Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера

Каменното таванско помещение и самата посока на проектиране са органична комбинация от минимализъм, лекота, естественост и хармония във всички детайли на интериора. Характерна особеност е, че за да се реализира идеята в живота, често не е необходимо да се инвестират много финансови ресурси и всички довършителни работи лесно се извършват със собствените си ръце, дори и без професионален опит в ремонта. Всичко, което се изисква, за да се създаде стая в таванския стил, е неограничено въображение, склонност към експериментиране и способност за комбиниране на удобство в работата и живота.

Стая с тухлени стени
Оригиналният интериор на стаята с тухлени стени

Модерен интериор

От древни времена и до наши дни в жилищата хората са практикували инсталирането на работеща камина. Ако преди това е служил като източник на отопление, този продукт е оригинален и стилен елемент на интериора, който може да бъде както изкуствен, така и функционален.

В стила на таванското помещение камината се вписва много органично във всяка интерпретация, особено ако стаята е на приземния етаж. В този интериор, технологията на стареене на облицовъчния материал е приемлива, което дава на помещението особена атмосфера.

Единственото нещо, на което трябва внимателно да работите, е да изберете правилното място за камината.

Интериор на градската стая
Модерен градски интериор

Дизайн на всекидневната

Ако искате да проектирате стая за гости в стила на таванското помещение, трябва внимателно да разгледате всички детайли преди да започнете работа. В идеалния случай е по-добре да възпроизведете идеята, изготвена на хартия или по електронен път, защото визуалните материали помагат да се проследи ясно концепцията.

  • В основата на всяка стая, независимо дали живеят в таванско помещение, спалня или друга стая, е да се създаде отворено пространство без никакви пречки и елементи на зонирането, дори и ако в стаята, свързан към кухнята. Като акцент, можете да използвате в бара, на пода на няколко нива, рафтове, стени с различен тон и текстура на довършителни материали, които ще ви помогнат да разберете, когато работното място, и където да се отпуснете.
  • Що се отнася до цветовете, тъй като стая за гости е проектиран, за да изберете гости за почивка, тонус, по-добре е да се използва набор от пастел, но също така се страхува от ярък, изразителен "избухва" не са си струва.
  • За визуално увеличаване на пространството, таванът на стаята трябва да бъде напълно бял, особено ако в стаята няма голяма площ. Като декоративни елементи е по-добре да спрете на метални рамкови конструкции или тръби, масивни греди, вентилационни системи, стълби също ще отговарят.
  • Огледалото на тавана е на пода, в чийто дизайн е по-добре да се използват грубо обработени дървени ламели, покрити с бистър лак. Ако дизайнът на таванското помещение е близо до модерния стил, можете да покриете повърхността с подходящ ламинат.
Вградена камина в основната стена
Вградена камина в основната стена
  • Стените обикновено са украсени с тухли с различна структура, форма и цвят. Ако те са направени от бетон, например, в ролята на апартаменти панелни стени изпълнява бетонна плоча, неговата повърхност не може да обхване тапета, но само за да се износи и умело тълкува в дадена посока.
  • Много внимание трябва да се обърне на мебелите, като цяло е, че човек трябва да бъде практичен и функционален, по-добър от правилните геометрични форми. Стилът на таванското помещение се вписва идеално с модерните домашни уреди и античните декоративни елементи.

Индустриален стил, така че да не е студено и трудно да бъде вътрешно. И за това, дизайнерите прибягват до такъв хитрост като инсталирането на камина. Стилът на таванско помещение се характеризира с неговия еклектизъм, така че източникът на открит огън или неговата имитация в хай-тек стил ще се вписват идеално тук.

Голяма дневна
Уютен интериор

Най-доброто място за местоположението му ще бъде сляпа стена с груб покрив, но самата камина е по-добре да се украсяват в модерен стил. Този елемент не само ще бъде "подчертае" в интериора, но и ще стане основната връзка между миналото и настоящето.

Тънкостите на дизайна

С камина в таванско помещение трябва да сте особено внимателни, защото е много важно да комбинирате основния дизайн с интериора на цялата стая. Сега има толкова много възможности за това как да проектирате дома, така че не е трудно да се объркате.

Често дизайнерите предлагат да украсят камината с тухли, плочки, мрамор и дори стъкло. Те могат да бъдат висящи или стационарни, активни и декоративни, големи и малки. Ето няколко решения за дизайна на камината.

Интериор с много декоративни предмети
Интериорът е пълен с декоративни предмети

Модерни и модерни направления



Ако трябва да имате инсталиран камина в дома на стаята, лофт на млади, успешни, самоуверени и амбициозни хора, се препоръчва да се даде предимство на един продукт, който ще има по-строг вид, перфектно подчертава пространството. Като декоративни елементи, струва да се използват модерни детайли.

За креативни личности е подходяща камина в таванско помещение с високотехнологични елементи, където е обичайно да се използват нестандартни форми и цветни решения. Такъв продукт може да симулира ракета, купол или капка вода. Основното предимство на тази тенденция в дизайна е, че е ограничено само от летяща фантазия.

Ретро посоката винаги е в тенденция

Стилът на таванското помещение е обичан не само от младите хора, почитателите на стари, странни неща се разхождат в неговите почитатели. Ако създадете дизайн на хола с наклон за ретро изпълнение, тогава камината трябва да бъде направена в техниката на стареене, а декорирането на горния рафт и страничните части могат да бъдат модерни интериорни елементи.

Трябва да се отбележи, че ако решетното камина е инсталирано в таванското помещение, то стените трябва да са възможно най-прости, без масивни колиби. По-добре е да изберат тънка тухлена зидария и източник на керамични плочки. Въпреки това, за пълно потапяне в старите времена, е по-добре да се използват истински гранитни плочи в декорацията на камината.

Камина, вградена в тръба
Камина, вградена в обикновена тръба

Практичност във всичко

Тези хора, които са свикнали да живеят в перфектен ред, хармония и удобство, трябва да трансформират стила на таванското помещение в практически интериорни елементи. За тях камината, облицована с елегантна тухлена зидария, е заобиколена от метални принадлежности, които опростяват грижата за пожарния пожар.

Творческа небрежност

Когато създавате таванско помещение, препоръчваме ви да се ограничите до възможно най-малко мебели. За отопление на стаята в атмосфера на правилна небрежност, камината, направена за антична метална фурна, е най-подходяща. Най-добре е да го поставите в ъгъла на стаята или близо до централната стена.

Такова зониране на помещението е подходящо за тези наематели, които не могат да се появят дълго време в дома си поради постоянно пътуване, пътуване или силна заетост на работното място. За да придадете специална атмосфера на стая в таванско помещение, е по-добре да използвате слушалката, която е наследена от баба и дядо. Ако няма такива, тогава можете да отидете на пазара на бълхи и да купите всичко, от което се нуждаете, на най-ниската цена.

Обърнете внимание, че по-старото и мръсно нещо, толкова по-интересно изглежда в стаята. Дори ако сте закупили уникален диван или диван с дупка, не бива да го скривате, по-добре е да победите тази небрежност, като създадете имитация на стар дявол.

Камината в стаите в таванско помещение може да се използва в абсолютно всякакъв дизайн и решение. Единственото изключение е класическото изпълнение на този продукт, въпреки че тук творческите хора успяват да намерят изход, като победят продукта с антични декоративни елементи. Определено можете да кажете, че е по-добре да откажете циментова замазка, дантели, дърворезби и други впечатления, в противен случай стилът със сигурност ще бъде развален.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Огърлица камина модерна тенденция на модерен дизайнОгърлица камина модерна тенденция на модерен дизайн
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
Видове и дизайн на камини в модерен стилВидове и дизайн на камини в модерен стил
» » Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
© 2021 BggeHat.com