Оригиналните и практични идеи за декориране на камината

От древни времена много къщи са били подгрявани с печки. Сега тяхната роля се изиграва от камини, в които се излъчва истински огън, а дървата за дърва се хипнотизират. За тези, които нямат собствен дом, но живеят в апартамент, производителите предлагат да се създадат електрически опции за огнището

. Те изглеждат не по-малко интересни, допринасят и за релаксация и създават уют в дома. Днес декорът на камината с нашите ръце не е мечта, а реалност, която може лесно да се реализира, като се възползват от идеите на талантливи дизайнери в тази област.

Дневна в много ярки цветове
Изумителен светъл интериор на хола

Огледалото е последният акорд

Когато става дума за камината, най-често човек изскача изображение на хол, изпълняван в класически стил. Тук преобладават силни линии и тихи тонове, използвани естествени материали, например дърво, камък, плат. Всичко това може да бъде проследено от първия до последния детайл, включително под формата на камина.

Ако продуктът е класически тип, а стената зад него е облицована с естествен дъб, тогава можете да го украсите с кръгло огледало в дебела рамка с идентичен материал и цвят. Такива линии в тандем с правоъгълник или квадрат противодействат на тежестта на формата на камината.

Използвайте огледалото не само в стаи с класически интериор. Доста хаотичен и агресивен еклектичен стил, тъй като те могат да бъдат малко успокоени и да се фокусират върху центъра - камина. В допълнение към правоъгълно огледало се препоръчва да се мотае от двете страни на снимката в рамка. Но на горния рафт на камината органично изглежда статуетки и пълнени в малък размер.

Интериорът на хола е в класически стил
Класически интериор в хола

Преминаване на епохите

Собствениците на големи селски къщи предпочитат да инсталират камини в библиотека или обучение. Когато създавате дизайн като цяло, е важно да обмислите как можете да украсите работното огнище. Напоследък най-популярните сред съвременните хора се радват на стил, в който се пресичат епохи, например класика и технологичен прогрес.

На пръв поглед е трудно да си представим, че такава комбинация, обаче, ако изграждане на камина в центъра на стената, където няма прозорци на две страни на него, може да се изгради високи гипсокартон рафтове за книги и документи. Когато избирате тона на стаята, е по-добре да останете на класическия бял цвят, докато центърът на камината може да бъде украсен ковани елементи от тъмен метал, които се разработват от техниката на застаряване.

Най-добрите декорации на рафта са оригинални дизайнерски роботи, направени от лек бронз или златна сплав. В края на собствения си дизайн, за да не се оставя незапълнена стена зад камината, заслужава да се закачат снимки с графичен модел в дървени рамки.

Интериорен дизайн на домашната библиотека
Интериорът на домашната библиотека

Запълване на пространството с ползата

Ако площта на помещението е малка и размерът на стаята напълно не приема поставянето на масивни декоративни елементи, не се отказвайте от идеята за инсталиране на камина. Основното нещо, което ще трябва да направите, е да помислите за местоположението и да решите дали ще бъде оперативно или електрическо. Последният вариант е много по-добър, за да се предпазите от пожар.

Препоръчително е порталът да е нисък, но широк, по дължината на стената в стаята. Най-добрият интериор за камина в този дизайн е килерът, който напълно запълва оставащото пространство. Също така може да се инсталира в телевизора, което ще спести още повече пространство. Ако стилът на стаята е минимален, тогава вратите на гардероба остават без дръжки и обратно.

Компактен интериор на малка спалня
Компактна вътрешна спалня

Празнични мотиви в декорация

Повечето американски филми, които имат пряка връзка с Коледа и мотивите за Нова година, рано или късно се показват на зрителя уютен хол, където луксозни камини украсени с атрибутите на празника: венци, чорапи, ангели, коледни елхи, и така нататък.

Тази посока в интериорния дизайн се нарича сезонна, когато жилището се преобразува временно. Декорацията на камината може да бъде класическа, както е описано по-горе, но нищо не й пречи да работи. Например, ако в навечерието на празници, за да се създаде на стената зад метална кокиче на камина лукс украсени с дантела елементи на коване, не посетител няма да подмине това първоначално решение.



Най-горния рафт е по-добре, за да украсят свещите в ковано желязо опори от същия метал, и по един и същи цвят, а ако са повече от един, височината трябва да е различно, както и по-добра позиция декоративни елементи от едната страна.

Коледна украса на всекидневната
Новогодишна украса на всекидневната

Между другото, ако нямате подходяща структура и празникът не е далеч, винаги можете да построи нова камина от картонени кутии. Този процес не отнема много време, но резултатът със сигурност ще ви хареса.

Внимание - нестандартно решение

Ако собственикът на къщата украсява камината със собствените си ръце, най-често се свежда до използването на малки предмети, спокойни тонове и класически вариации. Какво да направите за тези, които обичат и не се страхуват да експериментират - има изход, трябва да използвате бижута с големи размери.

Ако вашия хол или друга стая, където камина, изпълнени в черно, сиво или тъмно, но тихи тонове, а след това на стената на камината могат да бъдат украсени с еленови рога, но те не трябва да бъде в стойката и качествено почиства и правилно обработен череп на животно. Сравнително дръзко решение в готически стил, което може да шокира особено впечатляващите гости.

Не пренебрегвайте камината, украсете я със статуетки от мъдри сови, дървени ръце или бутилки. В заключение, трябва да поставите в централната част големи букви с ярък цвят, например киселинно жълто, червено или фуксия. Всичко това съсредоточава вниманието върху камината и посочва и извънредния вътрешен свят на собственика на къщата.

Нестандартно боядисване на конструкцията
Нестандартна версия на живописта

Една посока в материала на декоративните елементи

В зависимост от посоката, в която се изпълнява цялото помещение, декорацията за камината може да бъде по-малко ексцентрична. Модерен стил, класически, минималистичен и все още голям брой интериорки приемат една единствена посока в декорацията, а именно избора на материал.

Например, колекция от буркани с различен размер и мулти формат върху камината изглежда много оригинална. Попълнете декоративната група ще помогне на букет от пресни диви цветя в прозрачна ваза. Обзавеждане на камината в тази посока може да се регулира, за да отговарят на всеки стил, ако вземе бронзовите, титанови футуристични форми, ковани метални части, и много повече, това е само един собственик фантазия на къщата.

Художествено разстройство

Много творчески природа не могат да спрат на едно нещо, така че за тях въпросът за това как да декорирате камината е не по-малко важен. За хората с това настроение фразата "колкото повече, толкова по-добре" е идеална. Но има и клопки тук.

Оригиналната украса на камината
Оригиналният подход към декорирането на камина

Не се препоръчва да хвърляте рафт с ненужни предмети, много снимки, картини, фигурки и вази. В този случай максималната стойност, която гостът мисли, ще бъде небрежност и нищо повече. Най-добре е да разгледате внимателно какъв тип елемент сте най-близо до душата и стила на стаята.

Нека да бъдат свещи, но с различни форми, цветове и размери в голям брой, поставени в хаотичен ред, а в централната част или някъде отстрани е по-добре да поставиш една болна снимка. В резултат на това ще създадете своя собствена инсталация като музей на модерното изкуство и ще бъдете удостоени с възхитителните отзиви на гостите за уютната ви дневна. Между другото, свещ фалшиви камини Те са много популярни сред градските жители.

Всъщност декорът на камината не е нищо повече от самоизразяване. Такъв, на пръв поглед, прост, но в същото време, е лесно да се изрази състоянието на ума, настроението и подчертават цялостния интериорен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Очертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръцеОчертайте камината идеи, опции, материали, съвети как да направите свои собствени ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Какви са порталите за електрически камини, преглед на популярните опцииКакви са порталите за електрически камини, преглед на популярните опции
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
» » Оригиналните и практични идеи за декориране на камината
© 2021 BggeHat.com