Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме

Днес създаването на завършен интериор е стабилна тенденция. В такъв интериор всеки детайл се мисли, но изглежда холистично и напълно. Инсталиране на камина в къщата, собственикът иска да постигне специална аура на комфорт, уют и топлина в стаята. В същото време функциите за отопление имат вторично значение за него.

В съвременните домове често са инсталирани био-камини, електрически камини, принципът на който е значително различен от стандартната проба. Въпреки това, за да се създаде пълна картина, обичайно е да се използват декоративни дърва за огрев за камината, с помощта на които се възпроизвежда необходимия антураж. В тази статия ще говорим по-подробно за това как на практика имитацията на дърва за огнище за камина, използването на въглища, какви опции могат да бъдат избрани и как да се правят подобни неща сами.

Пожар около керамични дърва за огрев
Пробив между керамичната дървесина

Общи моменти

На първо място, нека по-точно формулираме идеята защо всички имат нужда от подобни модели. Основната цел на моделите за дърва за дърва за електрически камини или био-камини е да се направят възможно най-близки до класическия аналогов, работещ на твърдо гориво. Сякаш за да сравните тези устройства в готов, сглобен вид, веднага се забелязват удивителни различия. Керамичната декоративна дървесина привлича вниманието върху себе си, затваря детайлите на дизайна, подобрява външния вид на устройството от естетическа страна и създава по-разбираема атмосфера като цяло.

Съвременните електрически и биологични камини не излъчват дим и топлина, в по-голямата си част са чисто декоративни адаптации. Ето защо естествеността на това, което се случва, не се усеща правилно, аурата на истинския комфорт е размазана.

Декоративните дървени трупи, имитиращи дърва от дърво от истинска дървесина, са просто предназначени да върнат това уникално усещане. Те ви позволяват да създадете отлична визуална серия, която в отделението с нашето подсъзнание допълва общата картина с необходимите елементи.

Изкуствени дърва за бреза
Успешно имитация на дърва от бреза

В градски апартамент не е възможно да се инсталира истинска пещ или камина, но екологична или електрическа опция е напълно приемлива. За да направи системата по-естествена, тя е украсена с изкуствени дърва за огрев или въглища, специално направени за камини от този тип. По този начин можем сигурно да заключим, че основните потребители на такива продукти са жители на градовете.

Налични опции

В специализирани магазини можете да откриете изкуствени дърва за огрев за камина, изработени от различни материали. Най-често за производство подобни декоративни аксесоари прилагайте пластмаса, керамика, камък. За ценителите на природни дадености се предлагат редовни трупи, обработени със специални съединения.

Естествени дърва за огрев. За декориране на камини и пространството до тях активно използвани естествени дърва за огрев. Те изглеждат много автентични, подсъзнанието няма отхвърляне на визуалната картина. Освен това тенденцията за екологосъобразност отдавна е на мода и е малко вероятно в близко бъдеще да бъде заменена от друга посока. Дървесината може да бъде закрепена на малки плочи, можете да използвате малки трупи или твърди стълбове.

Използвайте във вътрешността на естественото дърво за декорация на стени
Декориране на камината и целия интериор с натурални дърва за огрев

При осветяването на ekokamina, естествено дърва за огрев, разбира се, отстранени от него, защото системата работи на съвсем друго гориво. Въпреки това, в присъствието на фалшива камина не могат да се получат дървени трупи, основното е да бъдете бдителни и да предприемете мерки за противопожарна безопасност чрез инсталиране на свещи.

Имайте предвид, че ако решите да донесете истински дърва за огрев от улицата, уверете се, че те не са придружени от различни насекоми, бъгове или дори плесени.

За декориране на камини в къщата с помощта на естествено дърво, можете да използвате различни видове дърво. Например, за интериор в светли цветове идеално пригоден брезови дърва за огрев, докато за модерен, светъл и необичаен интериор ще има подходящ аспен, известен с необичайния цвят на дървото.

Керамични дърва за огрев. За модерни био-камини се използват имитации на дърва за огрев от огнеупорни материали. Такова дърво за огъня за камината се зарежда директно в пещта, защото на практика не се страхува от вредното въздействие на огъня.

Комплект от керамични изделия за камината
Керамични аксесоари за камина

Най-оптималната възможност за много модерни системи, използването на керамични изделия. Керамиката е много гъвкава, така че аналозите за дърва за огрев се обработват до най-малките детайли, от които те стават много близки до оригинала. В момента керамиката е създадена от:

  • имитация на цели полета, широк;
  • изгорен в огъня манекен от дърво;
  • декоративни въглища;
  • имитация на клонки, пръчки, подутини.

Ако погледнете такива предмети от разстояние, мръсният трик може да бъде пропуснат, толкова добре направено копие. Използвайте изкуствени жарава камина, дърва за огрев, клонки и шишарки са не само добре с декоративна страна, но също така и от практическа, тъй като керамични лампи, не се гордее, а не пенливо.

Срокът на експлоатация на керамичните изделия е много дълъг, но все пак редовното изгаряне на керамика с истински огън няма да мине без следа. Най-често не най-качествените продукти бързо се влошават, но добрите сервират няколко години. Пазарът на декоративни дърва за огрев е доста голям, така че има както качествени, така и нискокачествени опции върху него. Нормалното качество струва малко пари и си струва да си спомняте, когато купувате.

Каменни варианти. В допълнение към симулацията на дърва за огрев, модерните екологични камини често са украсени с декоративни камъни и камъчета. Камъните се поставят директно в камината в камината. Те могат да използват обикновени камини или техните заместители, създадени отново от керамика. Най-често каменната украса се използва за камини, работещи върху биогорива. Преминавайки през камъните, този огън изглежда много впечатляващ в такива системи. В същото време самият огън и декоративните материали не отделят нищо в атмосферата на помещението, което означава, че не е необходим комин за такова устройство.

Камина с пълнител под формата на камъни
Модерна камина с каменна камина

Първоначален подход



Модерни камини са създадени от различни технологии, има системи, в които изобщо няма огън в пещта. Пожарът може да бъде симулиран с помощта на електрически уреди, като при такива устройства той обикновено мига или тлее. Може да се създаде 3D прожекция на огън с участието на оптични инструменти и светлина. Независимо от метода за получаване на изкуствен огън, той много прилича на истински, очарователен и атрактивен външен вид.

Модерни електрически камини са в по-малка степен отоплителен уред, допълващ централното отопление, и в по-голям декоративен аксесоар, който заема главна роля във вътрешността на стаята. Можете да си купите всяка любима опция, да създаде в него имитация на огън и се наслаждавайте на него в дългите вечери.

Най-простите версии създават огън чрез осветление. Декоративните дърва за камина с фоново осветление също са направени от керамика, но наскоро се появиха доста висококачествени пластмасови опции. Пластмасата позволява да се намалят производствените разходи на декоративни предмети и следователно да се предоставят на по-широк кръг от потребители. В същото време, с визуалната страна на такова дърво, всичко е наред, защото пластмасата е още по-еластична и лесна за работа материал.

Пещта е включена нагревателя
Общ изглед на камината

Изгарящият ефект в електрическата камина се създава чрез подчертаване на пластмасовите части и има усещане, че въглищата в пещта се загряват до червено и пламъци по тях. Това усещане се засилва от светлинното трептене, което се създава в много модерни модели.

Една от най-модерните електрически камини се смята за апаратурата, в която се прави пожар под формата на 3D модел. На електрическия камина екран, необходимите антураж е изготвен: трупи, въглища, огън, който се допълва от саундтрак. Въпреки факта, че системата създава напълно изкуствен огън, ефектът от необходимата атмосфера се постига чрез общ фон и външен вид. В някои случаи е допустимо да се поставят дърва за огрев в импровизирана пещ от такива електрически камини, за да се създаде още по-реалистична картина.

От древни времена в интериора са построени фалшиви камини, предназначени да го допълнят с външния си вид. Спомнете си популярната приказка за Пинокио, в чиято къща имаше боядисано огнище.

Моделите фалшиви комини са по-обемисти, в които има тапети с горещ огън или подходяща картина. В същото време, като поставите дърва за огрев или естествено дърво в камината, можете да постигнете по-реалистичен вид.

Творческа декорация на камина камина
Интегрирана декорация на камината в камината

Много често в такива системи, заедно с изкуствени дърва за огрев, използвайте свещи, чийто огън е най-много, че нито едно от тях не присъства. Свещите са отличен декоративен елемент, но не и най-безопасният. Ако възнамерявате да ги поставяте във фалшивата си камина от време на време, помислете за мерки за пожарна безопасност: подредете място за протичане на восък, запазете запалимите материали от истински огън.

Домашен вариант

С необходимата степен на умение можете да направите декоративно дърво за камината със собствените си ръце. В същото време всички необходими материали най-често се срещат у дома. Самоизработената имитация на дърва за камина ще ви позволи да спестите малко, както и да дадете възможност да покажете творчеството си.

За да направите приличен манекен, ще ви трябва:

  • силен картон или хартия;
  • боя на правилните цветове;
  • закрепващи материали - лепяща лента, лепило.
Домашни дърва за огрев в камината
Домашни дърва за огрев в огнището

Целият производствен процес може да бъде разделен на няколко етапа:

  1. На първо място, трябва да направите качествени заготовки с необходимите размери. Размерите трябва да съответстват на размерите на камината. Ако направим дърва за огрев, тогава те трябва да бъдат опънати, подобни на реалните. Рязането на такива форми може да се намери в мрежата, въпреки че за формован дървен материал можете просто да преместите хартията в ролка.
  2. На втория етап залепваме детайлите и ги фиксираме. Най-простите дърва за огрев могат да бъдат направени под формата на големи ролки, към които са прикрепени малки (възли). Леко залепете картона с лепило, лепило.
  3. След това залепихме дърва за огрев. Най-лесният начин да направите оцветяване за бреза, като използвате бяло, черно, бежово и кафяво. Ако имате таланта на художник, тогава е време да го покажете. След като боята е изсъхнала, за да я оправи и да даде повече цвят, можете да покриете полюсите с лак.
  4. На последния етап полагаме изкуствено дърво за огрев за вашата камина, създадено от вашите ръце в пещта. Разполагаме по желание, затваряйки неуспешни моменти в оцветяването на трупите и подчертавайки успешните.

Така получените декоративни елементи ще бъдат не само отлична украса за камината, но и лична гордост.

Фалшива камина във вътрешността на къщата
Фалшива камина със свещи вътре

Настаняване на дърва за огрев

Декорирането на камината, както вече казахме, може да се направи по съвсем различни начини. Можете да поставите дърва за огрев, въглища, камъни и дори свещи в него. Ако решите да бъдете мързеливи, можете да ги поставите по различни начини, например, в стройни редици по протежение на стената или горелка, къщата, или в един хаотичен начин. В допълнение към украса на камината ще помогне камъни, свещи, други декоративни материали.

Разположен до камината е малък катерач, тъй като тя ще стане част от целия интериор. Проектирането drovnitsy трябва да бъде избран подходящ за цялостния интериор на стаята. С изтеглянето на истински дърва за огрев ще се съсредоточите върху естествеността на цялата система.

Когато декорирате камината си в къщата, трябва да помните, че повече от този интериор е декоративен и в по-малка степен има някаква практическа стойност. Ето защо, за да накарате основния си акцент да изглежда достоен, трябва да привлечете някои усилия за дизайна му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа каминаЕлектрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Аксесоари за камина 5 основни атрибутиАксесоари за камина 5 основни атрибути
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме
© 2021 BggeHat.com