Приложение на елда чипове при пушене

При пушенето, чиплите от елха са подходящи за всички видове продукти. Това е идеална възможност за готвене пушени ястия у дома. Алер не изпуска токсичен токсичен дим при горене и не образува слой от сажди на повърхността. Чиповете Alchka са предназначени за всяка стая за пушене: както фабрично изработена, така и самостоятелна. Основното нещо е правилното спазване на технологията за пушене:
  • димът трябва да обвива равномерно храната;
  • Ако се използват дървени стърготини, те не трябва да бъдат твърде малки;
  • Използвайте дърво със съдържание на влага 50-70.

Тютюнопушенето е желателно да се извършва при безветрено време, на място, където няма течения. Дори неопитен пушач може да се справи с този процес.

Къде да закупите дървесни стърготини

Жителите на средните и северните географски ширини могат да прибират бетонови чипове за самите пушачи, тъй като наличието на елша в такива райони е широкообхватно. Заводът е много хигрофилен, така че трябва да се търси в близост до реки и други водни тела. Също така, някои видове се срещат в смесени гори.

елша

Така изглежда като елша

Алер се отнася до широколистни видове, може да се отличи с помощта на черни шишарки, които се намират в короната му. Самата дървесина е много мека и еластична, така че е лесно да поставите чип с правилния размер дори и с обикновена брадва. Оцветяването на леко нарязаните чипове бързо става оранжево, след известно време става тъмнокафява.

По-трудно е за онези, които живеят в степите и сухите терени, където наличието на елша е ограничено. Но това не е проблем, готови чипове могат да бъдат закупени в магазини за туризъм и риболов. Но дългото му съхранение води до свиване, трябва да бъде леко навлажнено преди употреба. Съществуването на подходяща миризма на дървесина ще ви помогне да се определи наличието на нежелани примеси, което процес дървесен чипс безскрупулни производители на такива стоки е по-добре да се въздържат, или с пушени продукти ще бъдат разграбени токсичен дим.

Препоръчваме: Как да направите чипове за пушене

Как да използвате чипове за пушене

Чиповете или дървените стърготини от елша за пушене с равномерен слой се полагат на дъното на помещението за пушене. Струва си да си спомните, че твърде сухото дърво ще гори много бързо, без да създава дим, така че да можете да го навлажнете предварително или да поръсите с вода горния слой. Така ще се възпроизведе гниене и образуване на дебел дим.

Накиснато елша

За по-добър ефект чиповете трябва да бъдат намокрени

Димът от елша има приятна миризма без токсични образувания, защото породата е екологично чист материал. Олховската пушечна пушечна камера дава на ястията специална горчивина и аромат на пушено орехче, независимо дали става дума за риба, свинска или овнешка ребрата.

Твърде много дървени стърготини не струва да се постави, трябва да се измери времето за готвене с количеството чипове. Когато студено пушене, което да продължи до три дни, е достатъчно, за да започнете да използвате чип слой, покриващ изцяло в долната част на Smokehouse, а след това, ако е необходимо да се излива леко влажна дървени стърготини.

Характеристики на елхов дим

Димът от дървесни стърготини от ясен, за разлика от иглолистните видове, които имат смолисти екскременти, е абсолютно чист без канцерогени и примеси от сажди. Това ви позволява да купувате ястия, които привличат аромат и уникален вкус. С правилното образуване на димния екран повърхността на пушените продукти придобива дори златисто-кафяв оттенък, суха и лъскава кора.

Олховски дим

Олховският дим дава уникален аромат

Дезинфекционни свойства, които се образуват по време на гниене дървени стърготини в пушенето, предпазва пушените продукти от разваляне, увеличава техния срок на годност. В същото време вкусът остава свеж, което прави възможно разнообразяването на празничната трапеза по всяко време, като се наслаждават на скъпите и скъпи гости с деликатесите от собствената си подготовка.

И ако добавите няколко ароматни растения като хвойна или розмарин в пушенето, можете да получите ястие, което се отличава със специален пикантност. Ето защо, ако вие не разполагате с допълнително хладилник за съхранение на бързо развалящи се продукти, се препоръчва да се използва метод за пушене елша дървени стърготини и ги поставете в началната мазето сред много консервирани подготовка за зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Уют от медицински биксеси със собствени ръцеУют от медицински биксеси със собствени ръце
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Сортовете на пушенето и принципът на тяхната работаСортовете на пушенето и принципът на тяхната работа
Как да си направим пушек за еднократна употребаКак да си направим пушек за еднократна употреба
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
» » Приложение на елда чипове при пушене
© 2021 BggeHat.com