Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома

Създаването на уют в къщата, разбира се, се занимава със своята господарка и я помага в тази печка или камина. С помощта на тези сгради можете да получите аура на топлина и комфорт в къщата, да донесе истински огън в къщата. Въпреки това, за да се стопи печката или камината, е необходимо дърва за огрев и е много удобно, ако е осигурено вечеря за дърва за огрев, разположена до мястото, където лежат. Както вече разбрахте, в тази статия ще говорим за кнедли от дърво за камини, за това какви са те, за какво са направени и как се използват в ежедневието.

Устройство за съхраняване на дърва за огрев до фурната
Оригинално метално устройство за съхраняване на дърва за огрев

Основни изгледи

Стойка за дърва за огрев, разположена в близост до печката или камина, наречена дровница. Той изпълнява две функции наведнъж: това е адаптация за директно съхранение на дърва за огрев и декоративен предмет на интериора. Обикновено близо до камината или до нея има няколко купища дърва за огрев, което ти позволява тихо да построиш огън и леко да построиш стая, това е достатъчно. Сухите дърва изгарят добре, но дървото, донесено от улицата, не винаги е готова за това.

Условно е възможно да се разделят всички устройства за съхранение на гората в следните типове:

  • Улични опции. За съхраняване на дърва за огрев на улицата най-често изграждат малки структури под формата на навеси. Тези навеси защитават гората от дъжд и в същото време й дават възможност да проветрява, изсъхва, защото има пропуски в стените на конструкциите. Освен това, дървесината не се поставя на земята или на пода, а на подготвена основа, която не позволява влагата да попадне в дървото. В някои случаи, дървесината е направена под формата на кожух, който е фиксиран на полюсите. Навесът покрива дървото от дъжда, а отсъствието на стените позволява на дървото да изсъхне от вятъра.
  • Стандартни решения: стационарни и преносими. Осъзнайте, че пълното съхранение на дърва за огрев в къщата не работи поради ограниченото пространство. Можете да организирате малък склад под стълбите, но е по-добре да не заемате ценно място в дървото. Най-често в близост до камината или камината има импровизиран праг за малко количество дърва за огрев, който може да се използва за запалване на огън и изграждане на стая. Този вход може да бъде част от самата фурна, може да бъде камина с душ гърне отстрани или със стойка вътре, може да се направи малък склад под формата на рафт за дърва за огрев на стената. Дръбница за камината може да се намира отделно и да изглежда като пълноценен декоративен аксесоар. В магазините можете да намерите варианти на дърво, метал и пластмаса, много често използвана красива ковачество. Най-простият може да бъде портативен вариант, например обикновена кошница от ракита, от която лесно можете да отидете в плевнята, за да напълнете запасите от дърва за огрев.
Ковани уреди за пещта
Комплект фалшиви аксесоари за печката

Можете да направите дърва за огрев за себе си, и можете да си купите готов вариант в специализиран магазин, като го вземете под интериора на цялата стая. Обикновено тези устройства са направени от дърво или метал, въпреки че има и пластмасови конструкции.

Сухият и топъл микроклимат у дома позволява дърва да бъде винаги готов за употреба. Въпреки това, донесе от улицата друг стек на дърва за огрев, често трябва да бъде леко изсушен, за да не се направи огън със сурови трупи. Това е напълно съдействано от стационарни решения, когато дървото за камината се намира в непосредствена близост до него.

Например, точно в стената до печката можете да направите ниша, в която да заредите гората за съхранение и сушене. Ако размерите на печката или камината са големи, можете да разгледате опцията с ниша право в тях. Обикновено такава ниша се намира в долната част на камината, печката, която я зачева преди зидарията, в процеса на развитие на външния вид на цялата структура.

Място за съхраняване на дърва за огрев директно в камината
Място за съхраняване на дърва в основата на камината

Използвани материали

Стационарните и преносими дробници могат да бъдат изработени от различни материали, но най-често има метални и дървени модели. Комплект за камина с душ може да включва и други аксесоари, например покер, клещи, шлиц и лъжичка за събиране на пепел.

метал

Сред металните варианти, местният потребител предпочита фалшивите продукти, направени на ръка. Такъв аксесоар за печки е истинско произведение на изкуството. Избирайки подходящ модел, можете да разгледате черни опции, бронзови или златни, както и патинирани за античността. Белите разтвори са изключително редки, но има и такива.



Окачените корнизи за камината най-често се намират в дневните, в непосредствена близост до самия апарат. Основната им задача е да привлекат вниманието, да подчертават красотата и практичността на цялата пожарна система.

За модерните интериори е възможно да се избере по-универсален модел на инструмента за изгаряне на дървесина, изработен от метален профил и стоманени листове, огънати в желаната форма.

Оригинална камина
Красиво декорирана камина в частна къща

Каменна касета от метал може да бъде поръчана на професионална ковач според вашите скици, но можете да се готвите, ако имате определени умения за това. За да направите това, трябва да купите в магазина подходящи фалшиви артикули за вашия състав и да ги свържете.

дърво

Дървени drovnitsy от шперплат, дъски, предварително подредени и полирани. За разлика от металните аналози, най-често изработени в заоблени форми, дървесните дървени резервоари обикновено са правоъгълни, напомнящи за дизайнерската си кутия. За украса на това просто устройство може да се използва дърворезба, изгаряне, вложки от други материали.

Друга версия на дървесината, принадлежаща към преносимия клас, се извършва по метода на тъкане. Можете дори да направите кошница от ракита за дърва за огрев само с подходящи умения или да купите от занаятчии. По-скъпите модели са направени от ратан, аналог на нашата обичайна лоза. Ако къщата има повече продукти от ракита, като например фотьойл или масичка за кафе, подобна тренировка от този тип ще допълни идеално тази домашна идилия.

Кутия за транспортиране на дърва
Корпус за дърва за огрев

Избирайки вариант на вдлъбнатината за камини и печки, винаги си заслужава да вземете предвид интериора на вашата къща, така че декоративният аксесоар в нея да се вписва добре:

  • За коминната зала, изпълнена в духа на модерния стил, металните аксесоари с хромирани части са идеални. Кожените елементи ще украсят и ще дадат удобството на аксесоарите.
  • Класическият интериор включва ковани декоративни аксесоари, с многобройни завои и сложни форми, приличащи на антики.
Кошница за транспортиране на дърва за огрев
Удобна кошница за съхранение и носене на дърва за огрев
  • Държавните стилове, като например страна или провинция, предполагат наличието на голям брой дървета, което означава, че дробницата трябва да бъде тъкана или от дъски.

Успешно поставени в интериорната камина с красива дробнице ще бъде най-светлият акцент в стаята ви. Струва си да си спомните това, като направите информиран избор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използвамеЗащо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Как да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у домаКак да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у дома
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
» » Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
© 2021 BggeHat.com