Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце

За да не се получат проблеми с дърва за огрев, е необходимо да се подготвят от време на време. Обикновено такива работи се провеждат веднъж годишно, през есенно-зимния период от време. В тази статия ще ви кажа как да се изчисли обема на дървесина се извършва дърва за зимата, като горски нарязани, и се съхранява, и е посветена на правната страна на въпроса.

Влизане през зимата
Извършване на операции по дърводобив с гора

Точното време

Трябва да се каже незабавно, че събирането на дърва за огрев, това е дълъг процес, който е придружен от много физическа работа. За да се осигури висококачествена гора за цяла година, така че къщата да е топла и в гореща вана, е необходимо правилно да се нарязват и сушат дърва за огрев, а също и да се осигуряват прилични условия за съхранение. Ако не планирате сами да дървите дърво, можете да купите необходимото количество дърво.

От древни времена всички селяни от селото знаят, че най-доброто време за прибиране на реколтата се счита за ранна зима или най-новата есен, когато улиците все още са топли и сухи. Това време от годината не е избрано случайно, защото много работи през есента и зимата са по-удобни, по-специално:

  • Рязане и рязане на дървета, които падат зеленина през зимата, са по-опростени.
  • Намаляването на замразените трупи също е по-лесно през зимата, добре, или през есента, когато вече са се появили първите слани.
  • В допълнение, движението на сока през зимния период от време в рамките на дърветата се забавя, което ви позволява да получите повече сухо дърво.
  • Сушенето на дървесината е дълъг процес, дървесината, отсечена през зимата, изсъхва през пролетта и лятото и само през есента и по-добре през следващата зима е напълно готова за използване.

Отрязаната гора не може да се използва веднага, трябва да се изсуши. Ако печете печката със сурови дърва за огрев, от новоизлюпените дървета, те ще горят лошо, ще дишат и ще дишат. В допълнение, на това дърво ще се даде по-малко топлина, отколкото след цялостно сушене. Съвременните технологии позволяват сушенето на свежа гора, но е по-добре да се прибегне до естествено изсушаване.

Сбор от отсечени дървета
Отрязаната гора се готви за транспортиране

Между другото, нека разгледаме как се извършва изчисляването на дървесината за дърводобив, защото трябва да знаем колко дървесина имаме нужда. Ако предположите, че през зимата винаги ще бъдете в дохята и печката във фурната, тогава можете да използвате средната опция за изчисление.

Смята се, че за отопление на 10 квадратни метра от дървената къща през целия зимен период, 1 кубичен метър дърва за огрев ще бъде достатъчен.

Въз основа на тази проста математика, е лесно да се изчисли колко кубчета дърво, от което се нуждаете, за да затоплите къщата си. След това трябва да добавите определено количество дърва за запалване на сауната през почивните дни, ако има такива, и малка разлика за непредвидени събития няма да навреди.



Обърнете внимание, че машината за събиране на дърва, обикновено ZIL или KAMAZ, може едновременно да прехвърли около 5 кубчета дърво. Затова изчислете колко автомобила имате нужда.

Правен аспект на проблема

След като сте изчислили необходимото количество дървесина, сте готови да започнете да жънете себе си, все пак възниква разумен въпрос как да подготвяте законно журнали. За да може законно да се води работа със собствените си ръце, е необходимо да се формализира договор за лизинг за горите, което се изисква от горското законодателство. Имайки такова съгласие по ръцете си, имате право да изрежете и експортирате гората от определени територии.

Транспорт на дърва от гората
Гората се транспортира с много различно оборудване

При получаване на разрешение за добив на дърва за огрев в горското стопанство е необходимо да се изяснят какви нюанси и тънкости съществуват, какво друго се регулира от закона за дърводобив на дърва за огрев. Например, ви е позволено да провеждате само селективна дърводобив: дървета, разрушени от вятър, развалени от вредители или твърди, ако естествената стабилност на гората се изгуби. За неразрешеното събиране на дърва за огрев в гората се очаква да е наред.

Следва да се отбележи, че подготовката на четка не е забранена на законодателно равнище. Дървета, дървета и клони на дървета с диаметър по-малък от 4 см се считат за черни дървета. Също така е възможно да се съберат остатъци за прибирането на реколтата след изсичането.

Извършване на работи

Ако решите да направите всичко сами, тогава със сигурност ще минете през целия цикъл на възлагане. Всички работи по регистрирането могат условно да бъдат разделени на три етапа:

  • Първият етап е директното рязане на дърветата в гората, отстраняване на клоните и клоните от стволовете им, за да се получат дълги, дори ловни дървени трупи. Изсичането на дървета в гората е трудно и опасно. За да започнете да изрежете багажника, следвайте отстрани, откъдето искате да изхвърлите дървото. Първият прорез се простира в багажника 1/3 от диаметъра, след което вторият прорез е направен от другата страна. Втората стъпка се задълбочава още повече в багажника. Веднага след като дървото започне да пада, веднага трябва да избягате от него на безопасно разстояние. По време на събирането на реколтата не се правят само дървесни стволове, клони, но дори дървени стърготини се изнасят, например ако се извършва изсичането на ельо. Тънките клони в бъдеще са отлични за печене на фурни и камини, а тютюнът ще бъде полезен за пушене.
Дървено дърво
Използване на резачка за дърводобив
  • Вторият етап е рязане на дървени трупи на малки парченца, начупени или дървени трупи и премахване на дървесината от гората до вашия сайт. За удобство на дървени трупи използвайте кози. Преди това е видял трион с двуръкохватка и сега активно използвайте верижни триони. Грижете се за оборудването за рязане и рязане, разбира се, трябва да бъде предварително, изберете подходяща верижка, складирайте една добра брадва. Churbaki прави височина от 40-50 сантиметра, тази дължина се счита за оптимална за фурната. Обикновено иглолистната дървесина е нарязана на по-дълги трупи, а твърдите скали са по-къси. Кратките трупи са по-лесни за разделяне на трупи, особено дървото е силно и твърдо.
Рязане на верижни триони от резачка
Държи трупи на кози
  • Третият етап - креда се задушава за дървени трупи и дърва за съхранение на дърва в специално подготвен дървен материал, дървен материал. Ако времето по време на дните за ловуване е добро, слънчево, то след като сте срязали дървените трупи на дървените трупи, те се дават 2-3 дни, преди да започнат да косят. В бъдеще такива дърва за огрев ще бъдат по-добре да изсъхнат, затова е по-добре да се даде топлина при изгаряне. За раздробяване на малки блокове от дърво Използва се една брадва, обемисти трябва да разделят специален ключалката. Ако времето в близко бъдеще остане добро, то пробитите дървени трупи се поставят в двора за допълнително изсушаване. Хълмът е построен с големи вдлъбнатини за свободно движение на въздуха. Ако времето не е щастливо, дървото веднага се съхранява в дърворезба за съхранение и сушене. Имайте предвид, че по време на изсушаването трупите отделят характерна стягаща миризма.
Котлетът се нарязва на малки дървени трупи
Нарежете трупите в дневници

Събирането на дърва за огрев е винаги доста отговорно събитие и още повече, ако искате да го държите сами, със собствените си ръце. Първият път може да имате големи трудности при извършването на такава работа, но с всяка година, както се натрупва опит, гората ще подготви всичко по-лесно.

Ако не можете да извършвате такава работа със собствените си ръце, винаги можете да купите дърва за огрев в готов вид. В този случай можете да изберете подходящ за характеристиките на дървото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се нарязва дърва ръчно и механичноКак да се нарязва дърва ръчно и механично
Как да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у домаКак да направите свои ръце drovnitsu за дърва за огрев на улицата и у дома
Как правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решенияКак правилно да се съхранява дърва за огрев, готови решения
Температурата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещТемпературата на горене на дърва за огрев от различни видове дървесина в пещната пещ
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Birch дърва, основните свойства на популярното дървоBirch дърва, основните свойства на популярното дърво
Drovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у домаDrovnitsy за камини и печки, решения за съхранение на дърва за огрев у дома
» » Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com