Вградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебели

Много дизайнери използват био-камини, за да създадат оригинален и уникален интериор и да избират различни версии на своето производство. Един от най-популярните варианти са вградени био-камини, които могат да бъдат поставени в стена или мебели. В тази статия ще обсъдим как работи вградената био камина, защо може да бъде вградена в мебели или стена и как да я направим компетентно.

Инсталиране на био камина в стената
Поставяне на био камина в нишата на стената

Разположение в стената

Екологичните камини след триумфалния си вид на пазара на декоративни аксесоари за къщата веднага станаха популярни. Дизайнерите не седяха безучастно и разработиха все повече и повече видове такива устройства. Понастоящем се произвеждат подови, маси, ъглови, окачени и, разбира се, вдлъбнати варианти.

Условно построените биогорива са разделени на два вида:

  1. вградени в стената уреди;
  2. инсталирани в мебелите.

Био-камина, вградена в стена, може да бъде част от дизайна на завършен апартамент или такова устройство да бъде инсталирано на желаното място по искане на собственика, ако други опции за местоположение не са подходящи за него.

Модерен интериор на хола
Модерен дизайн на стаята

Вградената био-камина е винаги оригиналност и индивидуален подход, но елементите, от които се състои:

  • Основата на устройството е рамката, която съчетава всички елементи на системата. Рамката е много здрава, изработена от огнеупорни материали, обикновено висококачествени метални сплави или вермикулит. На размерите на рамката на отвора в стената се измерват, така че био-камина в ниша влиза без проблеми. Обикновено дълбочината на една ниша е направена не по-малко от 15-20 сантиметра, такава дълбочина позволява да се фиксира био-камина на стената нормално. За монтирането на устройството се използват конвенционални анкерни болтове, които са задължителни за устройството. Имайте предвид, че за био-камина няма допълнителни комуникации, необходими са инженерни мрежи, което значително опростява инсталацията.
  • Вътре в ekokamina има резервоар за гориво, размерът на който зависи от конкретния модел на устройството. Продължителността на био камината, както и възможното ниво на пламъка, зависи от капацитета на резервоара за гориво. Обикновено една био-камина, вградена в ниша в стената, може да изгори няколко часа. При височина на пламъка от 20-25 сантиметра може да се разчита на работата на апарата в рамките на 4-6 часа. Освен това, специалистите са разработили различни начини за пълнене на горивния резервоар с гориво, което прави възможно по-нататъшното увеличаване на работното време на системата.
  • При повечето устройства има настройка на нивото на пламъка, така че можете да зададете отделни настройки. Тази настройка ще ви помогне да добавите интензивност към огъня, например през зимната вечер, а през лятото, напротив, отнемете домашния си огън. В същото време специалните сензори няма да позволят на огъня да изгори твърде много, за да се осигури неговата работа.
  • Вградените в стените био-камини са инсталирани изключително в големи помещения. За нормална работа на системата се изисква минимум 20 m3 квадратни метра. В такава стая еко-камината ще изглежда добре и ще функционира нормално. Ако имате стая с по-малки размери, помислете за по-мобилни опции за пода или маса или поръчайте мебели с вградена био камина.
  • Достъпът до огъня е защитен от защитен екран, обикновено изработен от огнеупорно стъкло. В зависимост от дизайна на даден модел екранът може да бъде частично или напълно отстранен, осигуряващ достъп до горелката, блок за гориво. По този начин можете да се грижите за биогоривата, да зареждате гориво, да добавяте декоративни елементи и аксесоари.
Био-камината не се поставя в стената по най-добрия начин
Не най-успешното поставяне на био-камина в стената

Вградените био-камини, подобно на подовите или ъгловите им колеги, имат широка гама от видове, форми, покрития. В класическите версии често е възможно да намерите декорация с камък, тухла, керамика, желязо. Съвременните био-камини са предимно направени от метал и стъкло, те идеално се вписват в минималистичния интериор на модерните стилове. Построеният биопожар изглежда страхотно във всеки интериор, защото той a priori е главната звезда на тази стая.

Изучавайки най-новите постижения на дизайнерите в модните списания, вероятно сте се запознали с интересна рецепция, използваща био-камини под формата на пожарни линии. Такива линии от жив огън изглеждат страхотно на големи пространства, те се използват за украса на залите на хотели, ресторанти и барове. В обща всекидневна можете да направите такъв огън, като прикрепите няколко горелки и блокове за гориво към стените на стаята.

Настаняване в мебели

Друга широка група от устройства, които също искат да кажат, са био-камини, вградени в мебели. Тези устройства се използват обикновено в малки помещения, в които собствениците искат да създадат уникален уют, топлина, отлична аура за отдих.

В масата са вградени био-камини с малки размери
Малка маса с вградена био камина

В повечето случаи био-камини са вградени в хоризонталната повърхност на мебелите, например в плота от малки маси за кафе, големи семейни маси.



Това е оптималното разположение на малка пожарогасителна система, която използва горелка с ниска мощност, чийто горивен блок е проектиран за обем на гориво в рамките на един литър. Средното време на изгаряне на такива устройства е 2-3 часа.

Настаняване био-камина в таблицата позволява да станем свидетели на естествената красота на огъня и функционалността на мебелите не се намалява. Можете също така да подредите предметите на масата без страх от изгаряне, тъй като пламъкът е заобиколен от огнеупорен стъклен екран, а не да му избяга. При някои модели стъкленият купол се отстранява. Това се прави за удобство при почистването и зареждането на горивото в системата.

Често биокомпозитите са вградени в шкаф за мебели за всекидневната, кухнята. В тези случаи био камината също не нарушава функционалността на мебелите, но добавя уникален цвят към нея. Тази подредба е особено ефективна в малките стаи, където пространството заслужава своето тегло в злато, но в големи трапезарии или дневни помещения такова място на огневата система е оправдано.

Холна маса с био-камина в средата
Оригинално изпълнение на масичка за кафе

Наличието на био-камина в мебелите е напълно безопасно, в много отношения, тъй като устройството има специални сензори, които контролират работата на системата, нивото на огъня и нейната интензивност. В случай на непредвидени ситуации сензорите просто изключват био камината. Независимо от това, не е необходимо да се поставят близо до него лесно запалими материали, като тънки синтетични тъкани, вълна или хартия.

Гориво за еко-камини

За безопасното изгаряне на огъня в апартамента биогоривата отдавна са били изобретени. Нарича се биоетанол, растителен алкохол, който се произвежда от естествени живи култури, богати на захар. Това е биогориво, което дава възможност да се постави екологична камина в обикновен апартамент.

Около биогоривото има много слухове и предположения, затова ще се опитаме да научим повече за него:

  • По време на горенето на биогорива, ще видим истински огън, но за разлика от конвенционалната дърва или въглища изгаряне на алкохол не произвежда дим, сажди, дим. Изгарянето се извършва в тих режим, без да се напуква, което означава, че искри не го правят. Всичко, което се отличава при изгарянето на биоетанол, малко количество въглероден диоксид и водни пари. Така за био камини не се нуждаят качулка и пълен комин, всичко, което е необходимо да се коригира вентилация въздух-гориво в огъня на кислород и отстраняване на малко количество въглероден диоксид.
  • За да зареждате био горивата си, изберете гориво от добре известни производители. Има много фалшификати на пазара, които са лесни за изчисляване. Този биоетанол гори дълго време, почти не мирише, има само слаб алкохолен аромат. В инструкциите за биогориво можете да видите времето за изгаряне на композицията. Често, при закупуването на биогорива, производителят дава гориво на товара. Това обаче не означава, че трябва само да използвате такова биогориво, изберете качествен състав от добре известни производители.
Функционална маса с малка био камина
Успешно подреждане на малка био камина в масата
  • Можете да зареждате резервоара с гориво само когато е студен, когато системата и горелката са напълно охладени. Може би това е най-важното правило за експлоатация на био-камини. Изчакайте био камината да е напълно готова за зареждане с гориво и да я напълните с биоетанол. Специалистите препоръчват да се извърши зареждане с гориво непосредствено преди включването на системата.
  • Най-безопасният в работата на камината създава пламък, не от изгарянето на самия биоетанол, а от изгарянето на неговите пари. Същевременно горивото е в изолиран горивен блок и потенциално не е опасно. Такива устройства ще бъдат подходящи за семейства със животни или малки деца. обикновено съвременни биосъставки на промишленото производство оборудван с голям брой сензори, които контролират работата на устройството. Сензорите наблюдават интензивността на пожара, температурата на околната среда, отделянето на въглероден диоксид, като постепенно коригират работата на устройството. В случай на непредвидени обстоятелства, системата е напълно изключена, достъпът до горивото е блокиран. Изключително лесно е да се управляват такива био-камини, може да се направи както с дистанционното управление, така и с телефона или таблета.
Оригиналната линия на огъня
Био камина в стената

Много експерти сравняват работата на био камина с изгарянето на свещ, толкова малко отделя въглероден диоксид. Същевременно био-камината изсушава въздуха, използвайки кислород за изгаряне. Ако създадете добра вентилация в стаята, винаги можете да използвате био-камина.

Би било голяма грешка да се считат биогоривата като нагревател. Да, при изгарянето на гориво се отделя малко топлина, но първо, тя е малка и второ, материалите на екологичната камина не са в състояние да я запазят. Ако искате да получите малко количество топлинна енергия от устройството си, използвайте го за съхраняване на топлинно спестяващи материали. Например, покрийте тухли, вградени в стената с био-камина. В противен случай устройството бързо ще се нагрява по време на работа и скоро ще се охлади.

Използването на вградени стени или мебели био-камина във вътрешността на къщата или апартамента ще получи изключителен дизайн. В същото време ще имате чудесна възможност да се насладите на изгарянето на жив огън вкъщи. Имайте предвид, че инсталирането на такива системи не е толкова важно размери на помещението, което е много важно, ако разгледаме малки апартаменти в многоетажни сгради. Същевременно безопасността на съвременните устройства е на правилното ниво, за да можем да се наслаждаваме на пожар в спокойна, уютна, домашна среда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ъглова био камина, нейното достойнство и използване в интериораЪглова био камина, нейното достойнство и използване в интериора
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъклоСортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
Европейските камини, водещи немски и чешки производителиЕвропейските камини, водещи немски и чешки производители
» » Вградени био-камини за апартамент, монтаж в стена или в мебели
© 2021 BggeHat.com