Видове дърводелци

Дървени сепаратори са устройства, предназначени да раздробяват големи дървени трупи в малки дърва за огрев, подходящи за запалване на камина или печки. Те се използват широко не само в домашни условия, но и в дърводобив, ферми, горски предприятия и др.

Има няколко класификации на дървесните сплитери по различни параметри. Един от най-разпространените е принципът на функциониране на устройствата. Като се има предвид този фактор, woodcutters amazin.ua може да бъде:

  • Хидравлични. Характеризира се с прост дизайн и характеристики с висока производителност. Основното предимство на този тип механизъм е лекото сблъскване на ножа и дървения труп, което осигурява висока степен на защита на устройството срещу счупвания и отлична ефективност на работа. Могат да бъдат оборудвани с бензинов или електрически двигател.
  • Конус или винт. Тази гайка-винтова връзка, която се характеризира с висока мощност и надеждност. Принципът на работа е по-прост, отколкото при хидравличните устройства. Този механизъм има един недостатък - повишени изисквания за мощност на двигателя. Независимо от това предимствата на винтовият дърводелски сплитер са безспорни - непретенциозност в поддръжката и дълъг експлоатационен живот.

Как да изберем дървен сплитер?

Дървесината е незаменим инструмент във фермата и в отрасъла, което ще позволи за кратко време да се подготви голямо количество дърва без много усилия.

Изборът на дървесен сплитер се основава на условията, при които е предназначен да бъде използван. Ако имате нужда от устройство за собствено ползване, периодична дърва за домашна баня или сауна, подпалки фурна, не се колебайте да си купите дом секира, която ресурс е достатъчен за периодично употребата за развлечение. За работа в предприятия в условия на висока интензивност, по-добре е да закупите индустриален дървен сплитер, който има по-голям капацитет и допълнителна функционалност.



Тъй като модулите могат да бъдат оборудвани с електрически или бензинов двигател, да се ръководят от вашите нужди. Когато работите в близост до източници на захранване, изборът пада върху съответния модул. Такива дървени сплитери са компактни и безопасни за околната среда, лесни за използване. Ако условията на работа не ви позволяват постоянно да стоите близо до електрозахранването, е полезно бензинов блок с пълна автономност и мобилност.

Всеки модел дървесен сплитер е проектиран за определен ограничителен размер на лога, който може да обработва. Този индикатор определя "дължината на пролуката", която като правило е в диапазона 50-100 см.

Фокусирайте се върху вашите нужди и нужди и можете да изберете най-добрия тип дърводелски сплитер, който ще ви е удобен във всички параметри.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно подбраните вериги гарантират ефективността на верижните триониПравилно подбраните вериги гарантират ефективността на верижните триони
Как да се нарязва дърва ръчно и механичноКак да се нарязва дърва ръчно и механично
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Избор на циркулационна помпа за отоплителната система, научете как да го направите без никакви…Избор на циркулационна помпа за отоплителната система, научете как да го направите без никакви…
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Как да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръцеКак да си купя дърва за зимата, как да сече и да изсъхне дървото със собствените си ръце
Как да премахнете и смените касета от електрическа бормашинаКак да премахнете и смените касета от електрическа бормашина
Birch дърва, основните свойства на популярното дървоBirch дърва, основните свойства на популярното дърво
» » Видове дърводелци
© 2021 BggeHat.com