Как да се стопи печката със сурови дърва за огрев, ефективни техники

От време на време се сблъскваме със ситуация, при която разполагаме само със сурови дърва за огрев и е необходимо да разтопим печката или да запалим огъня. Какво трябва да се направи в такава ситуация, как да запалим сурова дърва за огрев във фурната, как да направим нормален огън от такива суровини, да разберем заедно.

Огънят пожар гори във фурната
Реален огън във фурната

Инструкция стъпка по стъпка

Рано или късно всеки от нас е изправен пред проблема с напоена дърва за огрев и ситуациите могат да бъдат много различни. Например, когато е необходимо да се направи пожар в природата да се затопли, да готвя ухото, шишчета, печени картофи, или когато това е необходимо за отопление на къща, за да се подготви за баня, за да се затопли и да се измие. Навлажнената дърва е много по-трудна за запалване, но с правилен подход към тази задача е напълно възможно да се справим. Обмислете едновременно да загрявате печката със сурови дърва за огрев и как да ги запалите в природата.

За да приложим опростен план за запалване на дърва за огрев, ще имаме нужда от:

  • добра брадва, остър нож;
  • мокри дърва за огрев;
  • фина сол;
  • стек от обикновени вестници;
  • по-леки или съвпадащи.

На първо място, трябва да изрежем част от дърва за огрев на малки парчета, чипове. Малки парчета дърво бързо ще изсъхнат и ще светнат, докато големи дървени трупи ще обърнат нашия огън. Добра брадва и остър нож ще ви позволят бързо да държите детайла.

Зимен огън от чиповете
Зимна версия на малък огън

Имайте предвид, че в дървата за огрев може да е суха, затова правим чипове и обяд от средната част на трупите. Ако имаме работа брезови дърва за огрев, след това премахваме брезовата кора от заготовките. На дърветата бреза кора не може веднага да изсъхне и да се запалят, но отделно, напротив, тя лесно ще се запали и да даде необходимия огън.

Ние събираме от получените чипове малка колиба, в основата поставяме малки лъчи, ги затваряме с по-големи чипове. Важно е да има място вътре във въздуха, както и че въздушните маси свободно да циркулират вътре и извън нашата структура.

Изграждаме хижа на пиедестал от вестници, освен това покриваме вестници с чипове от всички страни. Поставяйки вестниците вътре, те трябва да бъдат смазани, дават определена сума. Ако има брезова кора, тя също трябва да бъде положена дълбоко в хижата. Нагоре с фина поръсена сол. Като добър адсорбент, солта ще извлече част от влагата от чиповете.

Подготовка за запалване на огън
Извършване на подготвителни дейности преди запалването на огъня

Трябва да се отбележи, че е съвсем лесно да се събере такава конструкция в пещ, облицована с тухли, и да се запали. Най-малкото е по-удобно и по-добре да се стопи такава пещ, отколкото да се работи с безформена сива дупка. В продължение на много собственици на пещи са все още пресни спомени от трудностите, които те победиха в етап на строителство, когато издигнат пещ obkladyvali своята тухла камъни. Всички усилия на това време не бяха напразни, сега в пещта е възможно да се запали огън бързо и лесно дори от сурови дърва за огрев.



Подготвителни дейности се провеждат, е време да запалим оригиналния си дизайн. В същото време се опитайте да обръщате внимание на това, дали мокърът, изгарящ дървесината, ще изгори от самите вестници. Ако за пръв път запалването е било неуспешно, трябва да повторите процедурата. В този случай изсушените чипове вече ще се раздуват по-добре. Ако огъня се хвана, е време да поставим няколко по-големи трупи. Това трябва да се направи, за да не се блокира достъпът на въздуха до огъня.

Ако имаме работа с фурна, след като получите пожара, отворете капака и затворете вратата в самата стая. Осветяване на огън в природата, можете да го взриви малко, използвайки всеки подходящ обект като вентилатор. Първата половин час трябва да се поддържа, като се използват изключително тънки чипове и трупи.

Когато огънят стане по-уверен, можете да добавите още дърва за огрев. Опитайте се да не натискате твърде много, не затрупвайте пламъка, не блокирайте достъпа на въздух (кислород) до огъня. Големите трупи могат да бъдат залагани само когато вече имате достатъчно добри въглища. Ако трябва да нагорещят пещта суровата дървесина, а след това внимавайте за интензивността на огъня, не му даде много отслабена, защото ако жегата с нови сурови трупи не е достатъчно, тогава всичко може просто да изляза. Размножаването на огън изисква търпение, особено когато става въпрос за сурово гориво.

Декоративни предмети в близост до печката
Допълващи пещи декоративни елементи

Не е да се мисли за това дали е възможно да се нагорещят пещта суровата дървесина, за подготвителни дейности, съхраняване малко от дърво у дома и ги подсушете близо до печката за бъдещето. Сухата дърва за горене, подредена близо до фурната и готова за употреба, ще ви позволи да не мислите за подобни проблеми в бъдеще. В допълнение, куп дърва за огрев може да произведе много оригинален декоративен обект за къщата.

Финес и нюанс

Има някои тайни за успешното получаване на огън от сурови дърва за огрев, които също бихме искали да споделяме:

  • Най-лошото от всичко, ако имате на склад сурова дъбова дърва за огрев. Този вид дървесина отделя малко количество топлина, така че дървесината от аспен ще бъде доста трудна за запалване. трупи под влиянието на температурата ще бавно тлее, подчертавайки много малко топлина.
  • Добра възможност за бързо разпалване на сурови трупи ще бъде бреза или смърч. Въпреки факта, че тези видове дървета отделят много сажди и сажди по време на горенето, те са оптимални за бързо запалване. Огънят се улавя в чипове и брезова кора в рамките на секунди.
Мокри дърва за огрев
Мокро дърва за приготвяне на щифта
  • Оригиналният начин за бързо изсъхване на дървото е измислен от нашите предци. За сурови дърва за огрев трябва да се излива сол в големи количества. Солта ще привлече част от влагата, а дървата за огрев ще станат подходящи за употреба.
  • Ако запаля огън в природата и в нашия арсенал има запалими течности, като дизелово гориво, бензин, керосин, е възможно да се излее тези чипове формулировки. Ако искате да използвате запалими течности във фурната, можете да ги навлажнете с парцал и да ги поставите между дървените трупи. Характерната миризма на такива течности след запалване на огъня ще се разпадне достатъчно бързо.
  • Някои експерти препоръчват поставянето на празна бутилка растително масло в пещта. С него можете бързо да получите необходимото количество огън.

Обърнете внимание, че дървото винаги се купува сурово. Най-добре е да се направи това през зимата, като се съхранява за следващия сезон, когато машината лесно влиза в гората. В този случай, преди да използвате, дърва за огрев ще остане с вас за една година. Те трябва да се съхраняват в дървесина, затворена от дъжд и издухана от вятъра.

Както виждате, няма особени затруднения с разпалването на сурови дърва за огрев, основното нещо е да се мисли и да се направи качествено подготвителна работа по този въпрос. Малко търпение и на ваше разположение ще бъде добър интензивен огън, придаващ топлина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Температурата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещТемпературата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещ
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръцеКак да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце
» » Как да се стопи печката със сурови дърва за огрев, ефективни техники
© 2021 BggeHat.com