Как да направите универсална пушечка със собствените си ръце

Пушени продукти отдавна се превърна в любимо ястие за мнозина. Понастоящем не винаги е възможно да се вярва на пушените продукти от магазина, тъй като не е известно колко такъв продукт е безопасен за здравето. Неспазването на правилата за тютюнопушене и още повече, че употребата на "течен дим" може да причини голяма вреда на здравето. Ето защо нараства популярността домашно пушене. Това може да се използва като пушене за закупуване и направено от собствени ръце. Последният вариант може да бъде икономически по-изгоден, ако има умели ръце. И още повече, победителите ще бъдат тези, които имат универсална пушечна камера.

Комбинирайте несъвместимите?

Има два основни метода за пушене - горещо и студено. И в двата случая димът се използва за лечение на продукти. Това е общ принцип, но разликите между двата метода са значителни.

Схема на растенията за пушене

Горещо пушене:

  • продуктът е засегнат не само от дим, но и от високи температури - до 100 градуса;
  • времето на пушене - от един час и дори по-малко до няколко часа - в зависимост от продукта, например, малка риба може да бъде готова за четиридесет минути, голяма игра - в рамките на няколко часа;
  • крайният продукт е частично изпечен и мек като текстура. Когато се опитате да отрежете парче, се раздробява;
  • срок на годност на тези ястия - не повече от няколко дни

Студено пушене:

  • продуктът е изложен на охладен дим, температурата не надвишава 50 градуса, а това е за плътно месо;
  • процесът е дълъг - може да продължи няколко дни до седмици за големи хамстери;
  • крайният продукт не е просто пушен, но и сух, гъст, понякога структурата е още по-плътна от тази на оригиналните суровини.

Разликата в методите на пушене се постига, като се използват разнообразни дизайни за този процес. Уютът за студен метод включва охлаждане на дима, т.е. значително отстраняване на горивната камера от контейнера с продуктите. Горещото помещение за пушене, напротив, се състои от камера, разположена непосредствено над източника на топлина и дим.

Има много възможности да направите тези и други устройства със собствените си ръце. Но как да направите камера за пушене, подходяща за студен и горещ начин, която е универсална? Все още има такива възможности, въпреки че има много малко от тях.

Използвайте височината на димната камера

От които само от собствените си ръце майсторите на дома не правят пушеци! В курса излизат ненужни домакински уреди. Това са хладилници с различни модели, старомодни перални машини (кръгли), сега се добавят бойлери. И газови бутилки ... И разбира се, бъчви, кофи и други подобни артикули.

Въпреки това е възможно да се направи контейнер за пушене в буквалния смисъл със собствените им ръце - както в тази версия. Необходимо е да вземете два 200 литра варели, да ги изгорите отвътре и да ги почиствате добре. След това те са заварени заедно. Когато се пуши горещо, не се изисква манипулация. Закачаме храната, слагаме чиповете на дъното. Не забравяйте да инсталирате тава за мазнини. Ако е необходимо да се проведе студено пушене - необходимо е да се постави навлажнена плитка между две бъчви. Димът, преминаващ през него, ще бъде охладен и пликът ще действа като филтър.

Уют на две бъчви

Как да изберем размера на структурата? За да можете да пушите както горещ, така и студен, трябва да направите резервоара по-висок. Във всеки случай височината му трябва да е най-малко три пъти диаметъра. И, разбира се, има значение кои продукти са избрани за пушене. Ако малка риба, пернат дивеч, домашни пилета - това е едно нещо. И когато се планира да се пускат кози, овце, буци от свине, лоши или мечки в пушенето - има и такива опции! - тогава конструкцията трябва да има метър три или дори повече на височина.

Характеристика: Ефект студено или горещо пушене се постига чрез поставяне на продуктите в помещението за пушене. Ако имате нужда от студена - виси по-високо, по-горещо - по-ниско. Има няколко опции за местоположението на кръста, където се окачват куки с месо, свинска мас, риба.

Пушете отделно, отоплявайте отделно

че да се направи пушене и за горещо пушене, а за студа трябва да осигурите опции и да охладите дима и да използвате горещи. Въпреки това, горещото пушене не означава горещ дим, реши авторът на следващото устройство. С ръцете си успя да създаде не просто опушвач, където димът се обслужва от специални генератор на дим, и топлина, ако е необходимо, дава нагревателен елемент.

Препоръчваме ви: Как да направите малка малка стая за пушене

Въпреки това, първо е по-добре. Капацитет - голям хладилник. Условия: целостта на вътрешната камера, демонтирането на фризера, запечатването чрез запечатване на всички отвори.



Хладилник в ролята на камера за пушене

Сега за генератора на дим. Това е контейнерът, в който има друга огнеупорна камера с три дупки. Едната - за подаване на въздух с компресор - другата - за запалване на чипове - третата - за отстраняване на дима в камерата за пушене. Дървени стърготини за дим се поставя вътре, и димът е със специална метална втулка в бившия хладилника, която се вгражда в долната част на страничната тръба за свързване към генератор на дим.

Димът генерира генератор на дим

Генериращият дим доставя дим в помещението за пушене - процесът на пушене е в ход. Но в основната камера има още едно устройство. В дъното на "хладилника" има ТЕМ с капацитет от половин киловат и половина. Включва, когато трябва да постигнете ефекта от горещото пушене. В центъра на резервоара се намира температурен датчик, а термостатът контролира нагревателя.

ТЕМ в опушената камера

С помощта на TENA можем да повишим температурата в камерата

Тема: избор на студена или топла пушена се дължи на включването на отопление PETN ако студено - един генератор на дим работи, ако искате да имате горещ - и включват отопление.

Достойнство: Чиповете са достатъчни за няколко часа - поне пет, благодарение на релето, температурата в резервоара е регулирана.

За да закачите продукти в главната камера има подвижни траверси и ако поставите решетките, месото, рибата, маслата не могат да бъдат окачени, но изложени.

Universal Smokehouse на работното място

И накрая - няколко важни пункта за тези, които пушат продукти у дома, включително в пушенето, направени сами:

Чипове за пушене - не стърготини! - са изработени от елша, бреза, дъб, липа, и с първите две е желателно да се отстранят земната кора, но най-добре са овощни дървесни видове, например, ябълка, череша, круша.

Преди пушенето продуктът е приготвен, а именно, той се съхранява в саламура или марината, а за студено пушене е по-силен и времето на стареене е по-дълго. Непосредствено преди поставянето в камерата продуктът трябва да се окачестви за половин час, за да се изцеди саламурата и да се изсуши лесно, да се изсуши излишната камера в камерата. Има рецепти, където на подготвителния етап за етапа на пушене продуктите се готвят.

За да се предпазят продуктите от сажди по време на пушене, те трябва да бъдат увити с вретище, марля или друга разхлабена кърпа.

Спазвайки простите правила за пушене, можете да приготвите истински деликатеси за вашата маса - вкусни и здрави. И един помощник в това ще бъде пушене, направено от собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средстваКак да съберете пушач за свинска мазнина от импровизирани средства
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Нова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehousesНова дума в тютюнопушенето пушене автоматични smokehouses
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
» » Как да направите универсална пушечка със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com