Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка

За това да разнообразят менюто не само вкусни, но и полезни продукти, вероятно много мечтаят. Но как да направите това, не всеки знае, защото да купуват магазини продукти горещи или студено пушене - е да се изложите на риск от отравяне с нестандартен продукт. Единственият изход е да подготвите това, което искате със собствените си ръце. Можете да инвестирате в процеса много пари и пари, да изучавате рисунките, да купувате скъпи аксесоари и в крайна сметка да мислите: и дали усилията струват резултата? В този случай най-добрият изход ще бъде пушенето от хладилника, разбира се - стар и ненужен, най-вече - съветски модел.

Стар хладилник

Защо се подчертава в този момент? За съжаление, поради всяка практичност и външна привлекателност на съвременните хладилници, те имат един съществен недостатък: повечето от тях са пластмасови, което със сигурност е излишно. Ето защо първата задача, която трябва да решите, е закупуването на стар хладилник тип "Днепър".

Емблема на Днепър

Студено пушещо устройство

Много любители на пушените продукти признават само този метод на пушене, като се имат предвид продуктите, получени в резултат на това, по-малко вредни за здравето. В допълнение, използването на хладилник като камера за пушене също е по-подходящо за тази опция, тъй като високите температури могат да допринесат за отделянето на вредни вещества. Процесът на създаване на такава пушеща камера е прост:

  1. Изберете мястото, където ще бъде разположена вашата бъдеща пушилна станция. Ако теренът на обекта позволява, изберете своя избор на сегмент с дължина два или три метра, който се намира под наклона.
  2. Подгответе хладилника: отстранете всички неметални елементи от него, включително изолацията на вратата. Но магнито-гуменият уплътнител е най-добре оставен. Получените дупки трябва да бъдат запечатани с лепяща лента или лента.

    Изкормване на хладилника

    Демонтираме хладилника на метал

  3. Задайте Frame от хладилника на възможно най-високата точка на частта избран да направи опушвална пушили преди това го е направил дъното отваряне диаметър най-малко дециметър (това е необходимо, за да вмъкнете тръба с подходящ диаметър, така че след като се ръководи от съществуващата си материал) ,

    Дупка за комин

    изрежете дупка за комина

  4. Получава се от долната част на тръбата (дължина не по-малко от два и не повече от три метра) да бъдат подредени косо. Ако облекчаване това е - само малко prikopalis тръба в земята на малка дълбочина, но ако наклонът не е - трябва да го направи със собствените си ръце: Dig окоп, тя задълбочава като се отдалечава от камерата за пушене на лула е положен под наклон.Наклон за комин
  5. На мястото, където свършва тръбата, изкопайте малка яма, в която ще запалите материала за пушене. Краят на тръбата трябва да е в горната част на ямата и трябва да бъде плътно покрит по време на работа.
  6. Изберете храни, които планирате да пушите при студено готвене и ги поставете в хладилника. За да направите това, можете да използвате старите рафтове, ако са изработени от метал или специално направени устройства (в зависимост от това дали трябва да разложите продуктите или да ги обесите).
  7. В съответствие с рецептата за приготвяне на конкретен продукт, запазвайте тлеещия материал за студено пушене в ямата за определено време. Не са необходими допълнителни отвори или монтаж на аспиратор за студен вариант за приготвяне на пушени продукти.Пушено месо в хладилника

Продуктите, получени в процеса на студено излагане на дим, са вкусни и се съхраняват за дълго време, обаче, те също трябва да се готвят достатъчно дълго. За да приготвите вкусни деликатеси със собствените си ръце в продължение на няколко часа, препоръчваме ви да направите камера за горещо производство на пушени продукти от хладилника.

В допълнение към хладилника, могат да бъдат направени пушилни от тези неща!

Горещо устройство за пушене

Има два начина да ядете храни горещо пушене, направени от собствените си ръце в помещение за опушване от хладилник, а един от тях може да се използва дори и на закрито.

Тютюнопушенето на улицата ще изисква от вас, в допълнение към хладилника - генератор на дим, който също може да бъде направен от импровизирани средства. Препоръчваме да използвате стар тиган с капак. Долната тигана трябва да няколко отвора в капака и вграждане дължината на broneshlang от половин метър, който чрез фланец, намалява в камерата хладилник в мястото, където преди имаше компресор.

Генератор на дим в действие

На дъното на хладилника, обработва по същия начин, както за получаване на студено пушена тип електро инсталирана мощност от 1000 до 1200 W (наличен от ненужно нагревател) може да поддържа температура около 60-80 градуса в затворен хладилник.

Вместо TENA можете да вземете нагревател от електрическа печка

Вместо TENA можете да вземете нагревател от електрическа печка

Направи деликатеси с гореща процес е прост и бърз: пускането на продуктите на рафтове или виси старото ги в хладилника, в импровизиран генератор дим изсипва плодове чипове и го поставете върху постоянен източник на топлина (пожар, печка или газ) включват нагревателните елементи. След няколко часа (в зависимост от подготвения продукт) готовите пушени деликатеси са готови.

Тези, които често правят пушена риба със собствените си ръце, се препоръчва да я надуете предварително. За целта се прави отвор в горната част на хладилника, на който е монтиран старият аспиратор и в самия фотоапарат е поставен вентилатор. Препоръчва се да се извършва риболов, докато кората се изсуши. Ако не планирате да пушите риба или не смятате, че е необходимо да се поддуливат - тази стъпка може да бъде пропусната.

Подобен метод прави от пушенето Корпус на фурната!

Горещо пушене в хладилника без напускане на дома

Ако нямате двор или дача, това не означава, че не можете да направите домашно пушени продукти на горещ път. Всеки един и същ хладилник, освободен от всички ненужни, както е описано по-горе, трябва да бъде инсталиран на едно от изброените места (в низходящ ред на предпочитание):

  • На балкона;
  • В кухнята в близост до аспиратора;
  • В добре проветрени помещения.

В допълнение към хладилника ще ви трябва електрическа печка с отворени или затворени отоплителни елементи. В първия случай е необходимо също така да се приготви тиган или тиган с дебели стени и ако тенсите са затворени, не са необходими допълнителни мерки.

Преди да изхвърлите храната, уверете се, че с електрическата печка, монтирана в долната част на хладилника, е възможно вратата да се затвори здраво! Ако няма достатъчно място, обърнете го обратно: като правило горната част на старите хладилници е по-широка от долната.

След като всички препарати са завършени, поставете продуктите на стари рафтове, ако могат да бъдат поставени, или върху самозалепващи се крепежни елементи (ако е необходимо, окачване). Моля, обърнете внимание! При гореща пушена голяма риба или я поставете, или в случай на окачване, свържете предварително с връв, в противен случай тя може да се счупи.

Свързваме пушените продукти

Продуктите са обвързани с кордата, така че да не се разпадат при пушене

Сега поставете контейнера за чип (тиган или тиган) върху електрическата плоча, издърпайте захранващия кабел навън, затворете плътно и завъртете плочката. След няколко часа (в зависимост от подготвения продукт) вашият деликатес е готов.

TEA в хладилника

Пригответе домашно пушени продукти, използвайки импровизирани средства, много прости. Това не изисква много време или значителни разходи за материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Как да направите универсална пушечка със собствените си ръцеКак да направите универсална пушечка със собствените си ръце
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Изграждане на умивалника за риба от импровизирани средстваИзграждане на умивалника за риба от импровизирани средства
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
» » Smokehouse от хладилника със собствените си ръце на занаятчиите за бележка
© 2021 BggeHat.com