Избираме правилно генератора

Днес има голям брой от всички видове генератори на електроенергия от различни типове и сили, които произвеждат ток. И за да изберете такова устройство правилно, първо трябва да определите сами кои електрически устройства ще бъдат свързани към такъв генератор и колко ще има. След като сме решили това, ще можем да изберем електрически генератор, без да плащаме за него. Ето някои съвети за правилния избор.

Преди да влезете в магазина за нова покупка, струва си да изчислите силата на цялото оборудване и уреди, които ще бъдат свързани с генератора. Също така не бива да се забравя, че някои съоръжения с електрически двигател имат начален капацитет, надвишаващ работната мощност няколко пъти. Ето защо трябва да вземем предвид този фактор. Тук онлайн магазинът за електроинструменти ще ви бъде отличен асистент при избора на електрически генератор.

Много е лесно да изчислите общата мощност на всички устройства:

-Изчислете началната мощност на устройството с най-големия електродвигател;
-Добавете към този капацитет общата работоспособност на електрически уреди с мотор и всички останали потребители на електроенергия;
-Увеличете резултантното число с приблизително 14-15 (за точност).



По този начин ще определите грубо минималната мощност на вашия бъдещ генератор.

Също така трябва да знаете, че можете да спестите много на генератора. Те са оборудвани със специално устройство, наречено стартиращо усилване. С него можете да се свържете с генератора с капацитет от 2,9-3,1 kW, устройства с начална мощност повече. По този начин ще получите предимства в размера и цената на електрическия генератор.

След инсталирането на генератора е необходимо преди всяко стартиране да се провери общата мощност на всички устройства. Не забравяйте, че при стартиране на устройства с висока начална мощност може да има силно понижение на напрежението в мрежата. Също така обърнете внимание на факта, че тези устройства с електрически двигатели имат реактивна мощност, която при включване се увеличава няколко пъти.

И накрая, не забравяйте, че за да работите с генератора изисква реактивна мощност, която се произвежда с помощта на кондензатори. Този фактор може значително да повлияе на работата на устройства и устройства, така че трябва внимателно да разгледате този проблем. Изчислете това мощност може да се основава на ефективността и номиналния ток, тъй като не винаги такива данни са посочени в техническите характеристики на генератора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вятърни генератори силата на природата в услуга на човекаВятърни генератори силата на природата в услуга на човека
Газови топлинни генератори за отопление на въздухаГазови топлинни генератори за отопление на въздуха
Свързване на електрическия бойлер към отоплителната системаСвързване на електрическия бойлер към отоплителната система
Най-важното нещо за индустриалните генератори на димНай-важното нещо за индустриалните генератори на дим
Най-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръцеНай-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръце
Разберете устройството и принципа на генератора на димРазберете устройството и принципа на генератора на дим
Всичко, което искахте да знаете за генератора на триене на димВсичко, което искахте да знаете за генератора на триене на дим
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Предимства и характеристики на дизеловите генераториПредимства и характеристики на дизеловите генератори
Видове дърводелциВидове дърводелци
» » Избираме правилно генератора
© 2021 BggeHat.com