Предимства на дизеловите електроцентрали

дизелови генераториВъпросите за осигуряване на независимо електрозахранване на къща или малко предприятие водят потребителя да избере най-подходящия източник.

Те могат да бъдат като най-съвременна вятърна централа или традиционни електрически генератори, задвижвани от бензинов или дизелов двигател.

Всеки от тях има много положителни качества, широко използвани в ежедневието и производствените дейности. В същото време те заемат своите ниши и почти не се конкурират помежду си. Така че, на пазара е маломощни електроцентрали преобладават генератори с бензинови двигатели, и по-мощен набор от първенството принадлежи на дизелови генератори. Освен това ремонтът на дизелови генератори няма да бъде проблем.



Предимства и предимства на дизеловите двигатели на електрически генератори:
- Дизеловият двигател е по-подходящ за работа в стационарен режим, той има по-голям двигателен ресурс от бензинов двигател. И също така работи по-добре на върховите натоварвания.
- Съвременните дизелови генератори по отношение на нивото на шума не се различават от техните бензинови контрагенти, тъй като те са оборудвани с допълнителни изолационни и изпускателни устройства.
- Дизеловите инсталации не се страхуват от топлина и студ, тъй като имат автономна система за течно охлаждане, както и повишена влажност.
- Дизеловият електрически генератор може да работи непрекъснато през деня, с малки почивки за поддръжка и грижи.
- Работи добре при номиналните натоварвания и ниските обороти на двигателя. В същото време разходът на гориво е много по-нисък от този на бензинов генератор.
- Чрез своята икономика може да се конкурира с двигатели, работещи на газ, което им дава само в цената на горивото, но печеливши в простотата на оборудването.
- Всички дизелови генератори имат стартов двигател, за да стартират лесно.
- Генераторът може да бъде напълно автоматизиран. Тя може да бъде включена, докато мрежовото напрежение е изключено, ако е инсталирано като резервен източник на захранване.
- Дизеловото гориво е по-малко опасно за запалимост от бензина. Следователно резервоарът за захранване на дизеловия двигател е монтиран в същата стая като самия генератор.

Електрическият генератор за покупка се избира според изхода. То трябва да бъде не по-малко от общото върхово натоварване от цялото работно оборудване. И в същото време закупуването на прекалено мощна електроцентрала няма смисъл, тъй като оборудването не може да работи без номинално натоварване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вятърни генератори силата на природата в услуга на човекаВятърни генератори силата на природата в услуга на човека
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Дизелови котли за отопление на домаДизелови котли за отопление на дома
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
Предимства и характеристики на дизеловите генераториПредимства и характеристики на дизеловите генератори
Избор на машина за заваряванеИзбор на машина за заваряване
Видове дърводелциВидове дърводелци
Предимства и недостатъци на електроенергията и автомобилитеПредимства и недостатъци на електроенергията и автомобилите
Избираме правилно генератораИзбираме правилно генератора
» » Предимства на дизеловите електроцентрали
© 2021 BggeHat.com