Домашен димов генератор от кутията

Резултатът от пушенето при студено зависи от капацитета и производителността на димния генератор, както и от качеството на продуктите и тяхната предварителна подготовка. При пушене в обема на месото или рибата се извършват сложни химически реакции, превръщайки суровия продукт в вкусна и здравословна храна, която с основателна причина може да се нарече деликатес. Можете сами да направите генератор на дим, дори и да нямате на ваше разположение сложни инструменти.

Ако използвате само евтини и достъпни компоненти от близките магазини за един час или два, можете да създадете домашен генератор за дим. Как се прави това, ясно се вижда във видеото.

За да съберете генератор за дим, ще ви трябва:

  1. Неръждаема или емайлирана кутия от около 3 литра. с капак;
  2. комплект от фитинги с водна резба (метал);
  3. парчета от неръждаема тръба за диаметъра на фитингите;
  4. медна тръба с дължина 10 см (диаметър 3-4 мм);
  5. свредло;
  6. бормашина;
  7. фитинги за фиксиране на нишки;
  8. аквариум компресор;
  9. Гъвкав маркуч (d = 4-5 мм).

Как да направите генератор на дим от тези различни обекти с помощта на най-простите инструменти, които всеки притежава е напълно видим във видеото, устройството е много просто. Но трябва да се направят някои обяснения за подготвителната работа.

Подготовка на кутията за димов генератор

приспособление Генератор на дим за пушене, като правило, предлага една от двете опции - с горното или долното положение на ежектора. За този проект единственото възможно е горното местоположение на комина. Трябва да се отбележи, че процесът на пушене от опцията за местоположение на комина е практически независим, но ефективността на генератора е малко по-различна. За да се гарантира, че генераторите са напълно пушени, в двата случая ще се изисква сухо гориво.

Ако изхвъргачът е разположен отгоре, тогава посоката на движение на дим съвпада с естествените конвекционни токове и чиповете не изчезват, когато компресорът е изключен за кратко време. В димния генератор с долното положение на димовия отвор е възможно отслабване. В останалото, за пълноценно пушене два вида растения са почти еднакво подходящи.

В кутията тяло трябва да направи само два отвора - по една на капака на център, за монтаж на ежектора, и от друга - на страничната стена, над 3 - 4 см от дъното. Диаметърът на горната - 25 мм, долната - 15 - 20 мм. Размерите отговарят на аксесоарите.

Агрегат за генератор на дим

Ежекторът е свързан към тялото на димовия генератор

Алтернативно, ако устройството за пушене трябва да произвежда по-горещ дим, трябва да се направят 3 до 4 перфорации в долната част на буркана. Процесът на изпичане на стърготини ще се ускори и температурата на дима ще се увеличи леко (леко).



За пълноценно горещо пушене това устройство не е подходящо - само за студено. Преди да направите генератор на дим, трябва да помислите за това. Технологията на горещото пушене е малко по-различна и пушенето се различава конструктивно.

Производство на ежектор

Това е най-отговорната и технологично сложна част от генератора за дим за помещението за пушене. Ефектът от тютюнопушенето се определя от качеството на дима и неговия хомогенен прием, следователно е необходимо да се вземе сериозно подготовката на димния блок. Схемата на ежектора е проста - потокът въздух, движещ се с висока скорост, създава вакуум в коминния канал.

Препоръчваме: Уют от фурната с ръце - подробни инструкции

От страничния отвор, свързан към горивната камера, се всмуква дим. Това създава принудителна тежест. Кислородът за изгаряне се подава през долния отвор на тялото. По-добре е да обясните схематичните чертежи.

Видеото показва, че тръба за въздух от компресора да влезе в комина в дюзите 8 -10 см. Само в този случай протичане на въздуха силно насочен и в състояние да създаде необходимата посока.

Сглобяване на ежектора

Дюзата се завинтва в обикновен метален воден чай. Като дюза и долен кран се използва тръба от неръждаема стомана с диаметър 25 mm. Конецът се нарязва на матрица, на струг (идеално) или в магазина се купува готов прат с необходимата дължина. Как да направите генератор на дим - започнете от техническите си възможности.

Резултатът е структура с три разклонения - дълъг участък на тръбата преминава към страната на камерата за пушене, един къс, коаксиален с тях - в страничен компресор, перпендикулярна на тях - към тялото на капака dymogenenratora.

Каналът на въздуховодите се вкарва в задната част на чашата (мед, месинг, неръждаема стомана). Тя трябва да бъде запечатана. За да направите това, можете да използвате резбово приспособление (както във видеоклипа), гъста каучукова втулка или щепсел от виното. До горещо, чашата не се нагрява и уплътнителят може да бъде изработен от подходящ материал.

Компресор за генератор на дим

При тази инсталация се използва стандартен аквариум компресор с капацитет до 100 л / мин. Но е напълно възможно да се направи и изграждането му от импровизирани средства. Извършването на собствен компресор е доста прост процес, който е описан подробно в тази статия.

Остава да свържете всички части, да напълните дървените стърготини и да заредите продуктите. Компактната пушиня е готова.

Генератор на дим за студен пушек

Пушач за пушене

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как си купих дим дим за генератор на димКак си купих дим дим за генератор на дим
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Генератор на дим със собствени ръцеГенератор на дим със собствени ръце
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Домашен шкаф за студено пушенеДомашен шкаф за студено пушене
Най-важното нещо за индустриалните генератори на димНай-важното нещо за индустриалните генератори на дим
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
Smokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкцииSmokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкции
» » Домашен димов генератор от кутията
© 2021 BggeHat.com