Smokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкции

Специфичният вкус и дълъг срок на годност се считат за основните предимства на пушените продукти, поради което винаги се радват на постоянно търсене. Въпреки това, предвид трудностите при контролирането на тяхното качество, много фенове на месо и риба "с дим" предпочитат да извършват сами своята обработка. Необходимото оборудване за това, пушенето, може да се произвежда и самостоятелно. Тъй като размерите на камерата засягат само масата на едновременно положените продукти и не оказват влияние върху качеството на обработката, те могат да бъдат произведени от различни резервоари, които са служили на времето си.

Стара фурна

Предимства на тялото на плочата

Фурна от стара газова или електрическа готварска печка, изпратена от собствениците да живеят в гаража или в дачата, може да служи като отличен изходен материал за прави камери за пушене. Много елементи от дизайна са готови решения, които не е нужно да правите сами:

  • Прорези на вътрешните страни или телескопични водачи;
  • Решетки и тави, които могат да се използват за съхраняване и събиране на мазнини;
  • Елементи на топлоизолацията, поддържане на температурата вътре в шкафа;
  • Уплътненията, осигуряващи необходимата плътност.
  • В допълнение, елементите на корпуса и тяхното покритие са предназначени за значителни температури, така че ако режимът на третиране е спазен и димният подход е правилно приложен, такава пушеща камера няма да бъде деформирана. Техните повърхности са сравнително лесни за измиване, така че можете да поставите в тях продукти от всякакъв произход: риба, дивеч, месо и дори зеленчуци.

Уют с пълнене на гориво в камерата

Съществуват два принципно различни дизайна, които се различават по принципа на полагане на чипове или друг източник на дим. Най-просто е пушенето със запълване на дъното на шкафа, тъй като изисква минимален брой операции със собствените ви ръце.

Редът за изпълнение на произведенията:

  1. Извадете вратата на фурната и нейната задна стена;
  2. Извадете газовата горелка от фурната;
  3. Инсталирайте електрическа печка (1,5-2 kW) или изградете камина, за да повдигнете огън под дъното на фурната или вътре в сушилната камера;
  4. Пробийте две - четири отвора с диаметър от 10-20 мм в долната част на страничните стени за въздушен поток и един - два отгоре, за да премахнете изгорелите газове. За да направите това, трябва да използвате бормашина с обикновена цилиндрична или стъпаловидна метална бормашина.

Такова помещение има редица значителни недостатъци, които ограничават неговото използване:

  • Невъзможността за пушене на студено;
  • Трудността при коригиране на разпределението на дим: броят и диаметърът на дупките трябва да бъдат избрани чрез изпитване и грешка;
  • Високата инертност на нагряването (невъзможността за бързо намаляване на температурата) може да доведе до прекомерно тлеене или запалване на мазнини, което ще доведе до разваляне на продуктите;

Дизайн с димов генератор

Умивалнята с димов генератор има по-сложно устройство. Освен това не всички етапи от производството му ще се извършват сами. Някои части трябва да купуват или да поръчват тяхното производство.

Работата се извършва в следния ред:

  1. За да започнете, е необходимо да пробиете отвор с диаметър 27-28 mm в долната част на една от страничните повърхности на газовата печка. Той ще се използва за подаване на дим.
  2. След това се вкарва стандартна чешмяна вода ¾ "с участък с по-дълга дължина на резбата и фиксирана с две ниски гайки. Дори и с голяма дебелина на двойната странична преграда, това трябва да е достатъчно за надеждно закрепване.
  3. Същите операции се извършват на противоположната странична стена, само този път отворът трябва да бъде разположен в горната му част. Това устройство ще изпълнява функциите за премахване на излишния дим и облекчаване на свръхналягането в камерата. На втория край на изпускателния отвор се завинтва топка или корк, която ще изпълнява функциите на регулиране.
  4. За контролиране на температурата във фурната се монтира термометър, градуиран до 170-200 ° С.
Препоръчваме: Как да заваряваме умивалника от метал със собствени ръце

Подготовка на фурната

Сега пушенето е готово и можете да започнете да направите генератор на дим. Устройството тип "ежектор" съчетава висока ефективност и лекота на производство. За да направите такъв генератор сами, ще ви трябва следните материали:

  • Тръба ¾ ";
  • Тръба с вътрешен диаметър от 6-7 мм;
  • Диаметър на тръбата 90-130 mm и дължина 50-70 cm;
  • Шия със съединителна гайка ¾ ";
  • монтаж;
  • Завийте M6-M10 с крилна гайка;
  • Дебелина на металния лист 3-5 mm.
  • Въздушен компресор;
  • Свързващ маркуч.


Повечето от тези материали могат лесно да бъдат намерени в някой гараж или плевня в частна къща. Като компресор е подходящ аератор за аквариум с капацитет до 60 л / час.

Аквариум помпа

Първо, е необходимо да изрежете кръг от листа по вътрешния диаметър на по-голямата тръба, да пробиете 20-25 малки дупки в нея и да го заварявате на разстояние 2-3 cm от ръба. Този вид сито ще изпълнява функцията на върха. След това винтът се заварява към вътрешната стена на тръбата и се поставя кръгъл капак, който ще служи като пепел. Малко над горната част е пробита дупка (10-12 мм) за запалване на чипове.

След това направете два дупки на разстояние 4-5 см от горния край на димовия генератор един срещу друг. Един от тях е заварена изход (3/4 "), и на другата - тънка тръбичка с биберон така, че структурата е в рамките на първия знак, а вторият на дълбочина от 1-2 см компресор е свързан към фитинга посредством маркуч .. Гръбът е заварен към изпускателната тръба и цялата конструкция е свързана с съединителна гайка.

Видеото описва подробно конструкцията на димовия генератор:

След като горивото се запали и компресорът е включен, въздушният поток улавя дима и насочва потока в димната камера на газовата печка.

Такава пушеща камера, произведена от собствени ръце, позволява да се произвежда както топла, така и студена обработка на продуктите, поради което периодът на тяхното съхранение се увеличава до няколко месеца. Смес от дим и въздух гарантира минимално съдържание на въглероден оксид и канцерогени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Плюсове и минуси на пушек дим димПлюсове и минуси на пушек дим дим
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Устройството за пушене за гараж практически съветиУстройството за пушене за гараж практически съвети
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
Carpenter студено и горещо пушенеCarpenter студено и горещо пушене
Събираме домашно опушване от тавата със собствените си ръцеСъбираме домашно опушване от тавата със собствените си ръце
» » Smokehouse от фурната със собствените си ръце подробни инструкции
© 2021 BggeHat.com