Генератор на дим със собствени ръце

Пушените продукти са изискан деликатес за много хора. Самият мирис събужда желанието да се яде риба или месо, което е претърпяло такова лечение. В допълнение, те могат да бъдат закупени в каквото и да е количество, защото такива продукти се съхраняват за дълго време. Вярно е, че цената им спира много. По-печелившо е да се купува обикновен месо, а за рибарите е по-лесно да улавят риба. Но как искате да ядете всичко това пушено! От тази ситуация има един изход: да направите генератор на дим със собствените си ръце. Как? Но сега ще се опитаме да разберем това.

Как работи димогенераторът

Как работи димогенераторът

В обикновена помещение за опушване, където дървесината се изгаря, процесът отнема много време и запас от гориво. С генератора на дим всичко е по-лесно. В основата на димния процес е бавното разпадане на горивото. Вентилатор "или компресор" е свързан към инсталацията, която поема въздуха. Оттук димът навлиза в опушващата камера, където продуктите са окачени или подредени. Както можете да видите, всичко е просто. Но резултатът от работата на такова устройство си струва да се събере. Така че, като играете с подправки и гориво, можете да постигнете различни вкусови качества от едно и също месо. Освен това, както вече споменахме, ще се съхранява по-дълго от обикновено.

Гориво за генератори

Някои закупени модели имат електрическа или газова пещ. Такова пушене обаче може да удари доста в портфейла на потребителя. Но устройството, работещо върху нарязано дърво, пести вашите спестявания. Първо, тя не изисква електричество, а второ, много собственици на частни къщи, които като правило събират тези генератори, дървото е пълно. Онези, които нямат това, обаче, не трябва да се обезкуражават, тъй като в магазина могат да се купят гориво. Чипси или дървени стърготини могат да бъдат от всяко дърво, с изключение на вечно зелените "такива като например бор": с такова гориво ще разваляте месото само, което го прави горчива.

Също така е важно размерът на натрошената дървесина: например при по-малки дървени стърготини е необходимо да се добави пружина към конструкцията, която да позволи на дима да премине безпрепятствено. Не са необходими по-големи елементи от такива подобрения.

Охлаждане на дим

С появата на дим се сортира. Но тези, които искат да използват технологията на студено пушене, това не е достатъчно. Тук се изисква да се намали температурата на дима. Как да постигнем това? Има два начина:

  • вода. Вътре в генератора са монтирани два резервоара. В една от тях водата циркулира, а другата е отговорна за охлаждането на дима, който просто влиза в контакт с охладените стени;
  • въздух. В този случай димът се издухва през въздуха през тръба, имаща формата на серпентина. Този метод е най-често избран, защото е евтин и прост в дизайна.

Няколко правила за сигурност

Преди да извадите генератора за дим, трябва да имате предвид следните точки:

  • Окабеляване трябва да издържат на високи температури и да бъде възможно най-далеч от отоплителния елемент;
  • Повърхността, върху която възнамерявате да монтирате конструкцията, трябва да бъде защитена от възможни пожари;
  • когато избирате материала, е по-добре да спрете върху метал, боядисан с топлоустойчива боя;
  • ако е възможно, осигурете автоматично изключване, за да сте сигурни, че устройството не се провали.

Къде да монтирате ежектора

Този въпрос се издига пред всеки, който събира димния генератор за студено пушене от собствените си ръце. Можете да инсталирате основната част на устройството както от долната част на контейнера, така и отгоре. В първия случай, ежектора работи добре, но с няколко минуси. За начало трябва да ограничите камерата на височина, в противен случай огънят просто ще изгасне. Но поради това времето за работа на генератора се намалява. Освен това трябва да защитите тръбата, която поради ниското си местоположение може да получи чипове и да запуши дима. Също така, когато компресорът е изключен, захранването с дим спира поради липса на естествено течение. Следователно, има смисъл да се организира ежектора отгоре, тъй като в този случай тези недостатъци изчезват.

Генератор на дим със собствени ръце: инструкция стъпка по стъпка

Генератор на дим със собствени ръце: инструкция стъпка по стъпка

Сега ще се опитаме да разберем как протича самото събрание. Преди всичко, трябва да изчислите всичко, защото без него нещо не може да се сравни, а след това трябва да помислите как да поправите ситуацията. Когато създавате схеми, можете да видите всички неточности на хартия и да ги поправите преди началото на процеса на сглобяване. Следователно, преди да направите генератора на дим за студено пушене, трябва да създадете рисунки.



След това нека кажем, че трябва да създадем дизайн. Примерният списък изглежда така:

  • различни тръби: пл "100 до 100 mm" или кръгли "100 mm в диаметър," дължина на тръба около 40 cm и диаметър 25-40 мм "за пушена" метален маркуч с диаметър подходящ към комина "студен";
  • компресор "някои успяват да използват дори охладител от компютъра и бутилка за случая";
  • тръба за тръбопроводи с необходимия диаметър;
  • тел;
  • превключване;
  • Термометър.

Ние преминаваме директно към процеса

Първо, вземаме тръбата, от която ще направим тялото и отрежете парче от желаната височина "от половин метър до 80 сантиметра". Листът се произвежда от дъното на желаните размери със страните, както и капака. Над ръба на долните дупки се пробиват около 0,7 мм в диаметър. Кислородът ще тече през тях и дървото ще се запали.

Ако сте предоставили подвижно дъно, тогава вратата няма да ви бъде полезна. В противен случай тя ще трябва да бъде построена. В капака коминът или дупките не са необходими, но дръжката под формата на скоба ще бъде необходима. Между другото, капакът трябва да се впише плътно в тръбата, без да пуска дима. Също така е добре да направите писалки и крака, което ще улесни работата по носене и монтаж на устройството.

Сега отстъпете на 8 см от върха на тръбата и направете дупка за комина. В единия край на съединението е необходимо да се направи резба за монтажа. Другият край е заварен към отвора, перпендикулярен на тялото. Двата свободни края на фитинга прикрепени две тръби, един от които ще доведат до Smokehouse, а другият - ". Например, аквариум или същата охладител" компресора

Шкаф за пушене може да бъде направен от всичко. Някой дори успява да го извади от хладилника, но трябва да се запомни, че за горещо пушене не е подходящ заради пластмасата, от която е направена вътрешната облицовка. Също така може да излезе барел, това е кабинет или дори картонена кутия. Като цяло има много възможности. Само че е необходимо да вземете една стая за пушене по размер, така че да се побере толкова много продукти, колкото ви е необходима.

Още един момент е същата пролет. Ако възнамерявате да запушите генератора с дървени стърготини, поставете го в кутията. Ако не, тогава всичко е готово за вас. Можете да започнете да пушите или да отстраните готовия продукт в килера или в хамбара - в зависимост от размера му.

Най-накрая

Най-накрая

Сега, когато имате личен генератор на дим, можете да закупите прясно месо или риба и да пушите колкото искате. В същото време ще спестите пари, защото готовите пушени продукти струват повече от обичайното. Не пренебрегвайте правилата за безопасност, така че да не се повредят. И самата единица с внимателно боравене ще продължи по-дълго и по-надеждно.

Генератор на дим за студено пушене със собствени ръце: видеото може да се гледа в мрежата, където е достатъчно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пушек генератор за себе си за пушенеКак да направите пушек генератор за себе си за пушене
Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележкаSmokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Как да направите пушек генератор за студено пушенеКак да направите пушек генератор за студено пушене
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Електростатичен уют със собствените си ръцеЕлектростатичен уют със собствените си ръце
Smokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкцииSmokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкции
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
» » Генератор на дим със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com