Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват

Спалня в апартамент или къща е специално място, което е внимателно скрито от ненужните гледки и напълно принадлежи само на собствениците на жилища. Основната цел на собствениците и дизайнерите по време на изработването на интериора е да създаде специална атмосфера, която предлага релаксация и пълна релаксация. Камината в спалнята е елемент, който може да увеличи идеята за почивка и да завърши цялостната концепция. Заедно с нея стаята ще стане наистина стилна, изискана и оригинална.

Чисто бял интериор
Елегантно бял интериор

Общи моменти

В повечето случаи, поради техническите особености на многоетажните сгради, не може да се инсталира истинска горивна камина. Във високата често няма комин, така че ще трябва да бъде направено сами, ако апартаментът е на последния етаж. Има обаче изход - можете да го направите изкуствена камина. Такъв дизайн не е необходимо да получава разрешителни и няма нужда да се събират дърва за огрев.

Декоративните камини се отличават с повишено ниво на безопасност и лекота на работа. Модерните продукти с възможност за 3D или 5D визуализация правят симулацията на огъня изключително реалистична. С широка гама от продукти, предлагани на пазара, всеки ще бъде в състояние да изберете опцията, която ще задоволи техните нужди и дизайн трикове ще ви помогнат да го проектираме в интериора на апартамента.

Модерен интериор
Интериор в модерен ключ

Ако собствениците решиха да инсталират в спалнята електрически изглед на продукта или био камина, не е необходима комин.

  • Електрическите пожари отлично симулират огъня, например чрез пара, те не се нуждаят от тръба a priori.
  • Biofireplaces работят със специално гориво, което се създава на базата на алкохол. Когато изгаря в околната среда, почти нищо не изпъква.

Най-търсеното и подходящо място за поставяне на камина е стената срещу главата на леглото. В бъдеще дизайнът може да бъде оформен от специален портал, който ще направи камината възможно най-близо до настоящето.

Това е така, по време на почивка, увити в топло одеяло, можете да се насладите на изгарянето на пламъците в пълен размер и да спечелите сила за работата на следващия ден. В тези ситуации, в които има малка спалня в апартамента, по отношение на декорирането на камината можете да се ограничите до портала или да го направите в ниша, за да спестите място. С голяма площ от стаята пред огнището можете да направите зона за почивка с фотьойли и масичка за кафе.

Декоративен огън в огнището
Чуден фокус с декоративен огън

Как да украсим портал

В зависимост от материалите, от които е направен порталът, ще бъде избран методът за дизайн на лицето. Ако това е структура на гипсокартона, тогава използването на тежки плочки и естествен камък ще трябва да бъде изоставено.

Когато порталът се изпълнява като капиталова структура, можете да го украсите с мрамор, гранит, керамични плочки, дърво, стъклопакети или мозаечни елементи, огледала.

Неразделна част от камината е задължително горният рафт. За да го украсите, в зависимост от цялостния стил на стаята се използват различни свещи, статуетки, огледала или снимки в рамката, сувенири и много други неща.

Интересна украса на камината
Интересно въплъщение на дома


Стената зад камината не трябва да е празна, можете да го окачите на телевизор, огледалото или картината в рамката. Важно е формата на декоративния елемент да е същата като камината.

Избор на интериорен стил

Интериорът на спалнята с камина може да бъде абсолютно всичко. Този елемент се вписва перфектно в класическите стаи, а в съвременните теми, градския стил, минималните, високотехнологичните и дори таванското помещение. Всичко зависи от предпочитанията на хората, които живеят в стаята. Във всеки случай, камината ще бъде централен елемент на интериора, нейната задача е да привлече вниманието и да създаде специална атмосфера на комфорт и релаксация.

Декорацията на портала за камина съответства и на основната посока на проектиране, която се поставя в спалнята. Напоследък хората все повече идват на факта, че най-добрият начин да погледнете в стаята за отдих е стилът на Прованс. Това може да се намери логично обяснение, ако разгледате внимателно основните елементи и цветове, които характеризират тази посока в дизайна на спалнята.

Уютна и уютна стая за всички
Уютна стая за хора и домашни любимци

Дизайнът на спалнята с камина в стила на Прованс се отличава с много естествена светлина, използвайки естествени материали, течащи линии и меки цветове. Преобладаващата гама от цветове е лавандула, маслини, изумруди и небесни, бели. Спалня с камина в този стил определено ще бъде ярка и ненатрапчива. Всички текстилни изделия са изработени в пастелни цветове с разнообразни цветни отпечатъци.

При декориране на портал за камина е най-добре да изберете естествен камък от светли цветове или висококачествена дървесина, евентуално направена в техниката на стареене и боядисана в бяло. За една голяма спалня в близост до структурата е допустимо да има дърворезба и други аксесоари за камина.

Приятни тонове на луксозен интериор
Луксозен интериор в спокойни цветове

Малка стая

С малка площ от спалнята, трябва внимателно да разгледате дизайна й още преди инсталирането на портала. В идеалния случай за малки стаи има камина в един от ъглите на стаята, или го монтирайте в стена ниша. Така че можете максимално да разтоварвате пространство и да използвате мъртви зони, които често не се използват изобщо.

Дизайнерите винаги препоръчват използването на възможно най-малко мебели и други декоративни елементи. Това ще бъде достатъчно, за да украсите камината със свещи в свещници или няколко снимки в рамката. В стаята трябва да има легло, две нощни шкафчета и чифт стенни лампи в главата на леглото.

Ако собственикът не желае да инсталирате електрическа камина и подреден дизайн, а вътре в портала трябва да бъде интересно да имат подсветка, а пространството е изпълнено с живи цветя, свещи, вази.

Камината във вътрешността на спалнята не е претоварващ елемент, а по-скоро дизайн, който създава доста романтична и релаксираща атмосфера. Текущите продукти ще помогнат за затоплянето в студен зимен или есенния сезон, а дизайна с имитации на пламък ще даде възможност да се развие въображението. Класическият продукт перфектно допълва всеки интериор и му придава блясък със специално уточнение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Разрешения за монтиране на тази камина в апартаментаРазрешения за монтиране на тази камина в апартамента
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
» » Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
© 2021 BggeHat.com