Най-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръце

Една от най-важните части, на която зависи нормалната работа на завода, е компресорът Генератор на димен дим. Разбира се, можете да използвате готов компресор от магазин, предназначен за обслужване на аквариума. Аквариумният компресор обаче е твърде нисък или много скъп. Намерете правилния модел за домашна пушеща камина много трудно.

Изчисляване на мощността на димния пушач - задачата не е лесна дори за компетентните инженери. Няма унифицирана методология. За да направите домашно произведени пушилни се използват различни импровизирани материали. Под шкафовете за пушене се приспособяват различни капацитети и структури - от оръжия и сейфове за инструменти до стари хладилници и моливи за стени на мебели.

Компресор за пушач от пушач


Вентилаторът за димовия генератор не е с структурна сложност. Може би това не изглежда много представа за видео, но надхвърля повечето от закупените дизайни по функционалност. Компресорът за пушач трябва да отговаря на няколко задължителни характеристики:

  • възможност за продължителна непрекъсната работа (до 7-8 часа) в даден режим;
  • ниска консумация на енергия;
  • наличието на контрол на изпълнението;
  • наличието и ниската цена на компонентите;
  • ремонтопригодност.

При такива искания за качество на дизайна, изглежда невъзможно да се направи пълен компресор за опушване на дим генератор изисква енергия у дома. Но това не е така с минимални умения с инструменти и знания за теоретичните основи на електротехниката, за да се изгради единица работна вентилатор за генератор на дим може да бъде няколко часа спокойно внимателен работа.

Възли, части и инструменти

За да направите това, трябва:

  1. вентилатор (охладител) от компютъра;
  2. пластмасова кутия с масло, охлаждаща течност, строителни течности или други запечатани контейнери с капацитет от около 10 литра;
  3. водни котли и фитинги;
  4. Резистор с променливо съпротивление;
  5. части от полипропилен или метал (мед, алуминий, неръждаема стомана) с дължина от 20 до 25 см в диаметър 25 мм;
  6. болтове с диаметър 2 - 3 mm.

От инструментите се нуждаете от мозайка, спойка, отвертка, свредло, гаечен ключ.

Технологична карта

За да се развие последователността на операциите, е необходимо да се разбере принципът на компресора за генератора на дим. Основната му задача е да създаде постоянен поток въздух под ниско налягане, който обаче може да създаде инжекционен ефект в генератора на дим.

Ефективността на такъв поток зависи от обема на горивната камера на димовия генератор. Ако не е повече от 3 литра, тогава ще има достатъчно мощност от 1 - 2 м3 / мин. Това може да осигури вентилатор с мощност до 100-300 вата (разсеяна топлина). При по-голям обем на камерата и феновете се нуждаят от повече мощност.

Препоръчваме: Умивалня от медицински биксели със собствени ръце

Стандартните размери на аксиалните компютърни охладители са 40X40, 60X60, 70X70, 80X80, 92X92, 120X120. За генератор на дим, работещ с висока ефективност, трябва да се изберат вентилатори с най-големи размери. Необходимостта им от ток е незначителна, но изпълнението е достатъчно.

Компресор за пушене

Компресор от охладител, захранване и резервоар

Трябва да се отбележи, че само аксиални вентилатори са подходящи за компресорното устройство, за предпочитане в корпуса. Радиалните елементи са по-малко продуктивни и е неудобно да се инсталират.

Вентилаторът е монтиран в гнездото на резервоара, направено от размерите на тялото на електрическата мозайка, и е затегнато. Връзката трябва да е силна и възможно най-стегната. Това ще премахне нежеланите вибрации по време на работа. Можете да инсталирате вентилатора от двете страни на кутията, но най-добре е да го направите на една от тесните. Въпреки че това влошава стабилността, но силата му е по-висока и шумът от устройството ще бъде по-нисък.

Необходим е резервоар или друг капацитет, за да се изравни налягането на въздушния поток, изпълнявайки ролята на уникален приемник. Изходният поток се характеризира с достатъчно висока скорост на стабилност и постоянна мощност.

Изходната тръба е монтирана в гърлото или специално изработена дупка. Основното изискване е, че трябва да бъде запечатано и да се предотврати изтичането на въздух през гъвкавия маркуч, водещ към димовия генератор. При някои модели каналът е твърд и се свързва с корпуса на генератора с резбовани връзки. Такова решение има право да живее в проекти с висока мощност.

Ако компресорът не успее да постигне правилното функциониране на компресора, можете да добавите втори вентилатор, да замените съществуващия с по-мощен или да смените кутията с по-малка.

Контрол на скоростта

Революциите и впоследствие мощността на компресора се регулират от резистор с променлив съпротива, включен във вентилационната система. Инсталирането му не представлява проблем дори за ученика.

Някои вентилатори са предназначени за фиксирани режими L, M и H, които се управляват от PWM система (модулация на ширината на импулса). Не е трудно да се сглоби схема на транзистори, ако има някои умения за работа с спойка. Но за домашно пушене, нормален резистор е достатъчно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как си купих дим дим за генератор на димКак си купих дим дим за генератор на дим
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Премиум пушачи от Брадли пушачПремиум пушачи от Брадли пушач
Генератор на дим със собствени ръцеГенератор на дим със собствени ръце
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
Smokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкцииSmokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкции
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
» » Най-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com