Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина

Да се ​​подчертае аристократичният стил на интериора на стаята сега може да бъде по-евтин начин, отколкото подреждането на тази камина. Електрическите камини в тяхното разнообразие могат да изпълняват различни функции, от декор до отоплението на стаята. Но повечето модели съчетават всички тези функции и са много популярни.

Всяка електрическа камина се състои от две основни части. Първата част е камината с камина. Тя може да се нарече сърце, защото произвежда топлина и симулира изгарянето на дърва за огрев. Втората част е порталът. Тя служи изключително като обект на декор, но без него някои модели просто не могат да съществуват.

Превъзходен декоративен огън
Декоративен огън с отлично качество

Видове устройства

По начина, по който се монтират електрическите огради за камината, се разделят няколко вида устройства.

  • Камини с вградени огнища. Това са най-простите и най-евтините варианти. Способността да се разпределя топлината от тях като правило е доста ниска. Качеството на илюзията за горещ пламък, те също не се открояват. Може би е възможно да се определят два положителни моменти в тяхното приложение: мобилност и ниска цена. Такива камини могат лесно да бъдат премествани и инсталирани навсякъде в стаята. Въпреки това, в момента те престават да се ползват с универсално признание.
  • Устройства, които използват сменяеми пещи за камини. Това е най-популярният тип, който все още се нарича портал. Портал като рамка дава реализъм на камината. Това изисква внимателна инсталация. Като фокус се използва специална касета, която се вкарва в портала.
  • Самостоятелни пещи. Това са универсални камини, които могат да бъдат използвани директно или вмъкнати в нишата на истинска, неактивна камина, за да я симулират.
Готов камина в интериора
Завършена камина система във вътрешността на стаята

Вътрешно устройство

За да разберете как работи камината, е необходимо да разделите функциите й на две групи и да ги разгледате отделно.

Отопление на стаите

За тази цел се използва отоплителен елемент. Обикновено се представя под формата на нихромна спирала, вкарана в кварцова тръба. Понякога има нагревателни елементи върху керамичната рамка. В по-модерни версии, проводимият материал се отлага върху изолирана плоча. Такива елементи не подлежи на ремонт, но да се смени на нови в случай на повреда.

Всички те имат един принцип на действие: когато електрически ток тече, топлина се освобождава. За насочено топлинно освобождаване се използва рефлектор от полиран метал. Задачата на рефлектора е да отрази радиацията и да я концентрира в правилната посока.

Инфрачервена камина за отопление на стаята
Инфрачервените камини перфектно се справят с функцията за отопление

Ако се ограничим единствено до функцията за отопление, тогава електрическата камина на принципа на действие ще прилича на стари устройства, познати от съветското време. Но дори и с тази проста задача електрическите пещи се справят с модерния подход. Така че, в допълнение към регулирането на отоплителната мощност на спиралата, всяка електрическа камина е оборудван с термостат, който ви позволява да поддържате постоянна температура в стаята и управлението на режимите на камината е налице с контролния панел.

За да изберете подходящата камина за камината според техническите характеристики, трябва да обърнете внимание на силата на спиралата. Необходимо е да се ръководи от факта, че 1 kW нагревателен елемент може да създаде комфорт в стая от 10 квадратни метра. м.

Визуализиране на пламъка



За да постигнат възхитителни резултати, производителите непрекъснато подобряват симулацията на пламъка. Разгледайте ги в ред на нарастващата сложност на производството. Дърва за огрев в камината - това е обикновената мазилка от пластмаса. Напоследък можете да намерите маркирани дневници, които изглеждат тлеещи. Но без качествено изпълнен огън цялостната картина няма да бъде завладяваща.

Красив жълт пламък върху горещи въглища
Вариант на свободния пламък върху горещите въглища
  • Най-простият начин за симулиране на пламък се основава на въртяща се плоча с прорези, която е осветена от LED лампи. Получени танцови светкавици, отразени на екрана, и отливка от дърва за огрев. Можете да регулирате скоростта на въртене на диска, но сходството с реалната картина е доста ниско. Производителите решиха да изгладят грубите разлики, като направиха стъкло с неравномерно матово приложение. Създава се димен ефект. Тази опция е най-достъпна.
  • Алтернатива на това е пламъкът на огън, изработен от малки ивици материя. Дъното на материала се издухва от насочен въздушен поток, който създава вентилатор. Използвайки правилно поставеното задно осветяване на червено, жълто и синьо, можете да постигнете отличен ефект, особено за любов от голямо разстояние. Подобни техники често прибягват до сценични декоратори в театрите.
  • По-скъпата опция е камината за електрическа камина под формата на дисплей с течни кристали. Пламъкът на огъня се образува като образ на достатъчно голяма разделителна способност. Потребителят може да избере яркостта на фоновото осветление и няколко режима на пламъка. Използването на специални оптични системи създава триизмерна илюзия. За да подобрите ефекта на много фирми, участващи в производството на електрически камини, придружавайте изображението със звукови ефекти, подобни на пукане или съскане с изгарянето на дърва за огрев. Този метод на имитация има един съществен недостатък - качеството на изображението се променя в най-лошия с увеличаващия се ъгъл на гледане и се свежда до нищо, когато се опитваме да погледнем камината по равнината на екрана. Поради тези причини тези модели са монтирани в стени монтирани камини.
  • Най-реалната картина на пламъка се създава от камина с камина, която използва студена пара, за да проектира изображението. Парата се получава от чиста вода под въздействието на ултразвуков генератор. Малкият електродвигател с работно колело допринася за това, че парата се издига. В зоната на пламъка се осветява с насочена светлина от халогенни и LED лампи. Светлинните лъчи се управляват от микропроцесор и оцветяването прави възможно да се получат не само пламъците, но и димът в областта на имитацията на дърва за огрев. Заедно със звуковия съпровод се създава трудно различима картина на сегашната камина, която може да се гледа от различни ъгли. Тази технология с името Opti-Myst е разработката на Dimplex. Представени камини са сред най-скъпите, но несравнимото качество на илюзията оправдава всички финансови инвестиции.

Очертаване на портала

Сменяемата система, която включва електрическата камина, ви позволява лесно да поставите огнището в портала, за да създадете стилизирана картина. Самият портал представлява силна рамка с външно покритие. Изхождайки от това, можете самостоятелно да проектирате рамка, която хармонично допълва фокуса на електрическата камина и я записва във всеки интериор.

Хармонично вписан в портала за вътрешна камина
Камина портал да съвпада с интериора

Носещата конструкция трябва да бъде направена от метален профил. Първо, корпусът на портала трябва да издържа на тежестта на огнището и на второ място, той трябва да е устойчив на външни натоварвания (на горния панел можете да поставите някои полезни неща). Преди да маркирате кутията, трябва да решите избора на електрическата ограда, тъй като тя въвежда някои корекции на размерите.

След сглобяването на рамката започва да се покрива с листове от гипсокартон. Всички неравности и точки на закрепване са shpaklyuyut и се обработват с шкурка. Важно е да укрепите вътрешните ъглови връзки с метален профил.

Външното покритие на портала може да бъде изработено от различни материали по вкуса на майстора. Пожарната безопасност на електрическите камини позволява използването на дървесина, MDF, PVC. Завършването на работата по завършването на портала, инсталирайте камина в специална ниша. Кабелите трябва да бъдат инсталирани преди инсталирането на порталната рамка. Тъй като натоварването на нагревателния елемент е високо, трябва да се внимава за изолиране на входящите проводници.

Въпреки очевидната простота на оформянето, подобни процедури изискват определени умения. От икономиката също трябва да повдигне въпроса, тъй като все още ще трябва да харчите пари за консумативи. В някои случаи, материали за довършителни може да отиде до доста пени.

Следователно, една рационална опция ще бъде закупуването на готови комплекти, които ще бъдат инсталирани само в разпределеното пространство. Фирми, ангажирани в производството и продажбата на електрически камини може да осигури най-широк избор на дизайн и двете огнища на огнището и рамката. Напоследък панорамни камини с вдлъбнати врати придобиват популярност. Така се създава илюзия за голям обем и пространствено изображение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уредаЕлектрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уреда
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Вградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтажВградените камини са основните сортове, характеристики на избор и монтаж
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
» » Електрическа камина за камина, която се състои от напълно електрическа камина
© 2021 BggeHat.com