по-модерна, по-практично и по-удобен за използване от традиционната тухла аналог на огромни размери с пълна комин. Дори и Био-камина тип стена Загуби функционалността и безопасността на електрическия аналог. Да, и изграждането на цялостна камина система не винаги е възможно, да не говорим за цената на такава конструкция. В същото време, за да работите с електрическата система, достатъчно е машината да се включва в електрически контакт.

Закалено камина се счита за едно от най-успешните решения, тъй като у дома малки апартаменти могат да бъдат поставени на стената много добре. В същото време стилът на интериора не е толкова важен, че тази техника изглежда страхотно както в класическия, така и в модерния интериор. Камините, монтирани на стената, се използват най-често в хола или офиса, въпреки че се намират в спални, кухни и дори детски стаи.

Малко заседание в къщата
Почивна зона в частна къща

Такова широко разпространение на стени монтирани електрически камини се дължи на дълъг списък на техните предимства, сред които:

  • Елементарна инсталация на системата в апартамента, която не е трудна дори за неопитни хора. Всъщност цялата работа е ограничена до окачването на устройството на стената, по аналогия с плоския телевизор. Освен това няма нужда получаване на разрешение от регулаторните органи.
  • Енергийните разходи за работата на устройството могат да се характеризират като малки, сравними с работата на малък отоплителен уред, електрическа кана. Икономиката на такива системи им позволява да се разпространяват в икономическа Европа.
  • Благодарение на отличния си външен вид, електрическата камина изглежда чудесно във вътрешността на всяка стая, става главна звезда.
  • В допълнение към декоративните си функции, системата има известна функционалност, може да изпълнява функциите на нагревател, лампа, музикален център.
  • Широката гама от модели на електрически камини ви позволява да изберете подходящ вариант за всяко помещение. Плосък, тънък и миниатюрен продукт няма да изненада никого, но жителите на малки градски апартаменти се нуждаят от тази техника. Най-търсените модели са направени в правоъгълна форма, но в магазините можете да намерите кръгла електрическа камина, квадрат и дори триъгълна форма.
  • Устройството практически не се нуждае от грижи, от време на време трябва да се прави всичко, да се почиства прахът и да се избърсва с влажна кърпа.

Актуални модели са оборудвани с дистанционно управление, те са в състояние да се затопли стаята и да го управлявате температура като звук пращящите дърва или пожар може да се запише, а музиката може да присъства, ако системата е с LCD екран, а след това тя може да се проектира върху широк спектър от изображението от имитация на жив огън за пушене на въглища, а в някои случаи апаратът може да изпълнява функциите на телевизор.

Камината в спалнята действа като нощна светлина
Оригинална допълнителна нощна лампа в спалнята

Класическите размери на такова устройство са в границите на:

  • височина от 20-30 сантиметра до 2 метра;
  • ширина от 20-30 сантиметра до 2-3 метра;
  • Дълбочината (дебелината), в зависимост от модела, е в диапазона от 10 до 20-30 сантиметра.

Камините, монтирани на стената, имат мощност от 1 до 2,5 kW, което е доста приемливо за електрическата мрежа на многоетажна сграда.

Характеристики на избор



Всъщност, изборът на такова устройство е доста интересен и нетривиален труд, който не се среща толкова често от хората. Следващите препоръки ще направят възможно по-съзнателно да изберете електрическата камина:

  • Изберете разположението и стила на устройството. Много е важно да изберете правилното място на стената, където вашето устройство да виси. Обикновено централната стена на стаята се освобождава за него, а мястото се избира на нивото на очите. Размери на нагревателя корелира с размера на стаята, така че за големи площи уместна масивна система от правоъгълен формат, както и за най-малките плоски и спретнати, често кръгли инструменти. Стенен електрическа камина трябва да бъде подходяща за стила на помещението, например, за прости минималистичен правоъгълни области, свързани устройства с метал или стъкло покритие и класически интериор са перфектни за кв уреди, декорирани в дърво, метал и коване.
  • Избор на необходимите функционални. Трябва незабавно да определите задачите на устройството. Електрическата камина ще бъде ли изключителен декоративен аксесоар или ще се нуждае от помощ при отопление на стаята или може да осветява стаята като оригинална нощна светлина или да възпроизвежда музика като музикален център. Например, инфрачервени електрически камини перфектно се справят с функциите за отопление в апартаменти и къщи, тяхната ефективност може да достигне до 100. Определянето на първичната функционалност ще позволи да се избере правилната мощност на устройството.
Основният акцент на хола в апартамента
Основният акцент е просторната всекидневна
  • Акцентът е върху общите размери на системата и нейното тегло. Както можете да си представите, колкото по-големи са размерите на инсталацията, толкова по-голяма е нейната тежест и тъй като поставяме модула на стената, заслужава да се отчетат тези характеристики. Теглото на такива устройства е в диапазона от 10 до 25 килограма. Масивни и тежки машини са окачени изключително на бетонни и тухлени стени, добре, а леките уреди ще издържат на гипсокартона.
  • Оценка на цената и качеството на устройството. Избирайки за себе си такава изключителна техника е да разберете, че нейната цена може да варира много. Професионалните, многофункционални устройства от добре известни марки със сигурност струват повече, но показателите за качеството им са много високи и функционалността е разнообразна. Можете да разгледате по-евтини аналози от неизвестни и занаятчийски фирми, но в този случай ще трябва да пожертвате много полезни възможности. Посъветвайте се с продавачите, като вземете предвид горните характеристики, те ще могат да избират подходящ и достъпен модел.

Електрическите камини в широка гама са представени в различни магазини, на интернет сайтове. След като сте направили спокоен и умишлен избор, вие по всякакъв начин ще преминете към вълнуващия етап на инсталиране на оборудване.

Тънкостите и нюансите на инсталацията

Процесът на инсталиране на стената камина ще бъде покрит малко по-късно и ние ще дадем предварителни съвети как да се подготвим за този процес. Трябва да имате предвид следните нюанси:

Добро място за монтиране на камина на стената
Добро място за поставяне на камина на стената
  • Минималното разстояние от пода, на което трябва да се монтира апаратът, е 1 метър.
  • За да се наблюдава изцяло пожар на екрана на устройството, е необходимо да се монтира устройството на място с най-малък достъп до светлина. Необходимо е да се разбере, че директната светлина от слънцето или изкуственото от полилея, лампите ще създаде блясък на повърхността на екрана.
  • Електрическата камина работи от електрическата мрежа, което означава, че трябва да има излаз наблизо. Помислете къде се намирате удобно, за да свържете устройството, защото кабелите, окачени надолу, ще изглеждат ужасно.
  • Специалистите не препоръчват да се монтира електрическа камина под телевизора, особено ако е снабдена с функция за отопление. Изходящата топлина оказва неблагоприятно въздействие върху работата на телевизора. Най-хубавото от всичко, над камината като цяло, нямаше нищо, което да превърне центъра на помещението в магнит за внимание.

Когато направите избора и електрическата камина вече е вкъщи, трябва да започнете да го инсталирате. Вариантите на стените могат да бъдат оборудвани със специални фиксиращи елементи за окачване на стената или се отнасят за вграден тип оборудване.

Идеално обзаведена зона за сядане в офиса
Почивна зона в работното помещение

Когато има прикачени файлове, основният елемент е металната лента, която трябва да е здраво закрепена към стената, а устройството вече е окачено на нея. За да може устройството да виси дълго време, е необходимо сериозно да се обърнете към този проблем: използвайте 6-8 мм дюбели и самозарязващи се с подходяща дължина, създайте 4 точки за закрепване. С бетонни и тухлени стени няма трудности, основното е да се пробиват дупки с необходимата дълбочина. Друго нещо е кога електрическа камина инсталация се държи на стената на гипсокартон.

В този случай експертите ви съветват да не рискувате да фиксирате бара само на гипса и да поставите под него дървена бара. Гредата ще ви помогне да прикрепите оборудването към стената и да я оправите. Ясно е, че тази лента е фиксирана на правилното място по време на изграждането на стени от листове от гипсокартон.

Имайте предвид, че технологията за окачване на електрическата камина на стената в много отношения прилича на инсталирането на плосък телевизор с големи размери, така че е добре, ако имате опит с подобна работа.

Вградената опция се разглежда от хората, които изграждат пълна имитация на традиционна камина. Цялостният дизайн с правилното изпълнение ще бъде точно като истинска камина. За тези цели порталът е изграден от метален профил и гипсокартон, вътре в който е поставено шарнирно електрическо устройство, което създава симулация на пещта. За сложни ценители на красотата, готови красиви портали от полиуретан, в които е лесно да се изгради подобна система.

Закачайки електрическата камина на стената, веднага ще видите как се преобрази стаята ви, тъй като в нея аурата на почивка, топлина, определена негативност, която ви липсваше, постепенно се разпространява. Използвайте съвременни технологии, за да създадете пълноценен огнище в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
» » Електрически камини за стена с достойнство, правила на избор и финес в интериора
© 2021 BggeHat.com