Интериор за хол с камина в стил хижа

В повечето случаи хората правят истинска камина, или стая за гости или спалня. обаче правилата на Фън Шуй

спалнята не се препоръчва за използване. Камина в стила на една хижа може да бъде поставена в кухнята и дори в банята. Отличителната черта на тази област в дизайна, а именно проектиране на пещ е, че тя е покрита камък или зидария, и най-горния рафт украсява мощен лъч от естествено дърво.

Уютна всекидневна
Много уютна всекидневна

Характеристики на стила

Веднага е полезно да се каже, че въпросната посока е най-доброто въплъщение на комфорта и спокойствието на провинцията, измерен живот. Ето защо при декорирането на една стая не е позволено да се използват помпозни, лакирани и модерни декоративни елементи. За пълно потапяне в концепцията е по-добре да се даде предимство на антикварите, или на нови продукти, направени в техниката на стареене.

Дизайнерите отбелязват четири основни аспекта, които характеризират стила на хижата:

  1. Подходящата цветова схема - нюансите на цветовете трябва да бъдат меки, леко заглушени или напълно неутрални, например бели, бежови или млечни. Недвусмислено е необходимо да се откажат от обаждащите се цветове, като червено или зелено.
  2. Правилните аксесоари - желателно е, че всички интериорни и декоративни елементи имат меки, гладки форми, идеално изработени от естествено дърво.
  3. Декоративни детайли - целият интериор е съставен от малки детайли, така че в стаята със стила на хижата трябва да има елементи от коване и антики.
  4. Правилното осветление - много е важно помещението да се запълни със светлина, докато трябва да бъде поставено правилно, така че да можете да го разделите на зони, а през деня прозорците винаги трябва да бъдат разширени.
Качествен интериор на селска къща
Отличен интериор на частна къща

И, разбира се, живее в стая в стил хижа с камина е най-добрият подарък пълнотата на планирания концепцията. Подобна тенденция в дизайна е подходящ за хора, които живеят в големите градове на бързото темпо на живот, когато се приберат у дома, искам да избягат и да се отпуснете от вечния суетата, наслаждавайки се на истински огън и пращящите дърва за огрев.

Каква трябва да е камината

Разработването на формата и размерите на бъдещата пещ или придобиването на крайния продукт трябва да се извършва, след като основната посока в дизайна вече е ясна. Така че ще бъде по-лесно да се съсредоточите върху камината, която искате да имате в даден интериор. Най-добро в стила на хижата е вградена или стена монтирана фурна. Факт е, че в стари времена не е било позволено да се инсталира камина в центъра на стаята или да се монтира окачена конструкция.

Най-добре изглеждащият материал, разбира се, е естествен камък или неговата висококачествена имитация. Процесът на регистрация трябва да бъде разгледан с пълна отговорност, защото в крайна сметка трябва да бъде най-реалистичният фокус, който в древността се е затоплил.

Камината в хижата е създадена, за да създаде романтична атмосфера, така че заслужава да се държи в духа на древността при нейното декориране.

Почивна зона в къщата
Почивка и отдих

За да постигнете целта си, трябва да спрете да използвате груби камъни. По-добре е да изглеждате керамични плочки, но трябва да има интересна текстура, защото целта е, че дори при внимателен преглед не е възможно да се разграничат от естествен камък. Що се отнася до цветовата скала, тя може да бъде всяка, но тя трябва да съответства на една концепция, да не бъде видима, е желателно да изберете мека скала.

След като основната част е изработена, тя трябва да бъде озадачена камина камина. Тук основното нещо е да не прекалявате, да не затваряте, дори частично, огнището на огнището. Най-добре е да поставите аксесоарите на рафт, изработен от тухли или масивна дървена рамка. Като алтернатива, можете да създадете декоративна перваза в долната част на камината. Най-добре е да украсите кожата на звяра на пода, която се намира срещу огнището, а на рафтовете можете да поставите старинен часовник, оръжие или броня.



По-специално, интересни и автентични камини изглеждат в стила на хижата, изправени пред естествен мрамор. Да, такава печка в крайна сметка ще бъде доста скъпа, но гледката ще бъде неизразима и никой гост няма да може да напусне камината без внимание. Що се отнася до самия камък, в приоритета, разбира се, ониксът, който в древни времена беше смятан за начин да защити домовете си от врагове и зло око.

Острова камина в хола
Опция за остров камина

Ако няма възможност за украса на камината с мрамор, то може да бъде напълно заменен с по-евтин гранит. Можете да сте сигурни, че всяка табела е уникална, защото камъкът се обработва със специална технология, така че е трудно да се намерят два елемента, които се повтарят точно един друг.

Стилът на хижа се характеризира с елегантност и отличен вкус на собствениците на стаята. Всеки сантиметър от повърхността на камината трябва да бъде украсен със собствени ръце, без да се използват съвременни технологии, е много важно внимателно да се планира цялостния дизайн на огнището. В резултат на това можете да получите камина, чието повторение не е навсякъде по света.

Съвременна интерпретация на стария стил

Ако погледнете произхода на този стил, можете да разберете, че той е доминиран само от два материала - естествено дърво и камък. Въпросът е, че в древни времена няма технологии, които биха могли да произвеждат керамични плочки или да имитират естествени материали, дори металът да не се използва.

Естествено покритие на къщата
Естествени довършителни материали във вътрешността на къщата

Понастоящем има много по-голяма възможност, която е както добродетел (можете да направите абсолютно всеки дизайн и дизайн), така и недостатък (автентичността постепенно се губи). Много интересен курс на дизайна е местоположението на пакет от дърва за огрев в предната част на камината, който действа като декоративен елемент и не се използва за запалване. Възможно е също така да украсите част от тавана над камината с помощта на масивни дървени греди, които ще ви помогнат да се потопите в създадената атмосфера и да подчертаете общия стил.

За съжаление, не всеки може да оборудва къщата с активна камина и искате да украсите стаята в стил в хижа. В този случай можете да прибягвате до използването на изкуствени камини, но те винаги трябва да бъдат правилно декорирани, съгласно правилата, описани по-горе.

В допълнение, като декоративен елемент, е допустимо използването на тъмни камъни или плочки, които имитират зидарията. Освен това е много по-лесно да се направи такава конструкция, отколкото да се издигне огромна камина. Но все пак, за да бъда откровен, този подход ще бъде само една вариация на темата за стилистиката на хижите, защото изискаността и романтиката ще бъдат замъглени.

Камината в стила на една хижа е напълно функциониращо отворено огнище, което запълва стаята с подходящия дух и атмосфера.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оригиналните и практични идеи за декориране на каминатаОригиналните и практични идеи за декориране на камината
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнераКак да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
Дървен портал за камината, изберете правилната опцияДървен портал за камината, изберете правилната опция
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Различни стилове от фасади на къщи, които избирамеРазлични стилове от фасади на къщи, които избираме
Ремонт на апартамент и стая в хай-тек стилРемонт на апартамент и стая в хай-тек стил
Интериор на дървени къщиИнтериор на дървени къщи
» » Интериор за хол с камина в стил хижа
© 2021 BggeHat.com